Traian Titirisca este intiatorul programului Nefumatori.ro – un proiect adresat fumătorilor care vor să se lase de fumat.
Și eu am fost fumător
Cât am fost fumător eram disperat să fumez. Găseam 1001 de motive, zi de zi, pentru care să-mi aprind țigara. Deseori, îmi aprindeam țigara și mă gândeam: „Oare eu când mă voi lăsa de fumat?”, „Ce bine ar fi să redevin nefumător!”, „Cum ar fi viața fără țigări?”. Aceste gânduri stăruiau în mintea mea una, două, trei secunde și apoi dispăreau. De fapt, le alungam și mă luam repede cu treabă căci mi-era teamă să mă gândesc mai departe……
Trăiam tot felul de frici „Dacă mă las, cum o să mă descurc fără prietena mea, țigara?”, „Voi avea sevraj, frustrări și depresii după?”, „Dacă mă voi îngrășa?”.
Mai mult decât toate astea la un loc, ideea ca nu voi reuși îmi paraliza motivațiile, emoțiile, gândurile. Prin urmare, amânam tot timpul decizia renunțării la fumat. După care îmi aprindeam o țigară.
Am petrecut ani de zile în bălăceala asta de sentimente și gânduri amestecate.
Când m-am gândit să pun stop fumatului,
m-am hotărât să fac asta pentru totdeauna!
În momentul când m-am decis să pun stop fumatului aveam aproape 33 de ani și lucram de peste 10 ani într-o companie producătoare de țigări. Asta m-a ajutat să văd ce se întâmplă în spatele cortinei și să caut resorturile din spatele fumatului.
Lucrasem în departamentele de Vânzări, Marketing și Trade Marketing. Fiind implicat ani de zile în implementarea, conceperea și coordonarea activităților promoționale am avut ocazia să văd zeci de mii de fumători. Cu mulți dintre ei am stat la povești despre obiceiul fumatului.
Ajunsesem la concluzia că fumatul este adânc înrădăcinat în ființa fumătorului. Există o legătură inexplicabil de puternică între fumător și țigară.

Am aflat din aceasta emisiune despre:

– Informatii utile si practice privind renuntarea la fumat
– De ce nu sunt eficiente programele de pe piață
– Identificarea profilului tău de fumător
– E-bookul „16 SECRETE sa devii NEFUMATOR”
– FORMULA 30 / program transformațional prin care fumătorii devin nefumători