More

  Antreprenoriat Civic cu Alina Kasprovschi – Fundația Comunitară

  Cel mai frumos cadou pe care îl poți oferi este timpul tău. Este o faptă nobilă să donezi din timpul tău pentru a te implica într-un proiect de voluntariat și să influențezi în bine comunitatea din care faci parte.

  Va invităm să o cunoașteți și să aflați mai multe de la Alina Kasprovschi, Director executiv la Fundația Comunitară București, pe care a fondat-o și o conduce de șapte ani.

  Organizația adună împreună donatori, ONG-uri, grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 300 de proiecte din București și Ilfov cu mai mult de 1 milion de euro.

  Fundația Comunitară București lucrează cu companii mari precum IKEA România, Mega Image, Porsche România sau AFI Europe România pentru organizarea Swimathon, cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din țară.

  Înainte de a lucra în mediul non-profit, Alina a avut o carieră de zece ani în marketing și comunicare.


  „Credem că, oricât de greu de dezvoltat ar fi un oraș, dacă poate fi salvat, el va fi salvat prin încăpățânarea unor lideri implicați în comunitate din convingere. Cu condiția ca ei să aibă acces la resurse și să fie încurajați să nu renunțe.

  Susținem cu resurse și recunoaștere lideri din București, care produc schimbări pozitive, pentru ca acțiunile lor să îi inspire și pe alții să se implice, să își crească impactul și să formeze o comunitate de suport pentru oraș.”

  Fundaţia Comunitară Bucureşti este, de asemenea, parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

  Am discutat cu Alina despre:

  – Fundația Comunitară București
  – Misiune, valori si programe
  – Oamenii cu inițiativă și proiectele cărora le dau viață în București
  – De ce nu renunțăm la București?
  – Importanta implicarii civice
  – Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen
  – Swimathon Bucuresti

  Sponsorii emisiunii: Polti Romania, e-cloth Romania

  Trei meserii, spune domnul Gabriel Liiceanu, poate avea și e bine să aibă un om care trăiește într-o societate ce se vrea: meseria ca profesiune, meseria de cetățean și meseria de om în lume. A tinde, în democrație – căci numai acolo este posibil așa ceva – către acest cumul la purtător cu granițe mișcătoare este garanția că lucrurile au o semnificativă șansă în minus să nu derapeze. Pornind de la aceste fraze s-a nascut cel mai nou format marca Bizilive TV „Antreprenoriat Social ”
  Acest format isi propune sa ofere concret un set de instrumente legale dedicate frontului civic. O cale pe care NOI, TU, putem sa o urmam pentru a construi o societate civila organizata, puternica si responsabila. Evident, tot ce este in jurul nostru sunt rezultatele noastre, pe care trebuie sa ni le asumam si sa le modificam cat mai repede, atat in plan mental cat si in plan fizic, cu actiuni specifice. Echipa noastra isi propune sa aduca in fata publicului modele de Antreprenoriat Civic, organizatii si campanii #Smart de implicare sociala, care pot incuraja dezvoltarea Antreprenoriatului Civic, curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa crestem Impreuna cu voi ecosisteme de Antreprenoriat Civic, care sa genereze educatie civica si cultura sociala.