More

  Antreprenoriat Civic cu Angi Serban & Florin Badita – Povestea Grupului Coruptia Ucide

  Este foarte important ca populatia sa fie educata din punct de vedere civic, pentru a ne putea implica cu totii in problemele societatii si a tinde spre ceva mai bun.

  Florin Badita este specialist IT, pasionat de statistică, antreprenor, activist pentru diverse cauze începând cu anul 2006.
  Este Fondator al grupului Corupția ucide (31.10.2015), pentru a cărui activitate a fost desemnat „Personalitatea europeană a anului” de către Euronews și nominalizat de Forbes în topul „30 under 30”, la categoria Law&Policy, fiind astfel recunoscut ca unul dintre cei mai influenți tineri din Europa.


  Toate organizatiile ar trebui sa colaboreze pentru ca impreuna suntem mai puternici.

  În prezent, din punct de vedere profesional, este implicat într-un proiect de cercetare al ONG-ului Re:Start România, care vizează demontarea știrilor false înainte ca acestea să devină virale.
  Mișcarea Corupția Ucide, inițiată de Florin ca pagină de Facebook imediat după tragedia din clubul Colectiv, a intrat în atenția publică prin organizarea protestelor masive de stradă împotriva sistemului defectuos de administrare și guvernare al României. În acest moment, comunitatea numără peste 125 000 de membri activi civic, implicați în diverse acțiuni de conștientizare a societății cu privire la realitatea socială și politică actuală.

  Dar cel mai ambițios proiect Corupția Ucide rămâne, până la această dată, Casa Activistului, deschisă oficial pe 27 octombrie 2018, în Strada Educației 32B din București. Incubator civic de idei și proiecte, întreținut exclusiv din donații și voluntariat, acest spațiu este accesibil acum tuturor celor care doresc să fie educați sau să educe, la rândul lor, despre orice presupune implicarea socială, precum și pașii de urmat pentru a face o diferență.


  Oamenii trebuie sa inteleaga importanta iesitului la vot. Datoria noastra este sa informam si sa facem tot ce putem in directia asta.

  Deschiderea și menținerea unui dialog cu autoritățile, accesul la informații de interes public, cunoașterea drepturilor garantate și obligațiilor față de stat și societate, susținerea presei independente, exprimarea nemulțumirilor prin petiții sau inițiative cetățenești, toate acestea sunt unelte care pot fi folosite cu succes pe frontul civic.

  Va invitam sa vizualizati emisiunea pentru a afla mai multe despre:

  – Coruptia Ucide & Casa Activistului
  – Educarea publicului asupra efectelor pasivitaţii în faţa faptelor de corupție
  – Gandire critica si Activism
  Civistarter Bacău – Incubator de antreprenoriat civic
  – Necesitatea conectarii permanente la realitatea politică, socială, economică și juridică
  – Educație sociala și cultura civica

  Sponsorii emisiunii: Polti Romania, e-cloth Romania

  Trei meserii, spune domnul Gabriel Liiceanu, poate avea și e bine să aibă un om care trăiește într-o societate ce se vrea: meseria ca profesiune, meseria de cetățean și meseria de om în lume. A tinde, în democrație – căci numai acolo este posibil așa ceva – către acest cumul la purtător cu granițe mișcătoare este garanția că lucrurile au o semnificativă șansă în minus să nu derapeze. Pornind de la aceste fraze s-a nascut cel mai nou format marca Bizilive TV „Antreprenoriat Social „. Acest format isi propune sa ofere concret un set de instrumente legale dedicate frontului civic. O cale pe care NOI, TU, putem sa o urmam pentru a construi o societate civila organizata, puternica si responsabila.
  Evident, tot ce este in jurul nostru sunt rezultatele noastre, pe care trebuie sa ni le asumam si sa le modificam cat mai repede, atat in plan mental cat si in plan fizic, cu actiuni specifice.
  Echipa noastra isi propune sa aduca in fata publicului modele de Antreprenoriat Civic, organizatii si campanii #Smart de implicare sociala, care pot incuraja dezvoltarea Antreprenoriatului Civic, curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa crestem Impreuna cu voi ecosisteme de Antreprenoriat Civic, care sa genereze educatie civica si cultura sociala.