Acasă Antreprenoriat Civic Antreprenoriat Civic cu Angi Serban & Florin Badita - Povestea Grupului Coruptia...

Antreprenoriat Civic cu Angi Serban & Florin Badita – Povestea Grupului Coruptia Ucide

Este foarte important ca populatia sa fie educata din punct de vedere civic, pentru a ne putea implica cu totii in problemele societatii si a tinde spre ceva mai bun.

Florin Badita este specialist IT, pasionat de statistică, antreprenor, activist pentru diverse cauze începând cu anul 2006.
Este Fondator al grupului Corupția ucide (31.10.2015), pentru a cărui activitate a fost desemnat „Personalitatea europeană a anului” de către Euronews și nominalizat de Forbes în topul „30 under 30”, la categoria Law&Policy, fiind astfel recunoscut ca unul dintre cei mai influenți tineri din Europa.


Toate organizatiile ar trebui sa colaboreze pentru ca impreuna suntem mai puternici.

În prezent, din punct de vedere profesional, este implicat într-un proiect de cercetare al ONG-ului Re:Start România, care vizează demontarea știrilor false înainte ca acestea să devină virale.
Mișcarea Corupția Ucide, inițiată de Florin ca pagină de Facebook imediat după tragedia din clubul Colectiv, a intrat în atenția publică prin organizarea protestelor masive de stradă împotriva sistemului defectuos de administrare și guvernare al României. În acest moment, comunitatea numără peste 125 000 de membri activi civic, implicați în diverse acțiuni de conștientizare a societății cu privire la realitatea socială și politică actuală.

Dar cel mai ambițios proiect Corupția Ucide rămâne, până la această dată, Casa Activistului, deschisă oficial pe 27 octombrie 2018, în Strada Educației 32B din București. Incubator civic de idei și proiecte, întreținut exclusiv din donații și voluntariat, acest spațiu este accesibil acum tuturor celor care doresc să fie educați sau să educe, la rândul lor, despre orice presupune implicarea socială, precum și pașii de urmat pentru a face o diferență.


Oamenii trebuie sa inteleaga importanta iesitului la vot. Datoria noastra este sa informam si sa facem tot ce putem in directia asta.

Deschiderea și menținerea unui dialog cu autoritățile, accesul la informații de interes public, cunoașterea drepturilor garantate și obligațiilor față de stat și societate, susținerea presei independente, exprimarea nemulțumirilor prin petiții sau inițiative cetățenești, toate acestea sunt unelte care pot fi folosite cu succes pe frontul civic.

Va invitam sa vizualizati emisiunea pentru a afla mai multe despre:

– Coruptia Ucide & Casa Activistului
– Educarea publicului asupra efectelor pasivitaţii în faţa faptelor de corupție
– Gandire critica si Activism
Civistarter Bacău – Incubator de antreprenoriat civic
– Necesitatea conectarii permanente la realitatea politică, socială, economică și juridică
– Educație sociala și cultura civica

Sponsorii emisiunii: Polti Romania, e-cloth Romania

Trei meserii, spune domnul Gabriel Liiceanu, poate avea și e bine să aibă un om care trăiește într-o societate ce se vrea: meseria ca profesiune, meseria de cetățean și meseria de om în lume. A tinde, în democrație – căci numai acolo este posibil așa ceva – către acest cumul la purtător cu granițe mișcătoare este garanția că lucrurile au o semnificativă șansă în minus să nu derapeze. Pornind de la aceste fraze s-a nascut cel mai nou format marca Bizilive TV “Antreprenoriat Social “. Acest format isi propune sa ofere concret un set de instrumente legale dedicate frontului civic. O cale pe care NOI, TU, putem sa o urmam pentru a construi o societate civila organizata, puternica si responsabila.
Evident, tot ce este in jurul nostru sunt rezultatele noastre, pe care trebuie sa ni le asumam si sa le modificam cat mai repede, atat in plan mental cat si in plan fizic, cu actiuni specifice.
Echipa noastra isi propune sa aduca in fata publicului modele de Antreprenoriat Civic, organizatii si campanii #Smart de implicare sociala, care pot incuraja dezvoltarea Antreprenoriatului Civic, curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa crestem Impreuna cu voi ecosisteme de Antreprenoriat Civic, care sa genereze educatie civica si cultura sociala.

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia. Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea. Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii