Antreprenoriat Civic cu Edmond Niculușcă | Președintele ARCEN.

Seria de emisiuni dedicată antreprenoriatului civic va aduce în fața publicului lideri informali care mobilizează comunități și produc schimbări sociale pozitive. Vom discuta despre proiecte pornite din comunitate, despre oamenii care mișcă lucruri și reușesc să vadă oportunități acolo unde alții văd probleme.
În ultima ediție a verii, Alina Kasprovschi, director executiv la Fundația Comunitară București, îl are invitat pe Edmond Niculușcă, președinte ARCEN, un ONG cultural care dezvoltă zi de zi proiecte dedicate culturii și patrimoniului Bucureștiului.
Împreună vor vorbi despre București, povești, oameni, programe.
Alina a fondat și conduce, de șapte ani, Fundația Comunitară București. Înainte de a lucra în mediul non-profit, a avut o carieră de zece ani în marketing și comunicare.
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri și grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități, construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte din București și Ilfov cu mai mult de 1 milion de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Edmond Niculușcă are 29 de ani și e președintele ARCEN, un ONG cultural care dezvoltă zi de zi proiecte dedicate culturii și patrimoniului Bucureștiului. Edmond se declară un visător, dar e unul care trece la fapte, pentru că vrea să-și vadă visul cu ochii și să-l împărtășească și altora. Crede că cele mai multe lucruri se pot schimba dacă ai convingere, dacă muncești, dacă ești perseverent și dacă faci sacrificii pentru acel vis. E în București dintotdeuauna, la a patra sau a cincea generație de bucureșteni și de 10 ani dezvoltă proiecte pentru a recupera memoria unui București tot mai mutilat. Cultura și comunitatea sunt fundamentul unei vieți urbane de calitate, de la acest crez pleacă toate proiectele ARCEN pe care Edmond le inițiează.