More

  Antreprenoriat Civic cu Elena Calistru | Fondator Funky Citizens

  „Atunci când îți este bine în societate, este datoria ta să faci bine mai departe”

  Invitata speciala din cadrul emisiunii: Elena Calistru | Fondator și Președinte al Funky Citizens

  Elena Calistru este fondator și președinte al Funky Citizens, organizație non-guvernamentală din Romania. Funky Citizens își dorește să construiască instrumente de implicare civică educaționale și care invită la acțiune, încurajând cetățenii să se implice în inițiative de responsabilizare a guvernării. Elena are peste zece ani de experiență în proiecte din societatea civilă, atât la nivel national, cât și international. Expertiza ei este în principal în domeniul bunei guvernări, transparenței, gestionării banilor publici. Crede cu tărie că datele și instrumentele digitale pot oferi cetățenilor puterea de a influența reforma sistemului public.

  Funky Citizens e locul în care se întâlnesc tinerii cetăţeni care vor să ia parte la procesul decizional. Ei dezvoltă proiecte folosind deştept tehnologia (online), research-based avocacy şi educaţie civică.
  Funky Citizens își dorește să construiască instrumente de advocacy bazate pe cercetare, pe date concrete și pe online. Instrumentele lor au scopul de a fi educaționale și să ducă la acțiune, încurajând cetățenii să se implice în inițiative de responsabilizare a guvernării în care pot vedea impact.

  „Agregând și educând cetățeni „Funky” în jurul acestor instrumente, credem că putem construi înțelegerea și capitalul uman necesare pentru a crea o democrație mai participativă, responsabilă și transparentă în România.
  Avem expertiză pe cheltuirea banului public, justiție, administrație publică, educație civică și comunicare pentru ONG”

  Vă invităm sa vizualizați emisiunea pentru a afla mai multe despre:

  – Ce este societatea civila si care este rolul ei in dezvoltarea unei societati?
  – Importanta educatiei si a implicarii civice
  – Necesitatea conectarii permanente la realitatea politică, socială, economică și juridică
  – Gandire critica si Activism
  – Educarea publicului asupra efectelor pasivitaţii în faţa faptelor de corupție
  – Educație sociala și cultura civica
  – Implicare sociala optiune sau necesitate pentru Romania?
  – Inovatia sociala si ecosistemul antreprenoriatului social din Romania – Ashoka  Despre emisiunea Antreprenoriat Civic

  Trei meserii, spune domnul Gabriel Liiceanu, poate avea și e bine să aibă un om care trăiește într-o societate ce se vrea: meseria ca profesiune, meseria de cetățean și meseria de om în lume. A tinde, în democrație – căci numai acolo este posibil așa ceva – către acest cumul la purtător cu granițe mișcătoare este garanția că lucrurile au o semnificativă șansă în minus să nu derapeze. Pornind de la aceste fraze s-a născut cel mai nou format marca Bizilive TV „Antreprenoriat Civic”.
  Acest format își propune să ofere concret un set de instrumente legale dedicate frontului civic. O cale pe care NOI, TU putem să o urmăm pentru a construi o societate civilă organizată, puternică și responsabilă.
  Evident, tot ce este în jurul nostru sunt rezultatele noastre, pe care trebuie să ni le asumam și să le modificăm cât mai repede, atât în plan mental, cât și în plan fizic, cu acțiuni specifice.
  Echipa noastră își propune să aducă în fața publicului modele de Antreprenoriat Civic, organizații și campanii #Smart de implicare socială, care pot încuraja dezvoltarea Antreprenoriatului Civic, curent care a luat avânt și în România.
  Ne dorim să creștem împreună cu voi ecosisteme de Antreprenoriat Civic, care să genereze educație civică și cultură socială.
  Seria de emisiuni dedicată antreprenoriatului civic va aduce în fața publicului lideri informali care mobilizează comunități și produc schimbări sociale pozitive. Vom discuta despre proiecte pornite din comunitate, despre oamenii care mișcă lucruri și reușesc să vadă oportunități acolo unde alții văd probleme.