More

  Antreprenoriat Civic cu Oana Negru | Asociatia VeDem Just

  Invitata speciala: Oana Negru | Director de Programe VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie

  Din cuprinsul emisiunii:
  – VeDem Just și echipa
  – Nevoia de Educație Juridică în școli: Cum? Unde? Cu cine? De către cine?
  – Rezultate preconizate
  – Manuale de educație juridică

  Despre Oana Negru:

  Licențiată în Științe Juridice și Drepturi de autor privind programele pentru calculator.

  A lucrat ca în marketing, consultanță de business, juridic și recrutare în cadrul mai multor firme iar în prezent este Consilier la Senatul României.
  S-a activat civic și a participat la toate protestele ca urmare a tragediei de la Colectiv.

  În urma OUG 13 s-a implicat în mișcarea civică #REZISTENȚA: moderator al paginii și grupurilor, inițiatoarea proiectului REZISTENTA 360, parte din managementul grupului, Manager Juridic cu obiectiv principal de watchdog pe modificările legislative și reacție la derapajele bazate pe acestea.

  S-a alăturat echipei Vedem Just datorită valorilor promovate de această asociaţie, datorită profesioniștilor implicați şi din convingerea că o Educație Juridică susținută, acțiunile de advocacy si watchdog, vor reinstaura normalitatea într-o Românie chinuită de o realitate politico-istorică deviantă.

  Despre Asociația VeDemJust

  A fost înființată de ziua drepturilor omului, pe 10 decembrie 2015 și a primit recunoaștere din partea autorităților la începutul anului 2016. Scopul său este unul complex și include:
  – promovarea libertăţii,
  – întărirea democrației,
  – susţinerea statului de drept,
  – buna guvernare,
  – promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

  Organizaţia este concepută ca un think tank pentru întreg sistemul de justiţie, pornind de la învăţământul juridic, continuând cu instituţiile juridice şi terminând cu profesioniştii care îşi desfăşoară în mod direct sau sunt auxiliari în acest sistem. Asociaţia desfăşoară acţiuni de tip watchdog alertând decidenţii, sistemul şi opinia publică cu privire la chestiunile ce intră în sfera sa de activitate. VeDemJust desfășoară mai multe proiecte conforme scopului său.

  Unul dintre obiectivele principale ale asociației este educarea cetățenilor în spiritul respectării legii. În paralel cu o amplă activitate desfășurată în online și offline pentru explicarea legislației pe înțelesul tuturor, organizația VeDemJust militează pentru introducerea materiei „educație juridică” ca disciplină în învățământul preuniversitar.