More

  Antreprenoriat Civic Cu Ruxandra Gubernat – Regizor Portavoce

  Conteaza sa crezi in ceeea ce ti-ai propus sa faci, in pasiunea ta, si sa iti doresti sa transmiti si altora ceea ce ai de spus.

  Ruxandra Gubernat este Regizorul si Producatorul filmului documentar Portavoce, un film documentar despre cultura protestului in Romania.


  „Jurnalist, cercetător şi realizator independent de documentare, m‐am născut în România, în 1982. După ce, timp de şapte ani, am lucrat ca jurnalist în Bucureşti, m‐am mutat la Lyon, unde am absolvit un master de cercetare în sociologie media la ENS Lyon. În acelaşi timp, am studiat sociologia filmului la Institutul de Studii Politice din Lyon. De curând, am obţinut titlul de doctor în ştiinţe politice de la Universitatea Paris Nanterre. După şase ani de viaţă în Franţa, am decis să mă întorc în Bucureşti. Munca mea este la intersecţia dintre cercetare şi cinema, concentrându‐mă pe documentare care examinează realităţile sociale şi politice din România. Primul meu documentar – „Portavoce” – spune povestea apariţiei unei scene culturale favorabile implicării politice în România.”

  “Portavoce” urmărește dezvoltarea unei culturi a protestului în România ultimilor ani, prin vocile și opiniile celor implicați. De la campania împotriva proiectului minier Roșia Montană din 2013, care a reprezentat un punct de coagulare a unei mase critice, la manifestațiile din 2015 care au urmat dezastrului din Colectiv și până la protestele anti OUG13 de la începutul anului 2017, filmul oferă o imagine de ansamblu a mișcărilor civice.


  Documentarul „Portavoce” ofera o perspectiva a evenimentelor care definesc istoria recenta a Romaniei.

  Dintre subiectele discutate in cadrul emisiunii live cu Ruxandra Gubernat:

  – Documentarul Portavoce
  – Cum să faci film independent in Romania
  – Realităţile sociale şi politice din România
  – Cultura protestului in Romania
  – „Ești masochist daca trăiești în România?”

  Sponsorii emisiunii: Polti Romania, e-cloth Romania

  Trei meserii, spune domnul Gabriel Liiceanu, poate avea și e bine să aibă un om care trăiește într-o societate ce se vrea: meseria ca profesiune, meseria de cetățean și meseria de om în lume. A tinde, în democrație – căci numai acolo este posibil așa ceva – către acest cumul la purtător cu granițe mișcătoare este garanția că lucrurile au o semnificativă șansă în minus să nu derapeze. Pornind de la aceste fraze s-a nascut cel mai nou format marca Bizilive TV “Antreprenoriat Social “. Acest format isi propune sa ofere concret un set de instrumente legale dedicate frontului civic. O cale pe care NOI, TU, putem sa o urmam pentru a construi o societate civila organizata, puternica si responsabila.
  Evident, tot ce este in jurul nostru sunt rezultatele noastre, pe care trebuie sa ni le asumam si sa le modificam cat mai repede, atat in plan mental cat si in plan fizic, cu actiuni specifice.
  Echipa noastra isi propune sa aduca in fata publicului modele de Antreprenoriat Civic, organizatii si campanii #Smart de implicare sociala, care pot incuraja dezvoltarea Antreprenoriatului Civic, curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa crestem Impreuna cu voi ecosisteme de Antreprenoriat Civic, care sa genereze educatie civica si cultura sociala.