Antreprenoriat Cultural cu Adrian Cioroianu | Istoric, Scriitor.

Născut în 1967 la Craiova, Adrian Cioroianu este istoric și scriitor.
Profesor universitar la Facultatea de Istorie din Universitatea din București, specializat în istoria contemporană, geopolitică și istoria comunismului european, este autorul mai multor cărți și al unor scenarii pentru emisiuni de Istorie la televiziunea publică, TVR.
Membru al Grupului de Dialog Social, s-a alăturat între anii 2002-2009 Partidului Național Liberal și a fost ales în Senatul României, pentru județul Timiș, în anul 2004. După aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, a îndeplinit funcția de europarlamentar, membru în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) și vicepreședinte al Grupului ALDE din Parlamentul European. La data de 5 aprilie 2007, Adrian Cioroianu a devenit ministru al Afacerilor Externe. Între februarie 2012 și iunie 2015 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București – funcție din care s-a retras ca urmare a numirii sale ca ambasador al României la UNESCO.
În mandatul de ambasador, a gestionat intrarea în patrimoniul UNESCO, din partea României, a i) pădurilor seculare/virgine de fag din Munții Carpați; a ii) minelor romane de la Roșia Montană (recomandate pentru admitere în iulie 2018, dar proces înghețat ca urmare a cererii autorităților române, din cauza unui proces în curs); iii) tradiției scoarțelor de perete; iv) tradiției jocului feciorilor din Ardeal; v) tradiției Mărțisorului.

Am aflat din acest episod:

✅Cum putem face Istoria atractiva pentru tineri?
si
✅Cum putem promova mai bine valorile istorice si culturale ale Romaniei, atat in tara, cat si in strainatate?

Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii