More

  Antreprenoriat Cultural cu Alice Macrina Cornea | Trainer

  Vă invităm la o nouă ediție a emisiunii Antreprenoriat Cultural.
  Formatul “Antreprenoriat cultural” își propune să aducă în fața publicului antreprenorii din domeniul cultural (carte, teatru, muzică, dans, artă, film) și să încurajeze dezvoltarea inițiativei antreprenoriale, prezentând modele de succes.

  Invitata speciala: Alice Macrina Cornea | Trainer & Lector la Fundatia Calea Victoriei

  Din cuprinsul emisiunii:

  Cum să ne cunoştem mai bine pentru a alege următorul pas în cariera
  Cum să ne identificăm abilităţile pentru a le valorifica mai bine
  Cum să ne îmbunătăţim încrederea în sine
  Cum ne integrăm mai uşor într-un mediul de lucru nou

  Despre Alice Macrina Cornea

  Salutare, Om frumos! Sunt Alice Macrina Cornea şi sunt pasionată de oameni şi psihologia lor. Încă de la 13 ani am hotărât că misiunea mea va fi să-i ajut pe ceilalţi şi tot de atunci am luat decizia că voi deveni psiholog. Nimeni şi nimic din contextul de viaţă de atunci nu mă încuraja să urmez această chemare, dar pentru că a existat o motivaţie interioară foarte puternică, s-a găsit şi o „Cale” la fel de puternică. Aşadar, mi-am urmat chemarea pe care o împlinesc şi astăzi.
  Menirea mea este să aduc lumină în vieţile celor care îşi caută drumul prin viaţă, astfel încât să trăiască cu claritate şi conştienţi de valoarea personală.
  Cum fac asta? Prin rolurile de psiholog în domeniul resurselor umane, prin cel de coach şi prin cel de consilier pentru dezvoltare personală şi vocaţională.
  Pentru a-mi îndeplini cel mai bine aceste roluri şi pentru a servi cât mai bine nevoilor clienţilor şi cursanţilor mei, am înţeles încă din anul I de facultate că trebuie întâi de toate să lucrez cu mine, să servesc nevoilor mele şi să fiu cea mai importantă persoană din viaţa mea. Aşadar, de 12 ani, lucrez conştient şi intenţionat pentru a-mi modela personalitatea, a-mi defini noi stiluri de viaţă, mai productive şi mai adaptate etapelor de viaţă prin care trec.
  În toţi aceşti ani, am continuat să lucrez şi cu oameni din organizaţii multinaţionale precum Michelin, ING Bank, UPC, Societe Generale, contribuind la îmbunătăţirea relaţiilor şi comunicării dintre colegii mei. Începând cu anul 2013, rolurile din aria de training au variat de la organizarea şi logistica sesunilor de training până la construirea şi livrarea diverselor programe interne de cursuri, pornind de la nevoile de dezvoltare identificate împreună cu managerii de departamente. Apoi, responsabilităţile au crescut, ajungând training lead, ocazie prin care gestionăm întregul proces de formare pentru întreaga organizaţie. Toate m-au condus către înţelegerea valorii procesului de învăţare şi dezvoltare care are nevoie de două condiţii esenţiale pentru a se înfăptui: să vrei (să te dezvolţi) şi să ai cu cine (adică un mediu corpespunzător de învăţare).
  Anul 2014 mi-a adus cea mai valoroasă experienţă de învăţare pe care o explorez cu pasiune şi astăzi: este vorba despre Certificarea în SUA ca Membru în John Maxwell Team. Odată cu această experienţă internaţională, dezvoltarea şi îmbunătăţirea personalităţii mele au trecut la următorul nivel. Aşadar şi viaţa mea a trecut la următorul nivel de satisfacţie şi împlinire, pe toate planurile.
  Practic, odată cu toamna lui 2015, am continuat să aduc valoare în viaţa oamenilor, dar într-un format nou, de freelancer şi colaborator cu diferite academii şi scoli de dezvoltare.
  Să dăruiesc mai departe din ceea ce am devenit şi devin în fiecare zi este călăuza şi motorul pentru tot ceea ce sunt şi ce fac. După cum spunea şi John Maxwell : ”Să Fii un râu, nu un rezervor”!