Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Cultural Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo

Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo

Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo.

Invitatul emisiunii din data de 30 ianuarie 2019 este Radu Popescu, dramaturg, manager și fondator Teatrul Apropo, unul dintre cele mai cunoscute teatre independente din București.
Deși a trecut prin mai multe școli și a schimbat mai multe meserii, Radu Popescu se consideră dintotdeauna dramaturg. O piesă pe care a scris-o la 17 ani a fost nominalizată în 1995 la Concursul ”Piesa Anului” organizat de către UNITER, la acea vreme unul dintre puținele premii de dramaturgie din România (și cel mai prestigios).
A urmat mai întâi Facultatea de Medicină, unde a înființat o trupă de teatru și a continuat să scrie. Deși a ajuns să opereze pe cord deschis ca medic rezident, într-un final și-a urmat pasiunea dintâi și, după nouă ani de medicină, a renunțat la această carieră pentru a se dedica definitiv teatrului.
A absolvit Regie Teatru în 2007 și Masterul de Scriere Dramatică în 2009 la U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale” din București. Din această perioadă datează și începuturile recunoașterii sale ca dramaturg. În perioada 2004-2006, la recomandarea marii regizoare Cătălina Buzoianu, i-au fost montate la Teatrul Radiofonic trei texte: ”Aix Nebunul”, ”Picnic” (”Picnic la marginea fumului”) – o piesă bazată pe întâmplări reale din războiul din Cecenia și piesa pentru copii ”Papucii lui Abu Cassem” după o poveste orientală.
În anul 2010 a înființat Teatrul Apropo și Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, una dintre cele mai importante manifestări ale teatrului independent din Româniași a început să realizeze producții independente, o bună parte din acestea bazându-se pe texte proprii.
În 2017 a fost ales să reprezinte România în cadrul Programului european de promovare a dramaturgiei contemporane ”Fabula Mundi”, cu textele ”Testament” și ”Clătite (Norocos de la naștere)”.

Am aflat in acest episod de la Radu:

-povestea teatrului Apropo și a festivalului “Bucharest Fringe”
-începuturi și provocări
-strategii de promovare
-planuri de viitor

Cristina Paraschiv
Sunt Cristina și îmi place sa citesc și sa călătoresc !

Latest articles

video

Antreprenoriat Civic cu Matei Sumbasacu | Co Fondator al Re:Rise

Antreprenoriat Civic cu Matei Sumbasacu | Co Fondator al Re:Rise De profesie inginer structurist, Matei este președinte și co-fondator al Re:Rise – Asociația pentru Reducerea...
video

Antreprenoriat & Parenting cu International School of Bucharest

Antreprenoriat & Parenting cu International School of Bucharest. Mădălina Cioc este Director de Admiteri și Comunicare la International School of Bucharest, școală internațională care urmează...
video

Antreprenoriat & Parenting cu Florina Badea | Blogger si Coach

Antreprenoriat & Parenting cu Florina Badea | Blogger si Coach. Florina Badea este Health & Food Coach, healthy lifestyle blogger, trainer . De formație educator și...
video

Tell me Your Story cu Gáspár György | Psihoterapeut relational

Tell me Your Story cu Gáspár György | Psihoterapeut relational. Gáspár György este expert național și formator de opinie în sănătate relațională. Psiholog clinician și psihoterapeut...