Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Cultural Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo

Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo

Antreprenoriat Cultural cu Radu Popescu| Teatrul Apropo.

Invitatul emisiunii din data de 30 ianuarie 2019 este Radu Popescu, dramaturg, manager și fondator Teatrul Apropo, unul dintre cele mai cunoscute teatre independente din București.
Deși a trecut prin mai multe școli și a schimbat mai multe meserii, Radu Popescu se consideră dintotdeauna dramaturg. O piesă pe care a scris-o la 17 ani a fost nominalizată în 1995 la Concursul ”Piesa Anului” organizat de către UNITER, la acea vreme unul dintre puținele premii de dramaturgie din România (și cel mai prestigios).
A urmat mai întâi Facultatea de Medicină, unde a înființat o trupă de teatru și a continuat să scrie. Deși a ajuns să opereze pe cord deschis ca medic rezident, într-un final și-a urmat pasiunea dintâi și, după nouă ani de medicină, a renunțat la această carieră pentru a se dedica definitiv teatrului.
A absolvit Regie Teatru în 2007 și Masterul de Scriere Dramatică în 2009 la U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale” din București. Din această perioadă datează și începuturile recunoașterii sale ca dramaturg. În perioada 2004-2006, la recomandarea marii regizoare Cătălina Buzoianu, i-au fost montate la Teatrul Radiofonic trei texte: ”Aix Nebunul”, ”Picnic” (”Picnic la marginea fumului”) – o piesă bazată pe întâmplări reale din războiul din Cecenia și piesa pentru copii ”Papucii lui Abu Cassem” după o poveste orientală.
În anul 2010 a înființat Teatrul Apropo și Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, una dintre cele mai importante manifestări ale teatrului independent din Româniași a început să realizeze producții independente, o bună parte din acestea bazându-se pe texte proprii.
În 2017 a fost ales să reprezinte România în cadrul Programului european de promovare a dramaturgiei contemporane ”Fabula Mundi”, cu textele ”Testament” și ”Clătite (Norocos de la naștere)”.

Am aflat in acest episod de la Radu:

-povestea teatrului Apropo și a festivalului “Bucharest Fringe”
-începuturi și provocări
-strategii de promovare
-planuri de viitor

Cristina Paraschiv
Sunt Cristina și îmi place sa citesc și sa călătoresc !

Latest articles

video

Antreprenoriat Civic cu Mihai N Tudorică | Project manager ARC

Mihai N. Tudorică - project manager - Noi Initiative, Asociatia pentru Relatii Comunitare. Mai sunt numit si activist civic si sunt co-fondator al grupului de...
video

Atelier Juridic cu Georgiana Voinea | Geoffan Expert Consult

Georgiana Voinea a fondat compania Geoffan Expert Consult in urma cu 7 ani din dorinta de ajuta antreprenorii sa desluseasca hatisul legislativ din domeniul...
video

Tell me Your Story cu Marius Bostan | Iniţiatorul RePatriot

Marius Bostan este iniţiatorul proiectului Repatriot. Marius Bostan a inițiat mai multe companii, este un investitor în serie și pe piața de capital, are o...
video

Antreprenoriat & Parenting cu Oana Stoianovici

Oana Stoianovici are o experiență de peste 14 ani în coaching transformațional și procese de vindecare. A studiat tehnici de transformare în Statele Unite...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT