Violeta Dincă este Psihoterapeut psihanalist relaţional.

Am început cu o licenţă în Litere (Română-Germană) şi 2 joburi corporatiste.
Începând cu 2006 am făcut psihanaliza de formare, două formări în coaching (12Coach şi Strategic Intervention Coaching), o formare în Programare Neuro-Lingvistică, cursul Process Communication Model, Facultatea de Psihologie, formarea în Psihoterapie Psihanalitică Relaţională, un an de Master în Psihotraumatologie şi Asistenţă Psihologică, doi ani de supervizare clinică individuală şi de grup.
Am ales Psihanaliza Relaţională (“terapia prin relaţie”) şi nu Psihanaliza Freudiană (“terapia prin cuvânt”) pentru că – deşi, dând Cezarului ce-i al Cezarului, îl admir şi respect pe Freud – nu cred în vreo putere tămăduitoare a cuvintelor. Cuvintele, oricât de atent şi responsabil alese, pot fi la fel de goale şi inutile ca orice altceva. Dar când sunt investite cu suflet… devin Viaţă. Pe de altă parte, putem investi suflet în orice altceva: în muzică, umor, teatru, pictură, atitudine, interacţiuni, gesturi, comportamente, în tot ce transmitem; şi-atunci tot ce transmitem prinde viaţă. Iar viaţa naşte viaţă.
Prin urmare, cred în potenţialul tămăduitor al oricărui recipient/vehicul în care investim suflet; cred în Viaţă. Mai cred în sacralitatea actului de a preda şi în procesul de învăţare văzut ca travaliu, respectiv în importanţa disconfortului din acest proces: lăsând la o parte transferarea informaţiilor propriu-zise şi a convenţiilor culturale şi sociale, adevărul nu poate fi predat; ceea ce putem face e să creăm, să menţinem şi să protejăm spaţiul în care celălalt să-şi crească gradul de conştientizare şi să-şi dezvolte instrumentele de care are nevoie pentru a se putea apropia, încet-încet, de adevărul din el însuşi.
Cred în analiza aprofundată, în cadrul unei relaţii terapeutice de durată şi în rolul decisiv al analizării transferului şi contratransferului psihanalitic, dar şi în potenţialul de valoare durabilă din întâlnirile semnificative şi bogate în insighturi. Cred în expresivitatea şi puterea Cuvântului dar şi ale Tăcerii

Am discutat in aceasta emisiune despre:

La ce ne ajuta psihologia în viața cotidiană?
S-a îmbunătățit percepția românilor asupra suportului oferit de psiholog?
Cum ne putem îmbunătăți comunicarea cu cei din jur?
Ce este esențial în relația de cuplu, cum putem avea relații împlinite?
Cum putem comunica mai eficient cu copiii noștri?

#bizilivetv #antreprenoriat #business #story #educatie #leadership #francize #ecommerce #cultura
Aboneaza-te pentru continut NOU –» http://www.youtube.com/c/BiziLiveTV
Vezi toate interviurile pe Site –» https://www.bizilive.ro/
Sprijinim antreprenoriatul in toate formele lui: social, eco, civic, medical, educational, cultural si startup-urile.