Antreprenoriat Sanatos cu Anca Vasile| General Manager MyMotric.

 

Anca Vasile este General Manager My Motric.
Se spune că „în viață ai nevoie de noroc”, insă eu zic că în viață ai nevoie să visezi mult și ai nevoie de oameni care să-ți dea șuturi în fund, deoarece se spune că “un șut în fund e un pas înainte”. Personal, am avut parte de ambele și au funcționat foarte bine. De altfel, cred că cel mai bine funcționează împreună.

La 9 ani am început să practic sport în mod organizat, căci de mișcat mă mișc de când mă știu. În acel moment, mama mi-a pus o întrebare existențială, pe care mai târziu am înțeles-o că fiind „existențială”, deoarece atunci am luat o decizie ce mi-a direcționat, oarecum, drumul în viață.
Am trecut prin câteva sporturi până când am decis că vreau să rămân cu handbalul, pe care l-am practicat aproximativ 14 ani. După o accidentare majoră, în timpul unui meci, dar și o recuperare lungă, am hotărât să mă reorientez spre o formă de sport mai controlată, iar pentru că la modă era gimnastica aerobică, cu colanți și body-uri colorate, cu bentițe și jambiere, aceasta a fost prima mea alegere.
Astăzi, stiu că datorez sportului toată viața mea minunată! De fapt, ca să fiu și mai sinceră, îi datorez totul mamei mele, care mi-a deschis ochii și mi-a îndrumat pașii spre sport.
În acest fel, datorită disciplinei impusă de sport, mi-am depășit propriile așteptările de multe ori și am caștigat concursuri la care doar visam să particip. De exemplu, mi-am recăpătat încrederea în mine, când nu o mai aveam, câștigând concursul de fitness din Caraibe. Am călătorit in toată lumea, am intalnit oameni fabuloși și am trăit experiențe minunate datorită sportului.
De-a lungul timpului, mi-am demonstrat că sunt puternică și că, atunci când imi propun, pot realiza absolut orice. De exemplu, rămasă fară nimic, am luat-o de la zero și m-am ridicat, de fiecare data, mai sus. Așa, mi-am descoperit și abilitățile de antreprenor, pe un pământ străin, atunci când am început o afacere despre care nu știam absolut nimic (o cofetarie), iar apoi o alta, pe care o înțelegeam perfect (o sala de fitness), însă am avut succes cu amândouă.
In ciuda faptului că toată viața am crezut că sunt „prea baiețoasă” mi s-a cerut să fiu imaginea “Athlete’s foot” și să fac prezentări de modă pe scenă și în reviste. Evident, am făcut și asta doar pentru că mi-am propus să pot să o fac.
Exact cum am spus, am o viață minunată, în care am îndrăznit să visez foarte mult, iar Dumnezeu a avut grijă să îmi puna în cale oameni sau situații care să îmi dea “șuturi în fund”.
Am fost doar fericită? Nu! Am plâns? Ohoo, aș fi putut să umplu un lac! Cu toate astea, nu aș rescrie niciun moment din viața mea, altfel decât a fost, pentru că tot ce a fost m-a adus “la mine”. Acum sunt mulțumită, fericită și mă bucur cât pot de viață și, mai ales, de ceea ce fac. Pentru că, întotdeauna, cea mai mare motivație a mea a fost să fac o diferență în viața unui om, nu vreau să mă îndepărtez prea mult de sport. Iar asta deoarece eu stiu, cel mai bine, că „SPORTUL SCHIMBĂ VIEȚI!”.

Am aflat din acest episod:
– cum a ajuns acest concept în România.
– progresul Ancăi, de la antrenor personal până la dezvoltator de business în industria fitness.
– unde se termină presiunea socială și începe dorință de a te simți bine în corpul tău.
– ce e trendy în industrie, unde se termină sănătatea și începe dezechilibrul, dacă se întâmplă asta.
– calea de mijloc, între a fi în formă și a exagera cu suplimentele.