Antreprenoriat Social cu Anamaria Hâncu – Let’s Do It, Romania!

50


Antreprenoriat Social este unul dintre cele mai noi formate marca BiziLive TV.

Ne dorim să fie o alternativă la antreprenoriatul clasic pentru domeniile mai puțin lucrative.
Dorim să încurajăm prin această emisiune startup-uri cu misiune sociala foarte clar definita si antreprenorii sociali care doresc sa aduca valoare prin ONG-urile pe care le fondeaza.

Suntem deschisi catre dialog si ne consideram o platforma deschisa pentru ONG-uri care vor sa dezbata si sa aduca informatii de valoare in acest domeniu.
Misiunea noastră, a echipei #BiziLiveTV, în calitate de antreprenori sociali voluntari, este să producem valoare și profit pentru mediul antreprenorial, aducând informații reale de la antreprenori de top si prin finantarea mai multor proiecte de educație și de mediu.

Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!, Board Member & Communication Consultant.
Let’s Do It, Romania! este cea mai ampla miscare sociala din Romania, care in decursul a 6 actiuni de curatenie nationala, a reusit sa implice peste 1.4 milioane de voluntari.

Voluntarii au reuşit să strângă peste 2.427.000 de saci de deşeuri, reprezentând 25.000 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 9.900.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 700.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

Anamaria este si Label Manager si PR Global Records, una dintre cele mai mari case de discuri din Romania care reprezinta artisti de top precum INNA, ANTONIA, Carla’s Dreams, The Motans, Delia, Vanotek, Karmen.
A studiat sociologia, ulterior s-a reorientat catre comunicare si a lucrat ca asistent manager la o firma care activa tot in zona eco pana cand s-a hotarat sa se apuce de voluntariat in cadrul EcoAssist, care urma sa organizeze actiuni de curatenie in areale naturale si spatii protejate.

De aici s-a desprins Let’s do it, Romania!, mergand pe premisa ca in Romania este mare nevoie de astfel de actiuni, dar avand si dubii ca s-ar putea implementa un proiect atat de mare la nivel national. Dupa cateva luni de munca, in care a renuntat la job pentru a i se dedica, Let’s do it Romania! numara 200.000 de voluntari, autoritati implicate si feedback pozitiv.
„Oamenii credeau, li se parea o idee nebuneasca, mareata si in acelasi timp, o necesitate”

Discutam LIVE cu Anamaria despre:
– Povestea Let’s Do It, Romania!
– Misiune, valori si obiective
– Cum organizezi si cum gestionezi cea mai mare miscare sociala din Romania?
– Evenimentul: Hai să ne strângem un milion la curățenie. Pe 15 septembrie.

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth RomaniaTucano Coffee