Antreprenoriat Social cu Asociatia Tiberius.

sociatia T.I.B.E.R.I.U.S a luat fiinta din dorinta de a aduce un plus de valoare in viata copiilor si tinerilor institutionalizati, dar si a celor proveniti din medii sociale defavorizate sau aflati in situatii de risc, precum si a altor categorii sociale defafavorizate precum batrani, bolnavi, familii si comunitati sarace, oameni si copii ai strazii.
Echipa de management a Asociatiei T.I.B.E.R.I.U.S este compusa din:
♥ Presedinte – Tiberiu Antipa avand o experienta de trei ani in domeniile social, educational, cultural-artistic, dar si in coordonarea de proeicte menite sa aduca o raza de lumina in viata unor semeni mai putin favorizati de soarta.
♥ Vicepresedinte – Diana Moldoveanu medic pediatru, avand o experinta de peste 10 ani in domeniul asistentei sociale si cunostiintele necesare derularii proiectelor si activitatiilor educativ-sociale.
♥ Secretar General – Daniel Dobre un tanar institutionalizat cu aptitudini si experienta profesionala in domeniul social, participant in proiectele derulate de-a lungul timpului dand dovada de perseverenta, implicare, spirit de echipa, solidaritate si umanism.
Eu, Tiberiu Antipa, in urma experientelor pozitive si succeselor obtinute in urma derularii unor poriecte umanitar – caritabile in beneficiul copiilor si tinerilor institutionalizati, am hotarat ca este momentul sa trecem la un alt nivel si alaturi de colegii mei sa infiintam Asociatia TIBERIUS cu scopul de a profita de intregul cadrul legal pus la dispozitie de legislatia romaneasca in vigoare dar si de a ne crea o imagine oficiala demna de parteneriate si colaborari cu institutii private sau ale statului.
Din dorinta de a ne extinde si diversifica activitatile, vom recruta voluntari dornici sa participe la programele, activitatile si evenimentele organizate, fie ele punctuale sau de durata.
Datorita rezultatelor pozitive obtinute in urma derularii si organizarii de campanii si evenimente caritabile in beneficiul copiilor si tinerilor institutionalizati in cadrul unui proiect pilot, este momentul sa aducem acest gen de activitate la un nivel profesional, acoperit juridic si fiscal, dar si sustenabil prin imaginea publica pe care o vom promova.
Alaturi de oamenii minunati care au inteles ca iubirea aproapelui este mai presus ca orice, am reusit sa aduc o raza de soare in sufletele unor copii lipsiti de caldura familiei, de siguranta unui camin, de parinti si prieteni, de multe ori separati de frati si surori datorita unor conjuncturi nefaste.
Ne-am straduit sa organizam activitati educativ – culturale, excursii si activitati de divertisment, evenimente artistice, concursuri cu tematica sportiva si de perspicacitate, festivitati cu ocazia sarbatorilor religioase, targuri de artizanat cu obiecte confectionate de copii, toate acestea contribuind la ridicarea moralului acestora, la integrarea lor in colectivitate si societate, la cresterea nivelului de incredere fata de semeni si la atenuarea sentimentului de marginalizare.
Am invins! mi-am spus atunci cand de unul singur am reusit sa-mi inving temerile, frustrarile, nemultumirile, sa las la o parte ura si indiferenta fata de o familie si o societate care m-au respins, sa caut si sa gasesc solutii, sa actionez cu perseverenta pentru a-mi ajuta confratii, copii si tineri asemeni mie, trecuti prin aceleasi suferinte, lipsiti de familiile adevarate, de dragoste si afectiune.
Atunci nu am realizat ca va urma o alta etapa, ca voi continua lupta pe alte fronturi alaturi de oameni dedicati si vom inainta catre noi orizonturi in beneficiul celor mai putin norocosi, dar in special al copiilor si tinerilor atat institutionalizati cat si al celor care isi duc traiul la limita subzistentei, in familii defavorizate sau pe strazi.
Sper ca cei care ma cunosteti si ne cunosteti sa fiti alaturi in continuare de noi si de proiectele noastre, fiindca este momentul sa trecem la un alt nivel, acela de a ne face simtita prezenta in mod oficial pe scena societatii civile romanesti cu un nume, un brand, o idee, un mesaj, un scop si o misiune, toate acestea fiind cuprinse in sufletul, titulatura, marca si imaginea Asociatiei T.I.B.E.R.I.U.S.

Am aflat din acest episod:

☑️ Conferința internațională care va avea loc pe 4-6 Aprilie, organizată de el, pe tema problemelor cu care se confruntă copiii din sistemele de plasament și soluțiile care se pot găsi pentru aceștia.
☑️ Evenimentul „Steluțe pentru Îngeri”, ajuns la cea de-a șasea ediție, eveniment unde s-au strâns în Decembrie 450 de copii, cărora le-au oferit câteva ore de liniște, cadouri și dragoste.
☑️ Proiectul „Tabără la munte” pentru copiii din centre care au rezultate bune la învățătură.
☑️ Cartea „Confesiunile unui orfan” și cea de-a doua, pe care își dorește să o lanseze anul acesta.
☑️ Visul de a deschide centrul de zi Tiberius și despre viziunea lui de a schimba sistemul de protecție al copilului în unul mai bun și mai eficient.