Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Social Antreprenoriat Social cu ATCA Super Team

Antreprenoriat Social cu ATCA Super Team

Vineri 16.11.18 de la ora 20.00, in cadrul emisiunii “Antreprenoriat Social”, am intalnit o parte din Echipa de Voluntari si Ambasadori ATCA Super Team si am discutat despre #Fundraising si #Voluntariat. Aflati din video cine sunt Oamenii si Motivatia din spatele implicariii lor in astfel de activitati.

#Antreprenoriat #Social este cel mai nou Format marca BiziLive TV si ne dorim sa fie o alternativa la #antreprenoriatul #clasic pentru domeniile mai putin lucrative.
Dorim sa incurajam prin aceasta emisiune startup-uri cu misiune sociala foarte clar definita si antreprenorii sociali care doresc sa aduca valoare prin ONG-urile pe care le fondeaza.
#Misiunea noastra a echipei #BiziLiveTV de #Antreprenori #Voluntari#Sociali este sa producem #valoare si #profit pentru mediul antreprenorial aducand informatii reale de la antreprenori de top si prin finantarea mai multor proiecte de educatie si de mediu.

Înfiintata în 2008, ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de interventie pentru copiii cu tulburari comportamentale si din spectrul autist, dar si un reper în domeniul de formare a terapeutilor ABA (Applied Behavior Analysis) din România.

În prezent, în cele doua centre de terapie înfiintate de ATCA,170 de copii cu tulburari comportamentale si din spectrul autist sunt integrati în programele de terapie ABA.

Misiunea ATCA constă în:
– Recuperarea și integrarea copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare.
– Organizarea de activitati educative, formative, de evaluare, consiliere si terapie
– Facilitarea accesului la diagnostic si evaluare timpurie a copiilor cu autism
– Strangerea de fonduri pentru sustinerea programelor de terapie ale copiilor cuautism
– Formarea specialistilor si sustinerea cursurilor de informare pentru terapeuti si parinti

Din anul 2015, ATCA este acreditata ca furnizor de servicii de formare continua (ACE provider tip 2) de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board) – singura institutie
care acrediteaza practicieni ABA din lume. ATCA este singura institutie din România care ofera analistilor comportamentali cursuri de formare continua acreditata de BACB. Presedintele asociatiei, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat ABA. ABA este singura abordare ale carei rezultate sunt demostrate stiintific in recuperarea copiilor cu tulburari de spectru autist.


Carmina Capitanu – “Lasă ceva frumos din tine peste tot pe unde treci”.
M-am nascut cu un scop :sa aduc Bucurie!🙂
Niciodata nu e tarziu pentru a incepe un sport! De 2 ani de zile am facut din alergare un hobby si sunt pot spune cu mana pe inima ca si dupa 40 de ani se poate!
43 de ani pe care îi pot impartii asa: 18 am copilarit si invatat,23 am iubit si 2 am alergat!😂😂😂
21 de ani in cadrul industriei hoteliere,4 ani de cand predau limba engleza copiilor.
Mamica unui baietel de 11 ani si sotie de 22!:)
Diminetile mele perfecte incep pe malul marii in rasarit de soare!
Sunt fericita cand stiu ca sunt motivul fericirii celor din jurul meu!”


Andrei Alexandru Gligor – “Nascut in ’77 in Bucuresti intr-o familie mai degraba de muzicieni decat de sportivi, prima pasiune am facut-o pentru chitara, instrument la care am invatat sa cant cand aveam 10 ani. Pasiunea pentru sport a venit mai tarziu, desi imi aduc aminte copil fiind ca eram mai tot timpul in miscare, nefiind genul care puteam fi tinut in casa prea mult. Baschetul a fost marea dragoste si pret de vreo 11 ani (din clasa a cincea si pana dupa facultate) mingea de baschet parea ca imi este lipita de mana. Dupa absolvirea facultatii de relatii internationale am inceput sa profesez in IT, un domeniu care imi placea inca din scoala generala si de care m-am simtit atras din momentul in care am avut primul calculator romanesc HC90 (ehe, ce vremuri!). In 2011 m-am indragostit iremediabil de alergarea pe distante lungi si de atunci si pana acum am alergat nu mai putin de 25.000km in antrenamente si competitii sportive. Am o familie minunata care imi intelege pasiunea pentru alergare si care m-a sustinut neconditionat inca din primul moment. Dupa terminarea primului maraton (Atena 2011) am simtit ca scopul acestor curse lungi nu este numai aceala de a-mi testa limitele si a primi o medalie frumoasa la finalul curselor ci am dorit ca efortul meu sa se materializeze in sprijinirea unor cauze si proiecte dragi in care eu cred. Ca sa concluzionez, sunt un ITst de 41 de ani, sot, tata, alergator de cursa lunga, fundraiser, blogger si n-as schimba nimic din toate astea! 🙂”


Teodora Dumitrof – “Când am intrat în ATCA Super Team și am început să alergăm pentru copiii cu autism am crezut că mi-am găsit menirea. Pe lângă scris.
De atunci am participat din postura de voluntar la cea de alergător. Am alergat primul meu semimaraton, un cros la Galați, un ultramaraton la 24 de ore pentru autism. Și acum la Băneasa. Pe toate le-am terminat printre ultimii. Dar cu o bucurie nemărginită în suflet că pot fi ACOLO pentru ei. Cu mesajele lor pe piept.
La Balul Bucuriei am avut imensa onoare de a urca pe scena Palatului Bragadiru și a primi trofeul pentru ” cel mai bun căpitan ATCA Super Team “. Asta după ce am bocit când fii-mea a cântat pe aceeași scenă ” Mama”. În aplauzele unei săli întregi. Care erau acolo din dragoste pentru copiii cu autism. Din dragoste pentru ea.
Alături de colegi ce m-au purtat aproape pe brațe sau care s-au întors pentru a mă ajuta să duc cursa la final.
Nu sunt o sportivă și car multe kilograme după mine. Și mă sufoc și mă opresc des.
Dar iată că, deși nu pot ieși foarte des să mă antrenez, colegii mei m-au înscris la Maratonul de la Atena. Sâmbătă decolăm în tricourile ATCA. Cu drapelul cu numele copiilor.
Chiar dacă mă mai ia depresia și mai cad și mă mai întreb ce caut eu printre sportivi de performanță, printre alergători ce urcă pe podium când eu stau zilnic la terapii sau fac aerosoli cu săptămânile și nu pot ieși la antrenament.
Dar știu că voi duce fiecare cursă până la capăt. În ritmul meu. Pentru ea.”


George Balta – George Balta, sportiv de performanță, a practicat rugby până la vârsta de 20 de ani fiind campion și vice-campion național.
Îi plac sporturile extreme, sare cu parasuta, copilot la raliu, zboară cu parapanta.
In prezent are 3 job-uri.
De 4 ani participă la curse de alergare, maratoane și semi-maratoane unde aleargă pentru cei care nu pot.
Pe scurt, un om simplu cu o viata complexa!”

Pentru a vizualiza emisiunea click aici.

Moderator: Constantin Paraschiv.

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia. Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea. Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT