Acasă Emisiuni Live Antreprenoriat Social Antreprenoriat Social cu Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

Antreprenoriat Social cu Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

 

Jurnal de SPITAL

Poate vă înnebunim cu atâta jurnal de spital, dar nu ne putem abține. În primul rând că sunteți și voi la fel de “vinovați” ca noi de grozăvia asta și în al doilea rând că nu ar fi corect să simțim doar noi emoția asta de a vedea cum crește un spital. Făcut de noi, de noi toți. Voi vă dați seama în ce v-ați băgat? 🙂 “Oana Ghiorghiu

#NoiFacemUnSpital

 

 

Antreprenoriat Social cu Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

Antreprenoriat Social cu Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

În 9 ani de activitate, echipa Dăruiește Viață a construit 18 camere sterile de transplant, triplând capacitatea de transplant a României; a construit un laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni; a renovat secții de oncologie pediatrică și de adulți în București, Timișoara și Brașov; a reușit să strângă și să investească în spitalele românești peste 10 milioane de euro.

 

Carmen Uscatu – Președinte Daruieste Viata
Specialist în comunicare ca formare profesională, cu o experiență de 8 ani în marketing și comunicare, Carmen Uscatu a început din 2009 să se implice ca voluntar în proiecte dedicate bolnavilor de cancer din România, iar din 2012 a ales șă-și schimbe radical meseria și să devină dăruitor de șanse la viață și apărător al drepturilor pacienților din România, înființând Asociația Dăruiește Viață, alături de Oana Gheorghiu.

 

Oana Gheorghiu – Vicepreședinte Dăruiește Viață
Lucrase 15 ani într-o companie franceză, pe care o și dezvoltase în România. Până într-o zi, din anul 2009, când a aflat despre cazul unui adolescent diagnosticat cu leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem în străinătate. Decide să se implice, alături de Carmen Uscatu și află că noi, românii, nu suntem asigurați pentru niciun fel de transplant, nici de celule stem și nici de organe, deși exista un Ordin de Ministru (50/2004) care permitea efectuarea în străinătate a intervențiilor nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care nu pot fi făcute în țară.
Așa a început lupta lor pentru îmbunătățirea sistemului medical românesc.

Antreprenoriat Social cu Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

 

 

În timp ce un “mare” politician al țării se plimbă cu gogoșile prin parlament, noi, cetățenii sătui de gogoși, facem un spital. Îl facem pe bune, cu multă muncă, implicare și cu costuri corecte.
SMS la 8864 cu textul SPITAL

P.S. Să știți că sunt mulți muncitori pe șantier, dar nu sunt eu suficient de înăltuță să-i vedeți pe toți, căci cei mai mulți sunt în partea din spate. Când o să mai cresc o să fie mai ușor )
#NoiFacemUnSpital “Oana Ghioghiu” 

Dăruiește Viață construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.


În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc. Statul român nu a construit un spital de oncologie pediatrică în ultimii 30 de ani. Pentru a crește rata de supraviețuire a copiilor bolnavi în lupta cu cancerul, un ONG și-a asumat misiunea grea, dar nu imposibilă, de a construi de la zero un spital la standarde occidentale – cel mai provocator proiect de responsabilitate socială. Peste 150.000 de donatori persoane fizice și peste 1.500 de companii s-au alăturat proiectului până în momentul de față.

Fiecare dintre noi poate alege să pună o cărămidă și să devină Fondator al Spitalului “Dăruiește Viață”, cu un SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – donație lunară de 4 euro și/sau investind pe Bursa de Fericire – platforma de strângere de fonduri a asociației: www.bursadefericire.ro.

 

Antreprenoriat Social este unul dintre cele mai noi formate marca BiziLive TV. Ne dorim să fie o alternativă la antreprenoriatul clasic pentru domeniile mai puțin lucrative.

Dorim să încurajăm prin această emisiune startup-uri cu misiune sociala foarte clar definita si antreprenorii sociali care doresc sa aduca valoare prin ONG-urile pe care le fondeaza.

Constantin Paraschiv
Constantin Paraschivhttps://www.bizilive.ro/
Constantin Paraschiv este antreprenor si co-fondator BiziLIVE TV. Misiunea sa este să creeze valoare pe termen lung pentru organizații și clienți.

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii