Antreprenoriat Social cu Cristina Horia | Fundatia Sensiblu.

Cristina Horia Director Executiv Fundatia Sensiblu. A absolvit Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie a Universitatii Bucuresti si singurul domeniu in care se vedea lucrand era legat de violenta domestica. Primele pozitii ca asistent social au fost in centre impotriva violentei asupra femeilor, iar in urma cu 17 ani avea sa devina director executiv al Fundatiei Sensiblu si coordonator al programului Casa Blu, unul dintre cele mai longevive programe ale unei fundatiei corporative, adresat femeilor si copiilor abuzati. Victimele violentei domestice care cer ajutorul programului Casa Blu pot beneficia de servicii de consiliere gratuite si cazare intr-un adapost cu adresa confidentiala.
In cei 17 ani, Cristina a organizat si numeroase campanii de awareness pe tema violentei, s-a implicat in imbunatatirea cadrului legislativ si in dezvoltarea de competente ale specialistilor care interactioneaza cu victimele violentei domestice.
La nivelul companiei, dincolo de coordonarea activității fundației, este responsabilă de menținerea relației cu comunitatea și cu organizațiile non-guvernamentale și e implicată în dezvoltarea campaniilor de marketing social și a programelor adresate angajaților.
Cristina a urmat cursuri de management performant, management de proiect, implicarea stakeholderilor și formare de formatori, fiind trainer acreditat ANC. În această calitate, a dezvoltat curricule de formare în domeniul responsabilității sociale și a susținut sesiuni de training la care au participat peste 500 de specialiști. În cadrul unor proiecte cu finanțare europeană, a publicat 4 ghiduri pe tema responsabilității sociale, alături de un colectiv de autori, și a făcut parte din echipa de traineri care a format prima serie de 160 de manageri în responsabilitate socială certificați ANC.
A fost speaker în cadrul a numeroase conferințe și seminarii pe tema responsabilității sociale. A fost unul dintre profesionistii selectionati pentru programul International Visitors Leadership al Departamentului de Stat al SUA, si unul dintre aparatorii drepturilor omului care a aparut, in urma cu 10 ani, in varianta in lb romana a cartii Speak Truth to Power, scrisa de Kerry Kennedy, presedinta a Robert F. Kennedy Human Rights si nepoata fostului presedinte SUA, J.F. Kennedy.

Am aflat din acest episod:

– violenta domestica, cum se prezinta Romania sec. XXI in legatura cu acest subiect
– ce pot face femeile care sunt victime ale violentei domestice
– care sunt sistemele de protectie in Romania ale victimelor violentei domestice
– cum sprijina Fundatia Sensiblu aceste femei
– detalii despre programele Fundatiei Sensiblu

Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii