Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Social Antreprenoriat Social cu Iren Arsene - Asociatia Curtea Veche

Antreprenoriat Social cu Iren Arsene – Asociatia Curtea Veche

Cartile sunt o sursa de inspiratie. Educatia se ofera. Este responsabilitatea noastra, a adultilor, sa le transmitem copiilor placerea lecturii. 

#Antreprenoriat #Social este cel mai nou Format marca BiziLive TV si ne dorim sa fie o alternativa la #antreprenoriatul #clasic pentru domeniile mai putin lucrative.
Dorim sa incurajam prin aceasta emisiune startup-uri cu misiune sociala foarte clar definita si antreprenorii sociali care doresc sa aduca valoare prin ONG-urile pe care le fondeaza.
#Misiunea noastra a echipei #BiziLiveTV de #Antreprenori #Voluntari#Sociali este sa producem #valoare si #profit pentru mediul antreprenorial aducand informatii reale de la antreprenori de top si prin finantarea mai multor proiecte de educatie si de mediu.

Iren Arsene este fondator Curtea Veche Publishing si presedinte Asociatia Curtea Veche.
Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei” care își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România.


“In trei ani de activitate am organizat peste 200 de donații de carte, am avut 6 inițiative de fundraising, două ediții NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii la care au participat sute de bucureșteni, am înființat 150 de cluburi de lectură și am donat peste 60.000 de cărți noi copiilor din Călărași, Iași, Ilfov, Tulcea, Mureș, Teleorman, Dolj, Hunedoara, Brașov, Bihor, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Suceava, Alba, Sibiu, Cluj, Prahova, Giurgiu, Bacău, Constanța, Ialomița, Vrancea, Galați, Buzău, Vâlcea, Botoșani, Maramureș, Arad și în Municipiul București.”

În ultimul weekend din noiembrie, adică pe 24 și 25 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Cantemir Vodă”, cei mici și cei mari își dau din nou întâlnire la cea de-a patra ediție a Festivalului de lectură pentru copii NARATIV, unde vor redescoperi plăcerea cititului alături de Asociația Curtea Veche. Proiectul este realizat cu sprijinul Kaufland România.
Programul este disponibil pe site-ul www.narativ.ro, unde s-a dat deja startul înscrierilor la peste 50 de ateliere interactive gratuite care vor trezi pasiunea pentru citit în orice puști. La eveniment sunt așteptați copii cu vârste între 3 și 14 ani, care vor să descopere magia cititului alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului.

Ce vor face cei mici la NARATIV? Activitățile pregătite pentru ei îi vor încuraja să se exprime liber, să deseneze, să compună muzică, să facă teatru și recenzii video, să învețe și să folosească tehnici de dezbatere, să facă experimente și chiar să inventeze propriile povești.

Părinții și profesorii sunt așteptați la conferințe susținute de specialiști în psihologia copilului și în educație non-formală, unde pot învăța mai multe despre cum îi pot sprijini pe cei mici în dezvoltarea obiceiului pentru lectură.

Atelierele pregătite anul acesta sunt realizate în jurul unora din cele mai frumoase și cunoscute titluri ale literaturii universale, precum: Debate – Mituri Romane, Povești pe muzică – Călătoriile lui Gulliver, Jurnalistul de poveste – Robinson Crusoe, BodyPercussion – Visul unei nopți de vară, Bookopoly board game – Romeo și Julieta, Povești vizuale – Frida, Actorie – Odiseea, Atelier Experiențial – Marie Curie și multe altele.

A patra ediție a festivalului NARATIV aduce în premieră și activități de storytelling în limbi străine, în parteneriat cu institutele culturale din București și un eveniment special cu participarea campioanei olimpice la scrimă, Ana Maria Brânză, care le va vorbi copiilor despre importanța educației prin sport și lectură.


Nu cred ca pentru a deveni antreprenor este vorba de noroc sau talent. Este vorba despre o constructie pe care trebuie sa ti-o asumi, sa nu o abandonezi, sa crezi permanent, sa te adaptezi.

In cadrul emisiunii, Irene ne-a recomandat si o carte, care ar trebui sa fie citita de orice tanar care doreste sa inteleaga cum sa devina antreprenor si cum sa isi formeze o gandire antreprenoriala: “Actiunea Umana”, Ludwig von Mises.

Dintre subectele discutate live cu Iren Arsene:

– Festivalul de lectură pentru copii NARATIV
– Povestea Curtea Veche Publishing
– Povestea Asociatiei Curtea Veche
– Misiune, scop, obiective

Pentru a vizualiza video click aici.


Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat Cultural cu Violeta Dincă | Psiholog

Violeta Dincă este Psihoterapeut psihanalist relaţional.Am început cu o licenţă în Litere (Română-Germană) şi 2 joburi corporatiste. Începând cu 2006 am făcut psihanaliza de formare,...
video

Calea de Mijloc| Prof.Jure Biechonski -Psihologie Transpersonala

Prof. Jure Yoram Biechonski are peste 25 de ani de practica ca psihoterapeut , fondator al scolii de hipnoterapie cognitiva sianalitica si creator al...
video

Antreprenoriat & Parenting cu Fotis Vlachos

Fotis Vlachos este atlet de performanță ce a studiat la Atena, Grecia. După ce a renunțat la activitatea competițională și-a îndreptat atenția către partea...
video

Expertii cu Dr. Ionut Leahu | Clinicile Dentare Dr. Leahu

Dr. Ionut Leahu este Owner & Medic stomatolog la Clinicile Dentare Dr. Leahu. Dr. Ionut Leahu este un medic specializat in implantologie orala si fondatorul...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT