Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Social Antreprenoriat Social cu Nicoleta Mitrea & Dan Malciolu| Hospice

Antreprenoriat Social cu Nicoleta Mitrea & Dan Malciolu| Hospice

Antreprenoriat Social cu Nicoleta Mitrea & Dan Malciolu| Hospice.

Nicoleta Mitrea, Director Dezvoltare Nursing – Asistent medical licențiat al Facultăţii de Medicină, specializarea Asistenţa Medicală Generală (totodata si absolventa a studiilor universitare economice), absolvent de master în îngrijiri paliative și primul (totodata si singurul, pana la acest moment) asistent medical din Romania care a obtinut doctoratul în medicină.
Îngrijeste pacienți la HOSPICE „Casa Speranței” din 1998. Este promotorul educației asistenților medicali în domeniul îngrijirilor paliative și, în plus, este asistent universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Dan Malciolu, Director Medical HOSPICE Bucuresti – Medic Primar Igiena Alimentatiei si Nutritie, Psihoterapeut
Din gimnaziu doreste sa devina medic, urmand modelul tatalui, ca atare urmeaza cursurile Facultatii de Medicina Generala Adulti a Universitatii Carol Davilla din Bucuresti. Face rezidentiatul in Igiena Alimentatiei si Nutritie, lucrand in paralel la Statia de Salvare Puls.
Intre 1993 si 2013 functioneaza ca Director Medical pentru Peace Corps Romania, lucrand atat in Romania cat si in alte tari pentru aceeasi organizatie, timp in care primeste numeroase distinctii si confirmari. In paralel isi continua formarea profesionala, devenind psihoterapeut cognitiv-comportamental si obtine competenta in Managementul seviciilor de sanatate.
Din 2013 lucreaza pentru scurt timp pentru o companie medicala privata si isi deschide si propria afacere bazata pe consultatii de nutritie si psihoterapie.
In 2014 isi incepe activitatea in cadrul HCS Bucuresti ca simplu medic, ajungand in prezent Director Medical. Obtine atestatul si titlul de Master in Ingrijiri Paliative. Este numit membru in Comisia de Paliatie a Ministerului Sanatatii.

Am aflat din acest episod:

– Ce inseamna îngrijirea pliativă în România?
– Cancerul in stadii incurabile si bolile incurabile cu prognostic limitat de viata – statistici, nevoie
– Perspectiva medicala asupra paliatiei si diferentele fata de alte paliere medicale
– Ce trebuie sa stie pacientul si familia sa in momentul in care ajung sa aiba nevoie de paliatie
– HOSPICE, Casa Speranței – activități, structură actuală, servicii oferite

Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii

Cristina Paraschiv
Sunt Cristina și îmi place sa citesc și sa călătoresc !

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT