More

  Antreprenoriat Social cu Nicoleta Mitrea & Dan Malciolu| Hospice

  Antreprenoriat Social cu Nicoleta Mitrea & Dan Malciolu| Hospice.

  Nicoleta Mitrea, Director Dezvoltare Nursing – Asistent medical licențiat al Facultăţii de Medicină, specializarea Asistenţa Medicală Generală (totodata si absolventa a studiilor universitare economice), absolvent de master în îngrijiri paliative și primul (totodata si singurul, pana la acest moment) asistent medical din Romania care a obtinut doctoratul în medicină.
  Îngrijeste pacienți la HOSPICE „Casa Speranței” din 1998. Este promotorul educației asistenților medicali în domeniul îngrijirilor paliative și, în plus, este asistent universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

  Dan Malciolu, Director Medical HOSPICE Bucuresti – Medic Primar Igiena Alimentatiei si Nutritie, Psihoterapeut
  Din gimnaziu doreste sa devina medic, urmand modelul tatalui, ca atare urmeaza cursurile Facultatii de Medicina Generala Adulti a Universitatii Carol Davilla din Bucuresti. Face rezidentiatul in Igiena Alimentatiei si Nutritie, lucrand in paralel la Statia de Salvare Puls.
  Intre 1993 si 2013 functioneaza ca Director Medical pentru Peace Corps Romania, lucrand atat in Romania cat si in alte tari pentru aceeasi organizatie, timp in care primeste numeroase distinctii si confirmari. In paralel isi continua formarea profesionala, devenind psihoterapeut cognitiv-comportamental si obtine competenta in Managementul seviciilor de sanatate.
  Din 2013 lucreaza pentru scurt timp pentru o companie medicala privata si isi deschide si propria afacere bazata pe consultatii de nutritie si psihoterapie.
  In 2014 isi incepe activitatea in cadrul HCS Bucuresti ca simplu medic, ajungand in prezent Director Medical. Obtine atestatul si titlul de Master in Ingrijiri Paliative. Este numit membru in Comisia de Paliatie a Ministerului Sanatatii.

  Am aflat din acest episod:

  – Ce inseamna îngrijirea pliativă în România?
  – Cancerul in stadii incurabile si bolile incurabile cu prognostic limitat de viata – statistici, nevoie
  – Perspectiva medicala asupra paliatiei si diferentele fata de alte paliere medicale
  – Ce trebuie sa stie pacientul si familia sa in momentul in care ajung sa aiba nevoie de paliatie
  – HOSPICE, Casa Speranței – activități, structură actuală, servicii oferite

  Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii