More

  Antreprenoriat Social cu Simona Voicescu | Asociatia Necuvinte

  Antreprenoriat Social cu Simona Voicescu | Asociatia Necuvinte.

  Simona Voicescu este absolventă a Facultății de Drept, cu un master în Drept Internațional și Comunitar, Simona Voicescu a lucrat aproape 13 ani în domeniul incluziunii sociale a populației de etnie romă atât în mediul guvernamental, al societății civile, cât și cu Banca Mondială și alte instituții internaționale.
  În anul 2013 a făcut trecerea de la mediul guvernamental la societatea civilă, considerând că este locul din care poate contribui real la schimbări majore. Domeniul ales a venit în mod natural, dorind să aducă un suflu nou pentru reprezentarea femeii în România. A înființat Asociația Necuvinte, pe care o consideră mai mult decât un proiect, este o viziune despre schimbare, egalitate, echitate, o nouă normalitate. Simona încurajează tinerele care nu se regăsesc în ceea ce face Asociația Necuvinte sau alte organizații din țară să-și ia inima în dinți, să-și pună viziunea sub o formă jujridică și să încerce să producă schimbarea pe care și-ar dori să o vadă în jurul lor.

  Într-o zi dedicată femeilor, dezbatem realitatea neînfrumusețată pe care o trăiesc multe femei din România – violența domestică. Katharina Scheidereiter împreună cu invitata sa, Simona Voicescu, vor prezenta concluziile campaniei „Aripi Frânte”, prima campanie națională de prevenire a violenței intrafamiliale realizată de Asociația Necuvinte și Kaufland România, în parteneriat cu Poliția Română. Prin activitățile derulate în perioada 2016 – 2018, au fost atinși peste 1 milion de beneficiari direcți și aproape 3 milioane de beneficiari indirecți, fiind realizată și prima caravană preventivă care a ajuns în 15 județe din țară. Campania a fost propusă de către România la premiile EUCPN (European Union Crime Prevention Network) – rețea europeană formată din toate structurile de poliție din fiecare tață membră a Uniunii Europene unde a câștigat în luna decembrie 2018 locul 5. http://www.necuvinte.ro/stiri/premiile-europene-ale-prevenirii-criminalitatii/.

  Am aflat din acest episod despre:

  ☑️ siguranța femeilor: necesitatea implementării de către statul român a sistemului de monitorizare electronică a agresorilor familiali;
  ☑️ lipsa serviciilor integrate și dificultatea ieșirii dintr-o relație de tip abuziv a unei mame, dependentă financiar de agresor și fără nici o rețea de sprijin în jurul ei.
  ☑️ importanța colaborării cu țările care au implementat proiecte, măsuri și legi care au adus schimbări majore pentru siguranța femeilor și fetelor.

  Pentru inspirație suplimentară iți recomandăm și alte episoade video pentru dezvoltarea afacerii