Acasă Socio-Cultural Antreprenoriat Civic Antreprenoriat Social cu Simona Voicescu - Asociatia Necuvinte

Antreprenoriat Social cu Simona Voicescu – Asociatia Necuvinte

Lupta pentru a ieși dintr-o relație abuzivă este foarte grea, dar nu imposibilă! Este foarte important ca atunci cand te afli într-o asemenea situație, să ceri ajutorul. Exista oameni care te asculta.

Gazda emisiunii, Katharina Scheidereiter , CSR Manager Kaufland Romania, coordonează proiectele de responsabilitate socială în cadrul retailerului german de peste 7 ani. De origine din Germania, Katharina Scheidereiter și-a găsit misiunea în România, începându-și activitatea cu acțiuni de voluntariat și apoi activând în societatea civilă. În prezent, are o poziție ce îi oferă posibilitatea de a susține proiecte ce aduc schimbări în bine în viețile a sute de mii de beneficiari. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei, doar în 2018 Kaufland România investind peste 25 de milioane de lei în dezvoltarea sustenabilă a comunităților.

Kaufland urmărește parteneriatele strategice, cu impact pe termen lung și promovează schimbarea de paradigmă la nivelul societății civile, pentru ca ONG-urile să devină sustenabile. Emisiunea Antreprenoriat social vine ca un răspuns la această nevoie de dialog între actorii implicați în sfera responsabilității sociale. Împreună cu invitații emisiunii, reprezentați din societatea civilă, vom dezbate cum se face tranziția către o abordare antreprenorială și cum își dezvoltă un ONG o strategie de sustenabilitate.

Într-o zi dedicată femeilor, 8 martie 2019, am dezbatut realitatea neînfrumusețată pe care o trăiesc multe femei din România – violența domestică. Katharina Scheidereiter împreună cu invitata sa, Simona Voicescu, au prezentat concluziile campaniei „Aripi Frânte”, prima campanie națională de prevenire a violenței intrafamiliale realizată de Asociația Necuvinte și Kaufland România, în parteneriat cu Poliția Română.


“Prin activitățile derulate de Asociația Necuvinte în perioada 2016 – 2018, au fost atinși peste 1 milion de beneficiari direcți și aproape 3 milioane de beneficiari indirecți, fiind realizată și prima caravană preventivă care a ajuns în 15 județe din țară.”

Campania “Aripi Frante” a fost propusă de către România la premiile EUCPN (European Union Crime Prevention Network) – rețea europeană formată din toate structurile de poliție din fiecare tață membră a Uniunii Europene unde a câștigat în luna decembrie 2018 locul 5. http://www.necuvinte.ro/stiri/premiile-europene-ale-prevenirii-criminalitatii/

Simona Voicescu, este absolventă a Facultății de Drept, cu un master în Drept Internațional și Comunitar. Simona Voicescu a lucrat aproape 13 ani în domeniul incluziunii sociale a populației de etnie romă atât în mediul guvernamental, al societății civile, cât și cu Banca Mondială și alte instituții internaționale.

În anul 2013 a făcut trecerea de la mediul guvernamental la societatea civilă, considerând că este locul din care poate contribui real la schimbări majore. Domeniul ales a venit în mod natural, dorind să aducă un suflu nou pentru reprezentarea femeii în România. A înființat Asociația Necuvinte, pe care o consideră mai mult decât un proiect, este o viziune despre schimbare, egalitate, echitate, o nouă normalitate. Simona încurajează tinerele care nu se regăsesc în ceea ce face Asociația Necuvinte sau alte organizații din țară să-și ia inima în dinți, să-și pună viziunea sub o formă juridică și să încerce să producă schimbarea pe care și-ar dori să o vadă în jurul lor.


“România a făcut multe progrese pe acest plan. Avem o colaborare bună cu instituțiile implicate în acest proces. Suntem pe drumul cel bun.”

Urmăriți emisiunea pentru a afla mai multe despre:

  • siguranța femeilor: necesitatea implementării de către statul român a sistemului de monitorizare electronică a agresorilor familiali;
  • lipsa serviciilor integrate și dificultatea ieșirii dintr-o relație de tip abuziv a unei mame, dependentă financiar de agresor și fără nici o rețea de sprijin în jurul ei.
  • importanța colaborării cu țările care au implementat proiecte, măsuri și legi care au adus schimbări majore pentru siguranța femeilor și fetelor.

Formatul Antreprenoriat Social din grila de programe a BiziLive TV, oferă o alternativă la antreprenoriatul clasic pentru domeniile mai puțin lucrative.
Prin această emisiune dorim să încurajăm startup-uri cu misiunea socială foarte clar definită și antreprenorii sociali care doresc să aducă valoare prin ONG-urile pe care le fondează.
Suntem deschiși la dialog și ne considerăm o platformă deschisă pentru ONG-uri sau companii care vor să dezbată și să aducă informații de valoare despre domeniul responsabilității sociale.
Misiunea noastră, a echipei #BiziLiveTV, în calitate de antreprenori sociali voluntari, este să producem valoare și profit pentru mediul antreprenorial, aducând informații reale de la fondatori de companii sau top manageri implicați în proiecte sociale.

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia. Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea. Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT