Antreprenoriat social – Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România

În domeniul CSR este foarte important să știi cum să combini experiența oferită de implicarea într-un ONG cu gândirea antreprenorială dobândită lucrând într-un mediu de business. 

Formatul Antreprenoriat Social din grila de programe a BiziLive TV TV oferă o alternativă la antreprenoriatul clasic pentru domeniile mai puțin lucrative.

Prin această emisiune dorim să încurajăm startup-uri cu misiune socială foarte clar definită și antreprenorii sociali care doresc să aducă valoare prin ONG-urile pe care le fondează.
Suntem deschiși la dialog și ne considerăm o platformă deschisă pentru ONG-uri sau companii care vor să dezbată și să aducă informații de valoare despre domeniul responsabilității sociale.

Misiunea noastră, a echipei #BiziLiveTV, în calitate de antreprenori sociali voluntari, este să producem valoare și profit pentru mediul antreprenorial, aducând informații reale de la fondatori de companii sau top manageri implicați în proiecte sociale.

Pe 20 noiembrie am avut plăcerea de a o găzdui în studio pe Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, care coordonează proiectele de responsabilitate socială în cadrul retailerului german. Katharina a venit în țara noastră cu mult timp înainte să ajungă în acest post, iar faptul că lucrează astăzi cu o companie germană este o pură întâmplare. În prezent are o carieră ce îi oferă posibilitatea de a investi în cauze nobile și a se putea implica zi de zi în proiecte sociale, pentru a produce schimbări în bine, mai mari sau mai mici.


Încă de la 14 ani mi-am dorit să vin în România și să mă implic în societate. Primul lucru pe care puteam să-l fac inițial pentru a ajuta a fost să îmi donez timpul meu. La 19 ani am venit prima dată în România pentru a mă implica intr-un proiect de voluntariat în Cluj.

Kaufland Romania ia în serios responsabilitatea pe care o are față de mediu și față de societate, motiv pentru care susține organizații care activează în aceste domenii și se implică activ în diferite campanii de voluntariat. În calitate de companie responsabilă, Kaufland România a crescut de la an la an nivelul de implicare în comunitate și capacitatea de a fi un aliat de bază pentru nevoile societății.


Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai responsabile companii din țară în 2018, obținând 94 de puncte din 100, conform analizei celei de-a treia ediții Romania CSR Index, ce a inclus peste 600 de companii din țară. Compania a obținut distincția Gold Level în cadrul conferinței ,,Best Practices in Romanian CSR”.

Pentru a contacta Kaufland România în legătură cu proiecte CSR, puteți accesa site-ul Kaufland România sau să trimiteți un e-mail la adresa sponsozirari@kaufland.ro. Despre finanțare ONG-uri puteți afla mai multe detalii pe site-ul instaredebine.ro.

Dintre subiectele discutate live cu Katharina Scheidereiter:
✔ cum a evoluat activitatea de CSR în cadrul Kaufland
✔ oportunitățile oferite de Kaufland ONG-urilor din România
✔ domeniile în care Kaufland se implică
✔ criteriile de selecție ale cauzelor sprijinite
✔ ONG-urile susținute de Kaufland și proiectele lor
✔ poziția companiilor din România legate de sponsorizări și voluntariat
✔ direcționarea celor 20% din impozitul pe venit (de către persoanele juridice)

Pentru a vizualiza emisiunea click aici.

Moderator și realizator: Eliza Nitescu

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Articole Corelate

Responses