More

  Antreprenoriat & StartUp | Afaceri în sistem de franciză

  Antreprenoriat & StartUp by BiziLive TV este este primul format #live din România unde antreprenorii discută, împărtășesc povești, provocări și soluții reale pentru performanța în mediul de business românesc.

  Formatul Antreprenoriat & Startup își propune să ofere experiențe cu aplicabilitate imediată și adaptate la mediul de afaceri românesc.

  Din Septembrie 2018 ne aflăm deja în al doilea sezon de educație antreprenorială “predată” în direct, fără montaje, de oameni care au construit o afacere și pot împărtăși din culisele propriului business.

  Pe 24 Septembrie i-am invitat în studioul BiziLive TV pe Raluca și Paul Voicu, Managing Partners la Francize.ro

  O afacere proprie, în special dacă aceasta este dezvoltată în sistemul de franciză al unui brand cunoscut, este una din cele mai bune modalități de a avea un câștig financiar ridicat. Iar ceea ce este mai important e că riscul de eșec este mult mai mic atunci când pornești o afacere în franciză.

  În acest moment, francizele traversează o perioadă bună de evoluție și s-au dezvoltat într-un ritm rapid în ultimii ani, în mai toate domeniile de activitate. Piața francizelor a crescut de la 1.6 miliarde euro în 2014 la aproape 3 miliarde euro la finalul lui 2017. Creșterea conceptelor se datorează în special partenerilor francizați – cei care au crezut în business-urile respective și au fost dispuși să își investească resursele pentru a face ca aceste afaceri să fie de succes.

  A cumpăra o licență de franciză înseamnă să conduci o afacere pe propriul risc, însă cu beneficiile folosirii numelui brandului francizorului. Notorietatea brandului îți garantează un număr crescut de clienți și “șanse” mai mici de a da faliment. După luarea deciziei de a intra în rețeaua de franciză, francizorul și francizatul trebuie să semneze un acord ce impune obligații pentru ambele părți. Principala responsabilitate a francizorului este de a oferi licența de franciză ce permite utilizarea numelui brandului și să asigure transferul de informații și cunoștințe cu privire la conducerea afacerii în mod regulat pe toată perioada acordului. Responsabilitatea primară a francizatului este de a conduce franciza după regulile comune de funcționare a rețelei și de a plăti taxele aferente cumpărării licenței de franciză.

  Pe 24 Septembrie, vom discuta LIVE cu Raluca și Paul Voicu despre:
  ✅ Începuturile francize.ro și etapele majore de evoluție
  ✅ Provocările și oportunitățile antreprenoriatului
  ✅ Franciza ca opțiune de a deține o afacere
  ✅ Franciză versus alte forme de business: avantaje și dezavantaje
  ✅ Mituri și realități legate de francize

  Ne poți împărtăși propriile tale propuneri de subiecte de discuție, întrebări și alte sugestii atât înainte de ediție (lasă un mesaj aici: https://www.facebook.com/biziliveTV), cât și pe tot parcursul emisiunii!

  Mai multe informaţii despre francize.ro pot fi consultate aici:
  https://www.francize.ro/

  Realizator și moderator: Eliza Nitescu
  Sponsori emisiune: Polti Romaniae-cloth Romania