Antreprenoriat & Startup cu Andreea Rosca – The Vast & The Curious

107

Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.
Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.
Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabilitate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

Andreea Rosca este scriitor, antreprenor și un explorator curios al lumii antreprenoriale. După o carieră de aproape două decenii în media, a decis să aleagă un drum pe cont propriu.
Este fondator al ”The Vast & The Curious”, co-autor al cărții „Cei care schimbă jocul”, prima și singura carte despre gândirea și deciziile antreprenorilor români care au construit companii remarcabile.
Organizeză programul “Effectuation Way”, un program intensiv de deprindere a principiilor de gândire antreprenorială.
Scrie despre toate acestea pe www.andreearosca.ro. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Fundației Romanian Business Leaders.

Am învățat să mă iau după instinctele mele decât după ce îmi spun oamenii că e bine sau frumos (Andreea Roșca)

The Vast & The Curious, este o serie de conversații între Andreea Roșca și antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile. Live în fața audienței, pe scena Teatrului Apollo111, interviurile merg dincolo de tot ceea știm sau credem că știm despre succes. The Vast & The Curios este o explorare ”pe viu” a gândirii și experienței umane din spatele performanței.

 

Vreau să cercetez locurile în care oamenii au schimbat fața comunităților. Aș vrea să explorez modul în care arată locul schimbat de om (Andreea Roșca)

Am discutat LIVE cu Andreea Rosca despre:
– Proiectul ”The Vast & The Curious”
– Inceputuri si provocari
– Echipa si planuri de viitor

Articolul precedentComunică fără Jumătăți de Măsură cu Tudorel Butoi – Profiler
Articolul următorLive despre productivitate – Invitat: Calin Abrudean
Mona Pologea
Intr-o lume in care poti fi orice, Fii bun!Mona Moldoveanu Pologea a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Masteratul de Lingvistică Teoretică și Formală. Este doctor în lingvistică din anul 2010 și cea mai mare pasiune a ei este să predea limba română străinilor. Are experiență de peste 15 ani în predarea limbii române străinilor, experiență formată la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru studenți străini și la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. Este autoare a numeroase articole de specialitate lingvistică și autoarea mai multor cărți de limba română: manualul „Learn Romanian” (ajuns la ediția a 3-a), „Ghid de exprimare corectă în presă” și „Romanian verbs” (în curs de publicare). Este implicată în mai multe proiecte de voluntariat, a participat la proiecte de încurajare a inițiativelor antreprenoriale în rândul elevilor de liceu și este ambasador „2035 fără tutun”. În anul 2009 a decis, împreună cu soțul ei, să înființeze școala ROLANG, singura școală privată din România specializată în predarea limbii române străinilor. A participat la cursul „Eu, antreprenorul”, organizat de Comisia Europeană la București și a câștigat locul 1 cu ideea ei de afacere. În primii 2 ani ai afacerii a lucrat simultan pentru Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române și în anul 2011 și-a dat demisia de la Academia Română, alegând să se dedice sută la sută afacerii sale. A început cu 2 studenți și a ajuns la 800 de studenți străini pe an. Afacerea a crescut treptat, cu multă muncă, dar – ce este cel mai important – cu multă pasiune și perseverență. Școala ROLANG organizează cursuri la clasă, individuale, online, școala de vară la Sibiu (cea mai mare școală de vară din România din ultimii 4 ani, după numărul de studenți) și are propriile materiale de curs care sunt livrate peste tot în lume.