More

  Antreprenoriat & StartUp cu Dana Costache – Fondator Casa Tianu Mediation

  Este foarte important sa ne exprimam opinia atunci cand avem ceva de spus in legatura cu un subiect.

  Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.

  Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.
  Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabilitate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

  Dana Costache este Fondator la CASA TIANU MEDIATION, LEADERSHIP & CULTURE, o platformă de instruire și servicii creată în 2018. Dana a locuit în New York și New Jersey în ultimii 10 ani și s-a întors recent în România. Mai multe detalii despre Dana Costache:
  Absolventă a Fletcher School of Law and Diplomacy și a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.
  – A fost onorată, în 2013, cu Young Global Leader la Forumul Economic Mondial.
  – În România, a creat și a condus cu succes un program de formare de leadership numit Leadership Mind Intensive, între 2009-2011.
  – A fost redactorul și prezentatorul programului „Young & Smart”, un talk-show despre antreprenoriat, care s-a difuzat la Money Channel în 2006.
  – La începutul carierei sale (2000-2004), a condus departamentul de Legal Marketing al Linklaters în România.
  – Dana a obținut certificarea Mediation în New York City, în 2016 și a lucrat cu Centrul de Mediere și Instruire, sub îndrumarea dr. Kenneth Neumann.
  – În perioada 2011-2016, a fost Consultant pentru Comunicatii Strategice si Advocacy Consultant.
  – De asemenea, a fost si consultant Global Culture and Leadership Assessment (GCLA) în numele unei companii de consultanță din New York, care lucrează la proiecte transfrontaliere pentru mai mult de +10.000 de companii angajate.


  M-am intors in Romania, in primul rand, pentru ca este tara pe care o iubesc, iar apoi pentru ca nu m-am putut limita la a practica doar o parte din vocatia mea. In Statele Unite trebuie sa fii specialist. Consider ca parte din vocatia mea sunt mai multe lucruri pe care le pot face si doar facandu-le impreuna pot aduce valoarea pe care mi-o doresc atat comunitatii cat si clientilor pe care ii servesc.

  Nu trebuie sa facem confuzie intre negociere si mediere. Intr-o negociere accentul este pus pe probleme legate de resurse. In mediere se lucreaza cu emotiile oamenilor, mediatorul disperseaza energia negativa si este foarte important sa aiba un rol neutru.

  Anthony Robins, expert in dezvoltarea personala si profesionala, aduce in lumina faptul ca fiinta umana are 6 nevoi emotionale fundamentale, nevoi care ne influenteaza comportamentul si deciziile. Din acest motiv trebuie sa ne asiguram  ca aceste nevoie sunt indeplinite in orice moment, alftel nu putem sa functionam. Training-ul realizat de echipa  Casa Tianu Family & Community Mediation are la baza modelul de statisfacere a nevoilor fundamentale. In cadrul emisiunii, Dana ne vorbeste doar despre trei dintre acestea, pentru ca acestea au contat cel mai mult pentru ea.


  Prima este nevoia de certitudine. Oamenii care nu au certitudine in viata lor nu pot aspira spre ceva mai sus de propria lor persoana. A doua este nevoia de importanta, insemnatate si aceasta vine dupa indeplinirea primei nevoi. Aceasta nevoie exprima faptul ca tu, ca individ, vrei sa faci o diferenta si vrei sa contezi tu – este despre tine. A treia nevoie este despre iubire si conexiune, despre ceea ce pot eu sa ofer.

  Dintre subiectele discutate in cadrul emisiunii live:
  – Povestea Casa Tianu Family & Community Mediation
  – Misiune, valori si proiecte
  – Medierea – o alternativa pentru rezolvarea conflictelor: La locul de munca; In comunitate; In familie
  – Drumul de la conflict la conversatie
  – De ce antreprenoriat in Romania?

  Pentru a vizualiza emisiunea click aici.

  Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania