Acasă Dezvoltarea Afacerii Antreprenoriat & Startup Antreprenoriat & StartUp cu Dana Costache - Fondator Casa Tianu Mediation

Antreprenoriat & StartUp cu Dana Costache – Fondator Casa Tianu Mediation

Este foarte important sa ne exprimam opinia atunci cand avem ceva de spus in legatura cu un subiect.

Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.

Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.
Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabilitate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

Dana Costache este Fondator la CASA TIANU MEDIATION, LEADERSHIP & CULTURE, o platformă de instruire și servicii creată în 2018. Dana a locuit în New York și New Jersey în ultimii 10 ani și s-a întors recent în România. Mai multe detalii despre Dana Costache:
Absolventă a Fletcher School of Law and Diplomacy și a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.
– A fost onorată, în 2013, cu Young Global Leader la Forumul Economic Mondial.
– În România, a creat și a condus cu succes un program de formare de leadership numit Leadership Mind Intensive, între 2009-2011.
– A fost redactorul și prezentatorul programului “Young & Smart”, un talk-show despre antreprenoriat, care s-a difuzat la Money Channel în 2006.
– La începutul carierei sale (2000-2004), a condus departamentul de Legal Marketing al Linklaters în România.
– Dana a obținut certificarea Mediation în New York City, în 2016 și a lucrat cu Centrul de Mediere și Instruire, sub îndrumarea dr. Kenneth Neumann.
– În perioada 2011-2016, a fost Consultant pentru Comunicatii Strategice si Advocacy Consultant.
– De asemenea, a fost si consultant Global Culture and Leadership Assessment (GCLA) în numele unei companii de consultanță din New York, care lucrează la proiecte transfrontaliere pentru mai mult de +10.000 de companii angajate.


M-am intors in Romania, in primul rand, pentru ca este tara pe care o iubesc, iar apoi pentru ca nu m-am putut limita la a practica doar o parte din vocatia mea. In Statele Unite trebuie sa fii specialist. Consider ca parte din vocatia mea sunt mai multe lucruri pe care le pot face si doar facandu-le impreuna pot aduce valoarea pe care mi-o doresc atat comunitatii cat si clientilor pe care ii servesc.

Nu trebuie sa facem confuzie intre negociere si mediere. Intr-o negociere accentul este pus pe probleme legate de resurse. In mediere se lucreaza cu emotiile oamenilor, mediatorul disperseaza energia negativa si este foarte important sa aiba un rol neutru.

Anthony Robins, expert in dezvoltarea personala si profesionala, aduce in lumina faptul ca fiinta umana are 6 nevoi emotionale fundamentale, nevoi care ne influenteaza comportamentul si deciziile. Din acest motiv trebuie sa ne asiguram  ca aceste nevoie sunt indeplinite in orice moment, alftel nu putem sa functionam. Training-ul realizat de echipa  Casa Tianu Family & Community Mediation are la baza modelul de statisfacere a nevoilor fundamentale. In cadrul emisiunii, Dana ne vorbeste doar despre trei dintre acestea, pentru ca acestea au contat cel mai mult pentru ea.


Prima este nevoia de certitudine. Oamenii care nu au certitudine in viata lor nu pot aspira spre ceva mai sus de propria lor persoana. A doua este nevoia de importanta, insemnatate si aceasta vine dupa indeplinirea primei nevoi. Aceasta nevoie exprima faptul ca tu, ca individ, vrei sa faci o diferenta si vrei sa contezi tu – este despre tine. A treia nevoie este despre iubire si conexiune, despre ceea ce pot eu sa ofer.

Dintre subiectele discutate in cadrul emisiunii live:
– Povestea Casa Tianu Family & Community Mediation
– Misiune, valori si proiecte
– Medierea – o alternativa pentru rezolvarea conflictelor: La locul de munca; In comunitate; In familie
– Drumul de la conflict la conversatie
– De ce antreprenoriat in Romania?

Pentru a vizualiza emisiunea click aici.

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth Romania

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT