Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu – Fondator Zaganu

91
laurentiu banescu fondator bere zaganu

Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu – Fondator Zaganu

Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.

Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.

Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabilitate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

Laurentiu Banescu este co-fondatorul Zaganu – un brand romanesc de bere artizanala, nepasteurizata, produsa in micro-beraria proprie, situata la poalele muntelui cu acelasi nume. Laurentiu are peste 10 ani de experienta in pozitii de management in Vanzari si Marketing, in companii multinationale cum ar fi Coca-Cola, Carlsberg, Red Bull sau Henkel.

Din 2013, Laurentiu, impreuna cu Alexandru Geamanu, asociatul sau, si-au dedicat tot timpul, banii si energia pentru a crea si dezvolta un brand 100% romanesc, autentic, independent. Au pornit de la una dintre pasiunile lor – berea artizanala – cu misiunea de a revitaliza industria berilor locale, artizanale, produse in Romania.

Asa s-a nascut brandul de bere artizanala Zaganu care acum, 5 ani mai tarziu, fara bugete de marketing, dar cu o strategie diferita, cu un produs de calitate si o comunicare buna, a devenit un brand cu notorietate in Bucuresti si in alte orase mari din tara. Odata cu aparitia Zaganu pe piata locala s-a nascut si o adevarata miscare a berilor artizanale, in acest moment in Romania existand peste 30 fabrici mici, care castiga tot mai mult teren in fata berilor industriale.

Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu - Fondator Zaganu

In august 2017 au deschis primul bar Zăganu, numit Fabrica de Bere Buna – Romanian Craft Beer Bar in Bucureşti, pe Calea Victoriei 91-93. – “Scopul nostru ca berari şi că proprietari ai acestui bar este să revitalizam berea artizanală în România, un sector ce a dispărut încetul cu încetul după 1990, când micile berării locale au fost, fie închise, fie cumpărate de marile corporaţii.
Azi suntem mândri să putem spune că există peste 15 micro-berării independente în România şi că puteţi găsi berile multora dintre ei la noi la bar.”

Am discutat  LIVE cu Laurentiu despre:

https://youtu.be/jEq3gJq2znM

– Povestea Zaganu, inceputuri si provocari
– Echipa si planuri de viitor
– Brand autohton vs. brand international
– Fabrica de bere buna
– Web Shop Zaganu

 

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth RomaniaTucano Coffee