Acasă Dezvoltarea Afacerii Antreprenoriat & Startup Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu - Fondator Zaganu

Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu – Fondator Zaganu

Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu – Fondator Zaganu

Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.

Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.

Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabilitate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

Laurentiu Banescu este co-fondatorul Zaganu – un brand romanesc de bere artizanala, nepasteurizata, produsa in micro-beraria proprie, situata la poalele muntelui cu acelasi nume. Laurentiu are peste 10 ani de experienta in pozitii de management in Vanzari si Marketing, in companii multinationale cum ar fi Coca-Cola, Carlsberg, Red Bull sau Henkel.

Din 2013, Laurentiu, impreuna cu Alexandru Geamanu, asociatul sau, si-au dedicat tot timpul, banii si energia pentru a crea si dezvolta un brand 100% romanesc, autentic, independent. Au pornit de la una dintre pasiunile lor – berea artizanala – cu misiunea de a revitaliza industria berilor locale, artizanale, produse in Romania.

Asa s-a nascut brandul de bere artizanala Zaganu care acum, 5 ani mai tarziu, fara bugete de marketing, dar cu o strategie diferita, cu un produs de calitate si o comunicare buna, a devenit un brand cu notorietate in Bucuresti si in alte orase mari din tara. Odata cu aparitia Zaganu pe piata locala s-a nascut si o adevarata miscare a berilor artizanale, in acest moment in Romania existand peste 30 fabrici mici, care castiga tot mai mult teren in fata berilor industriale.

Antreprenoriat & StartUp cu Laurentiu Banescu - Fondator Zaganu

In august 2017 au deschis primul bar Zăganu, numit Fabrica de Bere Buna – Romanian Craft Beer Bar in Bucureşti, pe Calea Victoriei 91-93. – “Scopul nostru ca berari şi că proprietari ai acestui bar este să revitalizam berea artizanală în România, un sector ce a dispărut încetul cu încetul după 1990, când micile berării locale au fost, fie închise, fie cumpărate de marile corporaţii.
Azi suntem mândri să putem spune că există peste 15 micro-berării independente în România şi că puteţi găsi berile multora dintre ei la noi la bar.”

Am discutat  LIVE cu Laurentiu despre:

https://youtu.be/jEq3gJq2znM

– Povestea Zaganu, inceputuri si provocari
– Echipa si planuri de viitor
– Brand autohton vs. brand international
– Fabrica de bere buna
– Web Shop Zaganu

 

Sponsorii emisiunii: Polti Romaniae-cloth RomaniaTucano Coffee

Constantin Paraschivhttps://www.bizilive.ro/
Constantin Paraschiv este antreprenor si co-fondator BiziLIVE TV. Misiunea sa este să creeze valoare pe termen lung pentru organizații și clienți.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT