Antreprenoriat & StartUp cu Simona Straton | Business Counselor.

Simona Straton este business counselor și se descrie ca un „catalizator” de afaceri pentru clienții săi, dintr-o perspectivă holistică. Ea folosește judecata solidă și expertiza versatilă pentru a stabili o strategie de creștere a întreprinderilor antreprenoriale pentru care lucrează, realizând totul ca o misiune vocatională.
Povestea ei începe în jurul vârstei de 11 ani, când citea/răsfoia Revista Idei de Afaceri. Ceva o atragea, o ademenea, conturându-se ca o dorință, fiind fascinată de cuvantul `afaceri`. Timpul a trecut și în primul an de facultate s-a angajat exact la cei care au editat revista.
Experiența în domeniu este de 13 ani, a lucrat 8 ani într-o companie germano-română (grup de editura și consultanță în afaceri) și din 2014 a pornit propriul business. Prin contribuția ei reuseste să aducă schimbări pozitive firmelor, valorizând punctele lor tari iar rezultatele sunt vizibile.

Simona Straton a reprezentat România ca speaker la `Convenția Internațională de Consultanță în Afaceri 2018` din Lisabona unde au participat: oficialități, investitori și oameni de business din toată lumea. A fost desemnată de către oficialitățile din Portugalia ca reprezentant al României într-o misiune comercială în Portugalia și Spania, fiind “opinion maker” și “business consultant”. Acolo a vizitat fabrici, companii și afaceri locale în ideea de a dezvolta parteneriate internaționale. De-a lungul timpului a fost implicată activ în proiecte naționale și internaționale pentru a cunoaște abordări în dezvoltarea afacerilor, spre exemplu: Monaco, Austria (Viena), Bulgaria, Italia, Ungaria (Budapesta), Portugalia, Spania, Turcia, Serbia, SUA (New York) și Rusia (Moscova).
În luna Martie 2019 a fost nominalizată la categoria antreprenor, de cărte Global Woman, ajungând printre finaliste.
În luna Mai 2019 a primit premiul cel mare la categoria femeia antreprenor din România, Global Woman National Awards, acesta reprezentând 50% voturi și 50% analiza juriului.
Astfel ca reprezentant al României a intrat în competiția internațională, alături de țările: Suedia, Olanda, Franța, Italia, Gemania, Belgia, Norvegia, Austria, Albania, Kosovo și SUA (Los Angeles). Competiția se va încheia pe 30 Iunie 2019 și o puteți susține pe baza de vot aici
De asemenea, va fi prezentă și la Global Woman Summit ce se va desfășura la Londra.

În cadrul proiectului “Femeia Antreprenor 2018”, organizat de AIMMAIPE și Ministerul Afacerilor, Comerțului și Antreprenoriatului a avut punctajul maxim. Procedura de implementare a programului a avut 3 etape, au participat în jur de 400 de femei din toata țara și au fost selectate la final, în funcție de punctaj, cateva participante care și-au ales locatia dintre: Londra, Paris, Madrid sau Roma. Simona Straton a ales Parisul cunoscând astfel mediul de afaceri din Franța.
“Programul a fost o provocare interesantă și o oportunitate de a vorbi despre mine și activitatea mea cu argumente clare. De asemenea, obiectivul programului a fost creșterea abilităților IMM conduse de femei în formarea de parteneriate externe.
Programul `Femeia Antreprenor` este o oportunitate pentru toate femeile care doresc să evolueze profesional.
Cred în ceea ce fac și în parcursul ascendent al unui antreprenor determinat.“
My motto: Inquisitiveness + Empathy = Business Evolution

Am aflat din acest episod despre:
– Contextul actual al antreprenoriatului feminin în România
– Provocari pe care le întâmpina femeile antreprenor și soluțiile
identificate
– Modalitati de promovare a antreprenoriatului feminin și a
modelelor de business de succes.
– Nominalizarea la Global Woman Summit – categoria Antreprenoriat