More

  Antreprenoriat & StartUp cu Tudor Maxim

   

  Antreprenoriat & Startup by BiziLive TV este este primul format #live din Romania unde antreprenorii discuta, impartasesc povesti, provocari si solutii reale pentru performanta in mediul de business Romanesc.
  Stim ca din carti poti invata sa innoti teoretic, dar cand vei sari in bazin, apa, temperatura si cum reactionezi tu, sunt variabile pe care inveti sa le controlezi doar practicand inotul.
  Formatul Antreprenoriat & Startup isi propune sa ofere experinte cu aplicabiltate imediata si adaptate la mediul de afaceri Romanesc.

  kdeco.ro

  Tudor Maxim are experiență în antreprenoriat social de la vârsta de 19 de ani și în antreprenoriat clasic de la vârsta de 22 de ani, când a lansat primul business, Elevate, o afacere care oferea publicitate în lift.

  De atunci s-a specializat pe hosteluri în trei zone din România și a deschis un restaurant în Vama Veche cu specialităţi culinare din toată lumea. Antreprenorul Tudor Maxim îşi ia energia pentru toate aceste businessuri din călătorii, unele de chiar şapte luni pe an.

  După perioada de debut şi creşterea spectaculoasă, au venit anii de criză 2009–2011, cu un puternic recul al pieţei de publicitate, în care provocarea mare a fost ca Elevate să reziste. Şi a rezistat, dar cu sacrificii, din 16–18 oameni au rămas doar jumătate.

  Prima aventură în turism a început în 2006, când a transformat casa părinţilor lui în hostelul „Dor de Bucovina” din Câmpulung-Moldovenesc. Având deja experienţă în hosteluri, el a mizat şi la Bucureşti pe businessuri care să-i aibă ca sursă de finanţare pe turiștii străini, pentru că în România, în 2012, în turism erau din ce în ce mai puţini bani.

  Prin 2013, când se plimba pe malul mării din Vama Veche, Tudor a văzut o casă care i-a plăcut. A intrat în vorbă cu proprietarii şi i-a convins să le cumpere casa pentru a o transforma în hostel. Astfel, împreună cu soţia lui, Anda, parteneră în mare parte din businessuri, a luat parterul, adică 20 şi ceva de locuri de cazare, şi a deschis şi un bar. Apoi a achiziționat şi etajul superior al casei, cu o capacitate de peste 40 de locuri. Un an mai târziu, Tudor a cumpărat şi casa din spate şi a transformat-o tot în hostel. Aşa a luat naştere lanţul Pura Vida Hostels.

  În 2015 antreprenorul a cumpărat în Vama Veche, pe malul mării, un restaurant cu o capacitate de 200 de persoane. Antreprenorul spune că pentru businessurile din Vama Veche nu se aplică niciun fel de reguli în ceea ce priveşte menţinerea unei echipe.
  De când a început activitatea antreprenorială, Tudor i-a văzut pe oameni ca o echipă şi a încercat să dezvolte o relaţie de parteneriat. Autocraţia sau leadershipul formal sunt inutile, în opinia lui, pentru că obţii doar rezultate pe termen scurt.

  Tudor călătorește aproape jumătate de an în fiecare sezon. S-a întâmplat să călătorească în 14 luni şi câte şapte luni şi jumătate. Din călătorii, Tudor se întoarce cu multă energie creativă.

  Inventează, reinventează, pornește lucruri noi. Pentru Tudor, călătoriile sunt o cale de dezvoltare personală şi profesională. Istoria locurilor în care ajunge îl face să citească, să se documenteze, să interacţioneze cu locuitorii de acolo.

  De fiecare dată, Tudor Maxim se întoarce din călătorii cu un plan strategic bine pus la punct cu ce are de făcut pe toate liniile: și personal, și profesional. Oriunde ar fi în lume, antreprenorul își dedică, voluntar sau involutar, 1-2 ore pe zi pentru business-urile de acasă.

  Miercuri, 13 Iunie, discutăm LIVE cu Tudor Maxim, despre:
  – povestea Elevate și Pura Vida
  – începuturi și provocări
  – misiune
  – echipe
  – gestionarea businessurilor la distanță
  – puterea delegării
  – planuri de viitor

  Ne vedem LIVE, pe 13 Iunie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre antreprenoriat și timp personal al antreprenorului cu Tudor Maxim.

  Pagina eveniment LIVE: BiziLive TV

  Realizator și moderator: Eliza Nițescu

  Sponsori emisiune: e-cloth Romania Polti Club Polti Romania
  Surse info: cariereonline.ro, wall-street.ro