Acasă Emisiuni Live Atelier Juridic Arbitrajul - O optiune manageriala

Arbitrajul – O optiune manageriala

Esti proprietar de afacere? Antreprenor? Stii ce este arbitrajul? Care este cadrul legal? Ce legatura are cu mediul de afaceri si cu proprietarii de afaceri? Care sunt oportunitatile?

Sunt temele discutate in cadrul emisiunii de Joi pe 27.07.2017 ora 10:00 impreuna cu invitatii nostri:

Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial Ilfov din Bucuresti, Av. Alin POP si Secretarul General al Curtii de Arbitraj Comercial Ilfov din Bucuresti, drd. Nicolae-Danuţ BREBEANU.

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a Judetului Ilfov cu sediul in Bucuresti, denumită „Curtea de arbitraj comercial Ilfov din București”,care işi desfăşoară activitatea şi cu sprijinul Uniunii Camerelor de Comert Bilaterale din Romania(UCCBR),  este o instituţie permanentă de arbitraj, fără personalitate juridică, independentă în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, organizată şi funcţionând în conformitate cu Legea camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi în conformitate cu propriul regulament.

 În îndeplinirea funcțiunii sale, Curtea de arbitraj comercial Ilfov din București organizează şi administrează soluţionarea litigiilor interne şi internaţionale prin arbitraj instituţionalizat, în condiţiile stabilite de propriul Regulament, de Regulile de arbitraj ale Curţii, de dispoziţiile Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, de legile speciale în domeniu şi de convenţiile internaţionale la care România este parte, și asigură totodată părţilor, la cerere, și  organizarea arbitrajului ad-hoc, în cauzele în care, prin convenţia arbitrală, acestea au optat pentru această modalitate de arbitraj precum și alte modalităţi alternative de soluţionare a litigiilor.

De ce arbitraj ?

De-a lungul timpului, instituția arbitrajului a evoluat, devenind, de la o modalitate de soluționare a litigiilor considerată ca fiind rudimentară 1 , la o modalitate hibrid, care pornește de la acordul părților, continuă cu soluționarea litigiului utilizând o procedură și un drept aplicabil identificat de părți și finalizându-se cu o hotărâre definitivă și irevocabilă, obligatorie pentru părți, procesul privat având astfel un puternic impact public. Importanța arbitrajului a crescut de-a lungul timpului, devenind astăzi, modalitatea adecvată de soluționare a litigiilor, în contextul unei societăți caracterizată de evoluție și în plin proces de globalizare

Curtea de arbitraj comercial Ilfov din București  asigură profesioniștilor modalități de soluționare alternativă a disputelor în afara instanțelor de judecată, oferind soluționarea litigiilor intr-o modalitate modernă și eficientă din perspectiva costurilor și a duratei

Sursa articol  :Curtea de arbitraj comercial Ilfov din București 

Constantin Paraschiv
Constantin Paraschivhttps://www.bizilive.ro/
Constantin Paraschiv este antreprenor si co-fondator BiziLIVE TV. Misiunea sa este să creeze valoare pe termen lung pentru organizații și clienți.

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii