More

  Atelierul Juridic – Oana Cociasu – Presedinte RAC

   

  Atelierul juridic este o emisiune marca BiziLive TV realizata in coproductie cu SCA Grecu și Asociații, despre lumea juridica cu noutatile si provocarile ei.

  Ne vom concentra pe dreptul afacerilor si vom discuta despre clauzele contractuale, despre proprietatea intelectuala, regulamente interne si concedieri, dreptul publicitatii si alte teme de interes pentru oamenii de afaceri.

  Gazda emisiunii este Elena Grecu, avocat partener la SCA Grecu și Asociații autoare si coautoare a cartilor “Marcile comunitare”, “Ghidul contractelor pentru antreprenori” si “Cum sa te promovezi in mod legal sau Dreptul publicitatii”.

   

  Invitata emisiunii este Oana Cociasu, Presedinte RAC (Consiliul Roman pentru Publicitate).
  Consiliul Roman pentru Publicitate sau Romanian Advertising Council (RAC) este o organizatie profesionala, non-guvernamentala, non profit si independenta.

  Activitatea de baza a Consiliului este autoreglementarea in publicitate.

  Activitatea Consiliului Roman pentru Publicitate se bazeaza pe Codul de Practica in Publicitate, elaborat de membrii sai. Codul reprezinta un set de reguli etice de respectat de catre toti cei implicati in domeniul publicitatii si in orice forma de comunicare comerciala. Scopul documentului este sa sprijine dezvoltarea unui mediu de afaceri decent si onest in Romania prin oferirea unui ghid de forma si continut pentru o informare corecta, cinstita si decenta fata de consumator si industrie.

  RAC are 74 de membri: companii, agentii de publicitate, media si asociatii profesionale si a incheiat parteneriate cu CNA, Ministerul Finantelor Publice si ANPC.

  In cadrul emisiunii vom discuta despre:
  – Publicitatea etica
  – Ce trebuie sa faca o societate pentru a respecta regulile unei publicitati oneste
  – Autoreglementare in publicitate si parteneriatele pe care RAC le are cu institutiile statului