BiziLIVE TV lansează o nouă emisiune! Este vorba despre „Istorie Universală & Mitologie

BiziLIVE TV lanseaza o noua emisiune! Este vorba despre Istorie Universala & Mitologie!

0
183
Publicitate

BiziLIVE TV lansează o nouă emisiune! Este vorba despre „Istorie Universală & Mitologie

Este cel mai nou format de emisiune realizat împreună cu Editura Herald, care se dorește a fi un instrument de popularizare a istoriei, atât pentru cei pasionați de acest domeniu, cât și pentru cei tineri.

Vom aborda subiecte variate din mitologie, istorie, arheologie, simbolistică.

Istoria este însăși viață unei națiuni, un popor fără istorie este un popor fără viitor. De aceea, este foarte important să ne cunoaștem istoria adevărată, iar acum avem acces la aceste informații și resurse prin intermediul cărților.

Cunoașterea istoriei înseamnă, înainte de toate, respect față de înaintașii noștri.

Puteți urmări emisiunea pe site – în secțiunea live pe pagina de Facebook BiziLIVETV  sau YouTube BiziLIVE TV.

Va invităm în data de 29.05.2020, de la ora 20:00, la prima ediție #live, în care Sorin Lucaci o va avea invitată pe Ecaterina Lung | Profesor Universitar Doctor la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Istorie si Mitologie | BiziLIVE TV

Despre realizatorul emisiunii:

Sorin Lucaci a absolvit Facultatea de Psihologie și Sociologie a Universității „Hyperion” în 1994.

Este poet, psiholog, realizator TV, organizator de evenimente culturale și PR la Editura Herald. A publicat șapte volume de versuri și un audiobook. Cea mai recentă carte, „Povești cu o pisica roșie și alte reverii” a fost publicată la Editura Herald.

Sorin Lucaci | PR Editura Herald

Întrebat de echipa BiziLVE TV cât de importantă este istoria pentru o națiune, Sorin a răspuns:

Sorin Lucaci: Istoria este însăși viață unei națiuni, un popor fără istorie este un popor fără viitor, de aceea, este foarte important să ne cunoaștem istoria adevărată, iar acum avem acces la aceste informații și resurse prin intermediul cărților. Cunoașterea istoriei înseamnă, înainte de toate, respect față de înaintașii noștri.

BiziLIVE TV: Ce și-a propus editura Herald din punct de vedere educațional cu această serie se emisiuni?

Sorin Lucaci: Este o oportunitate exceptionala si cu aceasta serie de emisiuni, editura Herald si-a propus un soi de popularizare a istoriei, atat pentru cei pasionati de acest domeniu cat si pentru cei tineri, pentru ca vor fi emisiuni cu caracter educational care vor aborda subiecte variate din mitologie, istorie, arheologie, simbolistica.

BiziLIVE TV: De ce a ales Herald să se implice în această serie de emisiuni?

Sorin Lucaci: Editura Herald are în portofoliu două colecții frumoase care abordează istoria, cultura, civilizația și mitologia popoarelor: Biblioteca Orientalis și Cultură și civilizație, pe care le recomand cu drag. Deși diferite prin spiritul și spațiul care le-a dat naștere, marile culturi și civilizații reprezintă patrimoniul comun al întregii umanități și merită să ne bucurăm de acest privilegiu.

Întrebat de echipa BiziLIVE TV „de ce este acest proiect important pentru dvs.?”, fondatorul BiziLIVE TV a răspuns:

Constantin Paraschiv: Istoria este o carte a vieții, a înțelepciunii, pe care, dacă o recitim, ne îmbogățim bagajul intelectual cu o experiență deosebită. Cunoașterea istoriei reprezintă o datorie față de strămoșii noștri fără de care nu am fi existat, dar este și un element care denotă cultură generală și simțul responsabilității. Cunoașterea istoriei ne ajută să ne definim pe noi înșine, să ne cunoaștem poporul și să ne identificăm cu un anumit tip de gândire, facilitând astfel evoluția. Nu trebuie să ignorăm trecutul, deoarece el ne deschide ochii pentru a lumina drumul spre viitor.

BiziLIVE TV: Ce ne puteți spune despre parteneriat? De ce Herald?

Constantin Paraschiv: Parteneriatul este unul orientat către evoluție culturală. Așa cum spunea și partenerul nostru, dl Lucaci, „Herald” are în portofoliu două colecții de excepție dar și oameni, istorici, specialiști care vor să susțină evoluția culturală în România. Din păcate, în România, ne aflăm încă într-un întuneric istoric și cultural și acceptăm în demersul nostru și alți parteneri cu orientare către evoluție culturală.

Puteți urmări emisiunea pe site – în secțiunea live pe pagina de Facebook BiziLIVETV  sau YouTube BiziLIVE TV.

Va invitam in data de 29.05.2020 de la ora 20:00 la prima editie #live, in care Sorin Lucaci o va avea invitata pe Ecaterina Lung | Profesor Universitar Doctor la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti.

Publicitate