BiziLIVE TV se pregătește să lanseze o nouă emisiune. Este vorba de Atelier Juridic Live

BiziLIVE TV se pregătește să lanseze o nouă emisiune. Este vorba de Atelier Juridic Live

0
84
Atelier Juridic LIVE | BiziLIVE TV
Atelier Juridic LIVE | BiziLIVE TV
Publicitate

„Seria de emisiuni Atelierul Juridic Live sunt o formă de a interacționa cu oamenii de afaceri care au nevoie de sfaturi juridice, pentru a susține crezul nostru conform caruia cu avocatul trebuie să discuți la fel cum discuți cu medicul – nu doar când apare o problemă ci și preventiv, tocmai pentru a evita problemele” declară Elena Grecu – Managing Partner | Avocat și Consilier în Proprietate Intelectuală | Grecu & Asociații.

Atelier Juridic LIVE | BiziLIVE TV
Atelier Juridic LIVE | BiziLIVE TV | Grecu & Asociații | Consultanta Juridica de Business

Atelier Juridic LIVE este o emisiune realizată în coproducție cu SCA Grecu și Asociații, despre lumea juridică cu noutățile și provocările ei.
Ne vom concentra pe dreptul afacerilor și vom discuta despre clauzele contractuale, despre proprietatea intelectuală, regulamente interne și concedieri, dreptul publicitații și alte teme de interes pentru oamenii de afaceri.
Vor fi abordate subiecte legate de deschiderea unui nou business – Termeni și Condiții pentru magazine online, înregistrarea de noi mărci, autorizații și avize, contracte dar și subiecte legate de perioada dificilă ce urmeaza din punct de vedere economicrecuperari creanțe, insolvențe sau concedieri.

Întrebată de echipa BiziLIVE TV de ce a ales să se implice în proiectul educativ TV Atelier Juridc LIVE, Av. Elena Grecu a răspuns:

Av. Elena Grecu: Cred că un avocat de business nu poate să iși desfașoare cu succes activitatea fără a fi conectat la afaceri și mai ales la oamenii de afaceri. Este important ca avocații noștri să nu fie doar profesioniști desăvarșiți ci și buni comunicatori și de asemenea, interesați în a contribui la creșterea unui mediu de afaceri etic și legal.
Seria de emisiuni Atelierul Juridic Live sunt o  formă de a interacționa cu oamenii de afaceri care au nevoie de sfaturi juridice, pentru a susține crezul nostru conform caruia cu avocatul trebuie să discuți la fel cum discuți cu medicul – nu doar când apare o problemă ci și preventiv, tocmai pentru a evita problemele

Care sunt subiectele pe care le veți aborda în emisiuni?

Av.Elena Grecu: În această perioadă consider că se vor reorienta mulți oameni de afaceri catre noi posibilități, astfel fiind de interes subiectele legate de deschiderea unui nou business – Termeni și Condiții pentru magazine online, înregistrarea de noi marci, autorizații și avize, contracte dar și subiecte legate de perioada dificilă ce urmează din punct de vedere economic – recuperări creanțe, insolvențe sau concedieri.

Care sunt provocările juridice în următoarea perioada de criză?

Av. Elena Grecu: Cred că se vor renegocia multe contracte, inclusiv contracte de muncă, vor exista foarte multe litigii dar și noi idei de business care vor avea nevoie de asistență juridică. Bineînțeles, nu trebuie să uităm de partea de conformare la legislația în vigoare (GDPR, concurentă, dreptul consumatorului, etc).

Ce v-ați propus din punct de vedere educațional cu această serie de emisiuni interactive?

Av. Elena Grecu: Sunt multe persoane care nu au bani de consultații juridice dar cu toate acestea își doresc să se conformeze legii și să învețe cât mai multe. Sunt de asemenea multe persoane care nu au găsit un avocat în care să aibă încredere și deocamdată urmăresc emisiunile juridice pentru a găsi similitudini cu provocarile care se confruntă. Având în vedere faptul că există multe spețe similare în piață, o asemenea emisiune ajută antreprenorii să afle de anumite obligații legale pe care le au dar si să îi ajute să identifice pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a se conforma legislației în vigoare sau pentru a rezolva problemele din punct de vedere juridic.

Cum v-ați propus să interacționați cu antreprenorii în emisiuni? 

Av. Elena Grecu: Rugăm persoanele care au provocări din punct de vedere juridic să completeze formularul de mai jos. Vom selecta persoanele în funcție de problema invocată – dacă noi o vom considera de interes pentru public, fiind relevantă și pentru alte persoane. În functie de problema invocată, doi avocați specializați în domeniul respectiv din echipa noastră vor discuta în direct – practic vom oferi o consultație juridică online. Consultația va fi similară uneia dată din biroul nostru de avocatură, „clientul” putând să dezvaluie căt de mult iși dorește din business-ul propriu dar și din provocarea întampinată.

Ești antreprenor, soloprenor, freelancer, consultant sau angajat și îți dorești să beneficiezi de o consiliere juridică profesionistă?

Aceasta este șansa ta! Oricare ar fi provocările tale pentru această perioadă, înscrie-te și participă în direct la Atelier Juridic LIVE

Completează formularul și ai șansa să primești cele mai potrivite strategii juridice.

Ai întrebări? Echipa de Avocați au răspunsuri! Participă

Publicitate