Acasă Comunicate “Creative START – POCU/82/3/7/105021” O initiativa cumuna CNIPMMR -BNS

“Creative START – POCU/82/3/7/105021” O initiativa cumuna CNIPMMR -BNS

Astăzi, 26 februarie 2018, în cadrul Instituției Prefecturii județului Cluj, a avut loc masa rotundă organizată cu prilejul proiectului “Creative START – POCU/82/3/7/105021”, proiect ce își propune încurajarea antreprenorialului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din regiunea Nord-Vest.

În cadrul evenimentului au participat, pe langă CNIPMMR, în calitate de beneficiar al proiectului și BNS, în calitate de partener, peste 50 de stakeholderi din regiunea Nord-Vest: reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor publice locale, ai mediului academic și mass-media. Pe langă aceștia, la eveniment au fost prezenți și potențiali membri ai grupului țintă, respectiv persoane care intenționează să înființeze o afacere în domeniul industriilor creative.

 

“Lansăm astăzi la Cluj, o inițiativă comună CNIPMMR-BNS în sfera industriilor creative, proiectul Creative START, un proiect care va susține formarea antreprenorială a 600 de pers, finantarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicați în proiect. Valoarea adaugată a acestui proiect este dată de parteneriatul dintre cele mai puternice organizații ale partenerilor sociali, forță care se va traduce și printr-o calitate superioară a formării, a mentoratului, precum și a integrării noilor firme în rețelele susținute de cele două organizații. Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care îl vom deschide în proiect, astfel încât toți cei interesați de industriile creative să găsească un sprijin în demararea activității lor.”,Florin JIANU, presedinte CNIPMMR.

Într-o lume a globalizării și digitalizării, industriile creative pot reprezenta o alternativă pentru o ocupare de calitate atât în prezent cât mai ales în viitor! Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea și, nu în ultimul rând, evoluția spectaculoasă a ingineriei genetice vor aduce cu siguranță în anii care vin o presiune uriașă asupra locurilor de muncă în industriile manufacturiere, industriile prelucrătoare și agricultură! Ce punem în loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de muncă? Raspunsul este unul singur: industriile creative!”, a menționat Costin DUMITRU, presedinte BNS.

Informații de background cu privire la proiectul Creative START

Proiectul Creative Start se adresează persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au domiciliul sau resedința în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, respectiv în unul din județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramurețș, Satu Mare, Sălaj, Bihor;
  • intenționează să înființeze o afacere în domeniul industriilor creative în mediul urban al regiunii Nord-Vest
  • au vârsta de peste 18 ani
  • NU se află în categoria tinerilor NEETs

În total vor beneficia de activitățile proiectului 600 de persoane, din care minimum 300 vor fi femei.

În cadrul proiectului se vor organiza cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru 600 de persoane din regiunea Nord-Vest care doresc să își deschidă propria afacere. Cursurile se vor organiza gratuit în fiecare din cele 6 județe ale regiunii și vor avea o durată de 40 de ore.

Perioada de desfasurare a cursurilor este: 1 martie 2018 – 3 octombrie 2018

Planurile de afaceri vor fi evaluate de un juriu format din 6 experți, iar cele mai bune 75 dintre acestea vor primi o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 160.000 de lei.

Constantin Paraschiv
Constantin Paraschivhttps://www.bizilive.ro/
Constantin Paraschiv este antreprenor si co-fondator BiziLIVE TV. Misiunea sa este să creeze valoare pe termen lung pentru organizații și clienți.

Must Read

video

Webinar cu Robert Kiyosaki BiziLIVE TV

Robert Kiyosaki a revolutionat felul in care milioane de oameni privesc banii. Antreprenor, investitor si orator motivational, Kiyosaki e cel mai bien cunoscut ca autorul cartii #1 in finante personale “Tata Bogat, Tata Sarac” care s-a vandut in peste 32 de milioane de copii.

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE

DILIGENTA IN INCHEIEREA CONTRACTELOR – CUM SA FACI PROPRIUL DUE DILLIGENCE   Este un fapt binecunoscut acela ca, pe masura ce un contract este mai bine...
video

La Prima Afacere episod 4 cu Anca Alina Ionescu -Fondator Program Sănătate “Tânăr și Sănătos”

Află din acest epidod video La prima afacere cum a depașit Anca Alina Ionescu primele provocari si ce soluții recomandă pentru prima afacere.
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anca Iovan – Financial Intelligence

https://youtu.be/DDJ1ARf69Ks E foarte important sa stii de unde sa te informezi, mai ales in mediul de business. Acest aspect are o influenta asupra succesului afacerii...
video

La Prima Afacere episod 3 cu Cristian Găvan – Fondator MAM Bricolaj

Marja de profit a crescut de la 5% la 10%, iar nu­mărul de angajaţi s-a majorat de la 58 la 62“, spune Cris­tian Găvan, acţio­narul MAM Bricolaj.

12 000 + abonați, studii de caz, invitații la evenimente premium si webinarii