Acasă Articole Cum gestionezi eficient handicapul aparut la schimbarea locului de munca

Cum gestionezi eficient handicapul aparut la schimbarea locului de munca

 Citesc tot mai des despre cum majoritatea companiilor din Romania se plang de schimbarile dese ale locului de munca si de dificultatile din ce in ce mai mari pe care le au cu recrutarea.

Va propun azi sa analizam schimbarea unui job prin ochii celui care face schimbarea.

Sa pleci dintr-un job constituie o alegere personala dificilă, care este trecuta prin nenumarate filtre: cum va fi noua companie? Oare ma voi integra? Ce vor spune prietenii despre noua mea schimbare de job? Imi va dauna aceasta schimbare prezentarii din CV?

carturesti.ro

Orice job nou pe care l-am experimentat m-a facut sa ma simt ca avand un handicap, impresie care dura mai mult sau mai putin, in functie de cat de organizata era compania respectiva, de cat de deschisi erau noii colegi, de complexitatea jobului si a proceselor dintre departamente, de familiaritatea industriei, etc.

Multitudinea informatiilor pe care trebuie sa le procesezi intr-un timp scurt este complesitoare: proceduri, regulamente interne, politici anti mita, anti trust, procesele pe care le gestionezi tu sau echipa, denumirea produselor.

Urmeaza apoi cunoasterea echipei, a colegilor, numeroase nume care se succed cu repeziciune si informatii pe care toti incearca sa le toarne cu palnia si care sunt importante pentru ei.
In aceleasi discutii apar si numeroasele probleme care asteapta rezolvarea de la noul Mesia (tu esti acela), care este inca la stadiul de bebelus in iesle, dar pe care toti il privesc ca pe un salvator imediat.
Bomboana de pe coliva o reprezinta toate elementele legate de integrarea IT: chiar daca exista laptopul din prima zi, acesta nu are toate setarile, trebuie sa faci numeroase solicitari de setari la oameni locati in India sau alte tari exotice, documentele de care ai nevoie sunt stocate pe numeroase servere sau in foldere pe care nu stii cum sa le gasesti.
Daca vrei sa iti mai pastrezi si numarul de telefon, mai ai si aici de lucrat aproximativ o saptamana cu portari, cesiuni de numar, instalari de aplicatii.
Din punctul meu de vedere, o schimbare de companie este extrem de benefica, deoarece poti invata extrem de multe lucruri intr-un ritm rapid.
Iti cresti exponential conexiunile cu oameni interesanti, ai ocazia sa faci multe inovatii deoarece privesti cu un ochi critic obiectiv cutumele gresite din noua companie si, nu in ultimul rand, iti revalidezi valorea pe piata muncii.
Ramane stresul pe care trebuie sa il gestionezi cat mai inteligent si rapid, astfel ca ar fi bine sa privesti integrarea ca pe un proiect important in acea perioada si sa amani alte proiecte care l-ar putea incetini.
O cale eficienta prin care poti sa scapi de stresul cauzat de integrare este sa experimentezi ceva nou.
Cauta inspiratie si pe www.experimenteaza.ro
Integrare usoara si un job fantastic!
*sursa foto: Raluca Dobrovolski

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT