Acasă Business Cursă specială: Taxiul cu bomboane cu Ion Cristian Roman

Cursă specială: Taxiul cu bomboane cu Ion Cristian Roman

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale!

Taxiul cu Bomboane este, de fapt, o metaforă. Este despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea!

Taxiul are acum câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie şi la şcolile cu nevoi speciale din Bucureşti.

Voluntarii ajung acolo pentru a aduce zâmbete copiilor bolnavi dar şi celor cu dizabilităţi. Cu alte cuvinte, Taxiul cu Bomboane este ecologic, funcţionează cu dragoste, dragostea celor care aleg să împartă timp liber, îmbrăţişări şi poveşti, copiilor care au nevoie de speranţă şi încurajări.

Voluntari de toate vârstele, cu diverse pregătiri profesionale, din Bucureşti, dar şi din străinătate, vin să citească poveşti copiilor din spitale sau să îi ajute pe cei cu dizabilităţi să îşi găsească un drum în viaţă, stima de sine şi sentimentul de utilitate.
Asociaţia are nevoie de susţinere şi de voluntari în toate proiectele pe care le desfăşoară!

Marketingul nostru este unul curat, cinstit, pozitiv. (Ion Cristian Roman)

MISIUNEA ASOCIAȚIEI
Perioadele de spitalizare sunt de cele mai multe ori o experienţă tristă şi apăsătoare. Există copii pentru care perioada grea de tratament produce efecte la nivel psihologic, iar aceşti copii au nevoie de sprijin. Membrii şi voluntarii asociaţiei doresc să aducă o schimbare. Misiunea asociaţiei noastre este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor bolnavi şi cu dizabilităţi, prin activităţi de terapie prin joc şi campanii care să le aducă buna dispoziţie!

Asociaţia are nevoie de susţinere şi de voluntari în toate proiectele pe care le desfăşoară!

Eu îmi doresc mai mult oameni în jurul nostru. Avem nevoie și de bani în fiecare zi, pentru fiecare proiect, dar mai multe decât orice cel mai mult de oameni, de prezența lor. (Ion Cristian Roman)

Miercuri, 23 Mai, am discutat LIVE cu Ioan Cristian Roman despre:
✔ cum a devenit din angajat fondator de ONG
✔ cum s-a dezvoltat Taxiul cu bomboane în anii de la înființare
✔ proiectele Asociației Taxiul cu Bomboane
✔ situația micilor pacienți în România (statistici, dificultăți, soluții)
✔ percepția românilor legată de donații, sponsorizări și voluntariat
✔ dificultățile pe care le întâmpină ONG-urile în România și cum le depășim
✔ direcționarea de 2% a impozitului pe venit
✔ direcționarea de 20% a impozitului pe profit
✔ metode de sustinere complementare

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT