Miercuri 4 decembrie ora 11:00 am organizat o noua ediție #live Departamentul Financiar despre Finantarea Business-ului.
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM).
În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.
România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.
Invitata speciala:

Adina China-Birta | Country Manager Instant Factoring Romania

Din cuprinsul emisiunii:

✅ Cum te ajuta factoring-ul sa iti gestionezi cash-flow-ul afacerii
✅ Cand este oportun sa apelezi la factoring
✅ Evolutia pietei de factoring in Romania
Despre Adina China-Birta

Deține o experiență de peste 20 de ani în industria financiar – bancară. De-a lungul carierei sale a fost implicată în tranzacții de referință precum proiecte mari de finanțare transfrontalieră, sindicalizări, tranzacții structurate de finanțare a comerțului, și proiecte de investiții. Adina China-Birta a acumulat o vastă experiență în finanțarea corporativă și a IMM-urilor, conducând în ultimii 14 ani diviziile de factoring ale mai multor bănci din România: Piraeus Bank, Patria Credit, TBI Leasing și Raiffeisen Bank. Adina a fost responsabilă pentru dezvoltarea și implementarea tuturor tipurilor de produse de factoring, dezvoltarea operațională, a echipei și a portofoliului de clienți, coordonând inclusiv managementul riscului, reguli de conformitate și implementarea de software specializat.

Din Aprilie 2019, Adina China-Birta este Country Manager al Instant Factoring România, primul fintech românesc ce oferă factoring online micilor
——————————————–
Despre realizatorul Emisiunii

Cristi Tudorescu este activ de peste 15 ani în piețele financiare, iar în ultimii ani lucrează din ce în ce mai mult cu antreprenorii care vor să își pună pasiunea în cifre financiare.
Consiliază companii din diverse domenii de activitate pe modelare financiara, planificare, bugetare, relația cu diversele tipuri de finanțatori și investitori.
Cristi este consultant și trainer în programe destinate startup-urilor, cel mai recent dintre acestea fiind Startup Urban prin care au fost identificate și urmează a fi finanțate 54 de companii din Regiunea Centru.
Recent a lansat proiectul Business Insights unde este co-fondator, prin care dorește să ofere expertiză antreprenorilor mici și medii, sub formă de sesiuni de consultanță financiară aplicată pe business-ul antreprenorului.
De asemenea, Cristi este parte a Investors Club – comunitate a investitorilor la bursă – unde susține workshop-uri de evaluare a companiilor și de abordare a investițiilor în piețele de capital.

Multi antreprenori cu experienta au declarat ca daca ar fi sa reinceapa afacerea, ar vrea sa stapaneasca mult mai bine zona financiara. De asemenea, pe parcursul cresterii unei companii, mentinerea unor echilibre poate asigura o crestere sustenabila a business-ului. Prin seria de emisiuni Departamentul Financiar ne adresam cu exemple atat startup-urilor cat si afacerilor care au deja un istoric de piata, pentru o dezvoltare sanatoasa a lor din punct de vedere financiar.
Emisiunea Departamentul Financiar reprezinta o premiera in peisajul media online, cu impact in randul antreprenorilor mici si mijlocii aflati in cautare de resurse informationale pentru finantele afacerii lor. Faptul ca suntem o echipa de realizatori si colaboratori, ma determina sa cred ca putem avea un impact semnificativ in domeniul educatiei antreprenoriale.

——————————————–
Despre Formatul Emisiunii

Exagerarea creditului comercial, lipsa educație financiare antreprenoriale, conducerea afacerilor dupa “nas” fără urmarirea indicatorilor financiari și modul de asumare irațională și calculată a riscurilor investiționale, fac ca IMM-urile diN România sa fie fragile si sensibile la ciclurile economice.
Alaturi de o echipă de specialiști si experți, vă invităm să urmăriți episoadele denumite generic “Departementul Financiar” unde vom discuta despre: contablitate si ce indicatori trebuie să urmarim pentru sănătatea sau vulnerabilitatea finaciară, finantare, taxe, echilibrele finacariare și gestionarea eficientă capitalului de lucru.
Educatia finaciara antreprenorială, va face diferenta acum si in viitor, dintre succes sau esec!