Departamentul Financiar cu Adina China-Birta | Instant Factoring

­čĹë Miercuri 4 decembrie ora 11:00 va invit─âm la o noua edi╚Ťie #live Departamentul Financiar despre Finantarea Business-ului.
——————————————
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM).
În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.
Rom├ónia este campion─â la sportul insolven╚Ťelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare dec├ót ce se intampl─â in regiune.
——————————————–
­čĹë Invitata speciala:

Adina China-Birta | Country Manager Instant Factoring Romania
———————————————
­čĹë Din cuprinsul emisiunii:

Ôťů Cum te ajuta factoring-ul sa iti gestionezi cash-flow-ul afacerii
Ôťů Cand este oportun sa apelezi la factoring
Ôťů Evolutia pietei de factoring in Romania
———————————————
­čĹë Despre Adina China-Birta

De╚Ťine o experien╚Ť─â de peste 20 de ani ├«n industria financiar – bancar─â. De-a lungul carierei sale a fost implicat─â ├«n tranzac╚Ťii de referin╚Ť─â precum proiecte mari de finan╚Ťare transfrontalier─â, sindicaliz─âri, tranzac╚Ťii structurate de finan╚Ťare a comer╚Ťului, ╚Öi proiecte de investi╚Ťii. Adina China-Birta a acumulat o vast─â experien╚Ť─â ├«n finan╚Ťarea corporativ─â ╚Öi a IMM-urilor, conduc├ónd ├«n ultimii 14 ani diviziile de factoring ale mai multor b─ânci din Rom├ónia: Piraeus Bank, Patria Credit, TBI Leasing ╚Öi Raiffeisen Bank. Adina a fost responsabil─â pentru dezvoltarea ╚Öi implementarea tuturor tipurilor de produse de factoring, dezvoltarea opera╚Ťional─â, a echipei ╚Öi a portofoliului de clien╚Ťi, coordon├ónd inclusiv managementul riscului, reguli de conformitate ╚Öi implementarea de software specializat.

Din Aprilie 2019, Adina China-Birta este Country Manager al Instant Factoring România, primul fintech românesc ce oferă factoring online micilor
——————————————–
­čĹë Despre realizatorul Emisiunii

Cristi Tudorescu este activ de peste 15 ani ├«n pie╚Ťele financiare, iar ├«n ultimii ani lucreaz─â din ce ├«n ce mai mult cu antreprenorii care vor s─â ├«╚Öi pun─â pasiunea ├«n cifre financiare.
Consiliaz─â companii din diverse domenii de activitate pe modelare financiara, planificare, bugetare, rela╚Ťia cu diversele tipuri de finan╚Ťatori ╚Öi investitori.
Cristi este consultant ╚Öi trainer ├«n programe destinate startup-urilor, cel mai recent dintre acestea fiind Startup Urban prin care au fost identificate ╚Öi urmeaz─â a fi finan╚Ťate 54 de companii din Regiunea Centru.
Recent a lansat proiectul Business Insights unde este co-fondator, prin care dore╚Öte s─â ofere expertiz─â antreprenorilor mici ╚Öi medii, sub form─â de sesiuni de consultan╚Ť─â financiar─â aplicat─â pe business-ul antreprenorului.
De asemenea, Cristi este parte a Investors Club – comunitate a investitorilor la burs─â – unde sus╚Ťine workshop-uri de evaluare a companiilor ╚Öi de abordare a investi╚Ťiilor ├«n pie╚Ťele de capital.

Multi antreprenori cu experienta au declarat ca daca ar fi sa reinceapa afacerea, ar vrea sa stapaneasca mult mai bine zona financiara. De asemenea, pe parcursul cresterii unei companii, mentinerea unor echilibre poate asigura o crestere sustenabila a business-ului. Prin seria de emisiuni Departamentul Financiar ne adresam cu exemple atat startup-urilor cat si afacerilor care au deja un istoric de piata, pentru o dezvoltare sanatoasa a lor din punct de vedere financiar.
Emisiunea Departamentul Financiar reprezinta o premiera in peisajul media online, cu impact in randul antreprenorilor mici si mijlocii aflati in cautare de resurse informationale pentru finantele afacerii lor. Faptul ca suntem o echipa de realizatori si colaboratori, ma determina sa cred ca putem avea un impact semnificativ in domeniul educatiei antreprenoriale.

——————————————–
­čĹë Despre Formatul Emisiunii

Exagerarea creditului comercial, lipsa educa╚Ťie financiare antreprenoriale, conducerea afacerilor dupa ÔÇťnasÔÇŁ f─âr─â urmarirea indicatorilor financiari ╚Öi modul de asumare ira╚Ťional─â ╚Öi calculat─â a riscurilor investi╚Ťionale, fac ca IMM-urile diN Rom├ónia sa fie fragile si sensibile la ciclurile economice.
Alaturi de o echip─â de speciali╚Öti si exper╚Ťi, v─â invit─âm s─â urm─âri╚Ťi episoadele denumite generic ÔÇťDepartementul FinanciarÔÇŁ unde vom discuta despre: contablitate si ce indicatori trebuie s─â urmarim pentru s─ân─âtatea sau vulnerabilitatea finaciar─â, finantare, taxe, echilibrele finacariare ╚Öi gestionarea eficient─â capitalului de lucru.
Educatia finaciara antreprenorial─â, va face diferenta acum si in viitor, dintre succes sau esec!

Related Articles