Vineri 29 noiembrie am organizat o noua ediție #live Departamentul Financiar despre buget ca instrument de management al performantei.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM). În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.

România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.

Invitata speciala: Alina Demeter – Trainer si Consultant in Managementul Financiar al afacerilor

Despre Alina Demeter
Alina Demeter este Trainer si Consultant in Managementul Financiar al afacerilor. Este pasionata de business si cum pot afacerile sa-si creasca performanta gestionand cat mai bine finantele si riscurile.

A castigat o experienta vasta lucrand in diferite firme multinationale in aria Management Financiar si al Riscurilor si in proiecte de educatie si consultanta financiara pentru succesul afacerilor.

In 2010 a creat blogul de educatie financiara www.alinademeter.ro si canalul de educatie financiara www.finance-edu.ro. Si-a propus sa scrie articole intr-un limbaj mai putin tehnic, cat mai orientate pe business si cu aplicabilitate concreta in afaceri. Doreste ca mediul de afaceri romanesc, in special firmele mici si mijlocii, sa devina mai performant, chiar si in conditii defavorabile. In acest sens analizeaza continuu tehnici si strategii de Management Financiar prin care firmele sa-si creasca performanta si sa previna riscurile financiare si impartaseste aceste informatii prin intermediul articolelor si programelor de training dezvoltate.

Ambitia mea este de a ajuta cat mai multe firme si profesionistii din cadrul lor cu educatie financiara pentru succesul afacerilor.

Alina enumera urmatoarele ca fiind printre cele mai mari provocari financiare ale antreprenorilor si manager-ilor in 2019:

  1. planificarea – ce obiective ne propunem pentru perioada urmatoare si ce actiuni luam pentru a ne asigura ca atingem acele obiective
  2. monitorizarea performantei pe segmente de business pentru a vedea punctele forte, precum si punctele slabe
  3. pregatirea temeinica pentru a face fata oricarui risc – posibilitate de a elimina complet riscurile sau de a le diminua impactul

Din cuprinsul emisiunii:

  • De ce este important bugetul pentru o companie;
  • Care sunt pasii de planificare si realizare a bugetului;
  • Cum construim bugetul general al companiei;
  • Cat de importanta este executia.