Departamentul Financiar cu Avocat Alexandru Olanescu

Joi 13 februarie de la ora 20:00 va invităm la o noua ediție #live Departamentul Financiar despre: Legea nr. 129/2019 – prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM).
În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.
România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.

Invitat special

Alexandru Olanescu | Avocat

Din cuprinsul emisiunii

▶️ Legea nr. 129/2019 – prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului
▶️ Ce obligații noi declarative avem urmare a intrării in vigoare a L 129/2019
▶️ Care sunt termenele acestor declarații?
▶️ Cine trebuie sa întocmească aceste declarații și in ce condiții?

Despre Alexandru Olanescu

In cadrul societatii CLO, Alexandru Olanescu a coordonat departamentul de drept penal de la infiintarea acestuia in anul 2018 si pana la jumatatea anului 2019 cand datorita cresterii numarului de mandate incredintate precum si a echipei de avocati, conducerea departamentului a fost modificata prin alaturarea expertului Mirela Gorunescu in calitate de Co-Head White Collar Crime Department.
Alexandru Olanescu a activat in ultimii 5 ani cu precadere in domeniul dreptului penal al afacerilor, acumuland o bogata experienta in urma reprezentarii clientilor sai in unele dintre cele mai importante cazuri de „white collar crime” investigate de catre autoritatile din Romania.
De-a lungul timpului, Alexandru Olanescu a gestionat pentru clientii sai cazuri complexe de criminalitate economico-finanicara, investigatii de coruptie, cazuri de „cybercrime” , cauze ce implicau incalcari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului, precum si dosare ce vizeaza infractiuni contra umanitatii.
De asemenea, Alexandru Olanescu este implicat constant si in acordarea de consultanta juridica de specialitate companiilor si societatilor transfrontaliere cu reprezentante pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii aparitiei activitatilor econimico-finanicare ce ar cadea in sfera litisconsortiului pena

Articole Corelate

Responses