Publicitate

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM).
În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.
România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.
Exagerarea creditului comercial, lipsa educație financiare antreprenoriale, conducerea afacerilor dupa “nas” fără urmarirea indicatorilor financiari și modul de asumare irațională și calculată a riscurilor investiționale, fac ca IMM-urile diN România sa fie fragile si sensibile la ciclurile economice.
Alaturi de o echipă de specialiști si experți, vă invităm să urmăriți episoadele denumite generic “Departementul Financiar” unde vom discuta despre: contablitate si ce indicatori trebuie să urmarim pentru sănătatea sau vulnerabilitatea finaciară, finantare, taxe, echilibrele finacariare și gestionarea eficientă capitalului de lucru.
Educatia finaciara antreprenorială, va face diferenta acum si in viitor, dintre succes sau esec!

Adi Ploscaru – Finanţarea Afacerii este Trainer si Consultant în finanțarea afacerii.
Având peste 15 ani de experiență în management, finanțare și training, Adi este alături de antreprenori și manageri în stabilirea și implementarea strategiei de finanțare a nevoilor de creștere. În ultimii 6 ani, trainingurile de strategie susţinute și consultanţa oferită în finanţarea şi creşterea afacerilor l-au adus aproape de provocările a peste 400 de companii.
Limbajul financiar reprezintă o barieră importantă în comunicare și dezvoltare. Adi ajută antreprenorii să înţeleagă finanţele afacerii și să le transforme într-un instrument strategic de creștere și de leadership.

Cristian Logofatu este Co – Fondator Bittnet Group, ocupând şi funcţia de chief financial officer. În 2007, după terminarea studiilor şi după ce a avut câteva experienţe pozitive cu Cisco Networking Academy, unde era instructor, a lansat Bittnet alături de fratele său, Mihai Logofătu. Compania a depăsit criza din 2009, iar în 2011 au primit prima infuzie externă de capital. În 2015, Bittnet a fost listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, chiar imediat după ce această piaţă fusese inaugurată. Pe 16 mai 2019, capitalizarea de piaţă a Bittnet a depăşit 100 de milioane de lei, moment pe care Cristian Logofătu îl descrie ca pe „o piatră de hotar care este şi mai semnificativă atunci când ne gândim că în aprilie 2015, când ne-am listat pe AeRO, evaluarea noastră era de 7,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă că am crescut cu 1333% în patru ani”. Cristian Logofătu este licenţiat în management la Academia de Studii Economice din Bucureşti, continuând apoi cu doctoratul în aceeaşi disciplină, finalizat în 2012 la Universitatea din Craiova.

Am discutat LIVE cu Cristian Logofatu despre:
• Rolul functiei financiare in conducerea unei afaceri – strategie, obiective, instrumente, responsabilitati
• Cat de importanta este asumarea, inca din faza de start-up, a rolului de CFO / director/manager financiar in organizatie? Ce responsabilitati ii revin celui care are acest rol? Ce competente si abilitati minime ar trebui sa aiba?
• Finantarea afacerii – una dintre cele mai mari provocari ale antreprenorilor; cum se finanteaza antreprenorii in Romania? Care sunt experientele de finantare ale grupului Bittnet? Recomandari pentru antreprenori in vederea cresterii sanselor de finantare.

#bizilivetv #antreprenoriat #business #story #educatie #leadership #francize #ecommerce #cultura
Aboneaza-te pentru continut NOU –» http://www.youtube.com/c/BiziLiveTV
Vezi toate interviurile pe Site –» https://www.bizilive.ro/
Sprijinim antreprenoriatul in toate formele lui: social, eco, civic, medical, educational, cultural si startup-urile.

Publicitate