Publicitate

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană după numărul de IMM-uri active. (aproximativ 400.000 de IMM).
În România sunt înregistrate 21,3 IMM-uri la o mie de locuitori, media fiind de 42,7 în UE.
40% din IMM-uri sunt închise după 2 ani. După 5 ani, numărul firmelor care și-au închis activitatea este în jur de 80%.
România este campionă la sportul insolvențelor, avand o medie a ultimilor cinci ani de aproape cinci ori mai mare decât ce se intamplă in regiune.
Exagerarea creditului comercial, lipsa educație financiare antreprenoriale, conducerea afacerilor dupa “nas” fără urmarirea indicatorilor financiari și modul de asumare irațională și calculată a riscurilor investiționale, fac ca IMM-urile diN România sa fie fragile si sensibile la ciclurile economice.
Alaturi de o echipă de specialiști si experți, vă invităm să urmăriți episoadele denumite generic “Departementul Financiar” unde vom discuta despre: contablitate si ce indicatori trebuie să urmarim pentru sănătatea sau vulnerabilitatea finaciară, finantare, taxe, echilibrele finacariare și gestionarea eficientă capitalului de lucru.
Educatia finaciara antreprenorială, va face diferenta acum si in viitor, dintre succes sau esec!

Sunt Constantin Paraschiv, Antreprenor Social, am 40 de ani si de mai bine de 16 ani sunt convins ca „antrenamentul bate talentul”, in toate aspectele vietii.
Am initiat mai multe proiecte pentru educatie si business sanatos.
In timpul liber imi place sa fac sport, voluntariat, fundraising si sa partcip activ la actiuni de mediu prin care sa-mi ajut comunitatea la crearea unui ecosistem de antrepreneoriat social si civic, autosustenabil financiar si orientat catre educatie, eonomie colaborativa, responsabilitate sociala si valori.
Visul meu este sa devin un model pentru copiii mei.
Ei aud ceea ce spun eu, dar vor face doar ceea ce vad ca fac eu.
Impreuna cu ei, imi doresc sa las o amprenta pozitiva in aceasta lume provocata.
Din dragoste pentru educatie, progres si antreprenoriat, in 2017 am fondat un ONG pentru educatie antreprenoriala si sociala, iar primul proiect lansat este BiziliveTV. Primul proiect educational media creat de antreprenori voluntari, dedicat educatiei si antreprenoriatului din Romania.
Promovez si colaborez cu brand-urile care aduc valoare reala vietilor noastre si mai putine probleme planetei! Colaborez de mai bine de 15 ani cu brand-uri din peste 50 tari si prin procesul simplu de selectie de mai sus, inca mai construiesc alaturi de partenerii mei din Italia si UK la brand-urile: Polti si e-cloth in Europa Centrala si de Est.
Imi doresc pentru familia mea și mediul de afaceri din Romania un progres în condiții democratice, fără corupți și corupție.
Cele 3 obiective principale pentru clientii mei, pe care ii servesc prin activitatea mea de consultanta specializata in business, prin evenimente, seminarii si activitatile de voluntariat sunt:
☑️ Sa dezvolt oamenii
☑️ Sa stabilim relatii pe termen lung
☑️ Sa fie fun

Valentina Saygo are o experiență de peste 20 de ani în contabilitate. De-a lungul carierei sale a purtat mai multe pălării: economist, expert contabil, manager, antreprenor și, astfel, cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă persoanele din aceaste categorii.
Este activa in comisia de dialog social, prin intermediul căreia a avut contribuții la modificarea actelor legislative, la modificarea procedurilor fiscale sau a emis opinii pentru proiecte de acte normative. In anul 2017, din august pana in decembrie, a avut un rol activ in minimizarea efectelor legislatiei privind Split TVA si a fost singurul contabil din Romania care a purtat discutii in comisiile de dialog social din Ministerul Finantelor si Parlament, pana cand a fost adoptata forma finala a legii si minimizarea efectelor sale.
În anul 2013, Valentina Saygo a fost prima care a implementat în țara noastră conceptul TAX Free, creând prima companie din Romania specializată în restituirea TVA pentru bunuri achizitionate de pe teritoriul Romaniei în regim Tax Free de către cetațenii non-ue, iar in prezent pe aeroportul Henri Coanda avem, in sfarsit, un ghiseu de restituire TVA. Tax Free în Romania este expresia unei societăți civilizate care își cunoaște și cere drepturile.
Constant, Valentina participă la numeroase conferințe și evenimente fiscale în calitate de speaker, scrie articole în presa economică sau este invitată la emisiuni TV, tocmai în ideea de a traduce din română în română și a explica pe ințelesul tuturor constrangerile legislative cu care mediul de afaceri se confruntă în fiecare zi. Ca expert contabil este în permanență în contact cu afaceri din diverse domenii de activitate, precum și cu persoanele care conduc aceste afaceri, iar acest lucru o îndreptățește să le reprezinte problemele, provocările și piedicile cu care se confruntă oamenii de afaceri.
Cariera sa a fost cladită cu responsabilitate și pasiune și, mai ales, cu dorința de a face lucrurile diferit, și anume ridicarea serviciilor de contabilitate la rang de consultanță și participarea în mod direct la succesul clienților săi. Valentina Saygo și-a asumat întru totul rolul de consultant, respectiv de a analiza avantajele și dezavantajele deciziilor pe care oamenii de afaceri trebuie să le ia, astfel încat decizia să fie luata în cunoștință de cauza și potrivita cazului lui.

Am discutat LIVE cu Valentina despre ” Factura noastra cea de toate zilele”!

– Elementele obligatorii ale unei facturi
– Tipuri de facturi intalnite: fiscala, proforma, avans, storno, anulata

#bizilivetv #antreprenoriat #business #story #educatie #leadership #francize #ecommerce #cultura
Aboneaza-te pentru continut NOU –» http://www.youtube.com/c/BiziLiveTV
Vezi toate interviurile pe Site –» https://www.bizilive.ro/
Sprijinim antreprenoriatul in toate formele lui: social, eco, civic, medical, educational, cultural si startup-urile.

Publicitate