Acasă Socio-Cultural EcoAntreprenor Eco Antreprenor cu Asociatia Greenitiative

Eco Antreprenor cu Asociatia Greenitiative

Trebuie sa ne redescoperim generozitatea si bucuria de a darui.

Felicia Ienculescu-Popovici, invitata noastra din cadrul emisiunii, a fondat impreuna cu Marius Ienculescu-Popovici, unul dintre cele mai respectate ONG-uri care deruleaza proiectie de mediu din Romania, de peste 10 ani – Greenitiative. Eforturile sale de a promova sustenabilitatea cladirilor in Romania au fost remarcate si la nivel european, in cadrul Roger Léron Award.

Misiunea Greenitiative este de a promova un nou mod de viață și o nouă economie pentru care considerentele de mediu să fie prioritare.


Lucrurile pe care le facem, le facem pentru ca am descoperit ca este nevoie de ele in societate.

Liniile de acțiune ale ONG-ului:

  • Eco educația pentru copii si tineri
  • Promovarea unui mod de viață și de a construi mai prietenos cu natura
  • Dezvoltarea durabilă a comunităților rurale din România

O mare parte din eforturile Greenitiative se concentreaza pe proiecte de eco educație în colaborare cu școli, licee și universități, pentru a pregăti o nouă generație pentru care mediul nu mai este un obstacol în calea dezvoltării ci o provocare pentru a găsi soluții mai inteligente și mai prietenoase pentru oameni și natură.


ONG-urile angajeaza oameni. ONG-urile creeaza oameni. Luand parte la activitatile unui ONG inveti foarte multe lucruri si consier ca toate acestea se reflecta si in economia Romaniei.

Printre cele mai importante proiecte pe teme de educatie în afară de Şcoli verzi, se numără Terra, singura noastră casă (educație pe tema schimbărilor climatice în parteneriat cu ISMB și Casa ONU, cu implicare a 15 școli, 100 de profesori și 4500 de elevi), O zi verde la Mogoșoaia – educație nonformală folosind o clădire verde (sediul Greenitiative) ca instrument didactic, Eco Leadership la Liceul Iorga, Fii verde, fii selectiv cu deșeurile, Generația energiei curate, Changing with the Climate (rețea europeană de excelență Comenius educație pe tema schimbărilor climatice).

Felicia ne atrage atentia si asupra faptului ca ar trebui sa incepem sa utilizam mai mult produse realizate din materiale reciclate.


Aceasta sacosa este realizata intr-un atelier de aici, din Bucuresti si este pictata de prietena mea, Madalina Zavoianu. Sunt multe lucruri lucruri deosebite, speciale. Trebuie sa ne bucuram de specificul local si de creativitatea oamenilor locali, chiar daca produsele nu ies perfecte din prima.

Va invitam sa urmariti emisiunea aici pentru a afla mai multe despre:

  • Ce inseamna eco-antreprenoriatul pentru o tara ca Romania dar mai ales, care sunt sansele unui eco-antreprenor sa isi dezvolte ideile?
  • Cu ce este diferit eco-antreprenoriatul fata de alte domenii de antreprenoriat?
  • Cum arata casa viitorului si ce sunt acelea constructii sustenabile?
  • Ce inseamna ca se poate construi si in Romania pe principii ecologice și ca exista solutii de adaptare la schimbarile climatic?
  • Exista Green Mogo – un centru destinat instruirii profesorilor, elevilor si studentilor interesati sa afle cum se proiecteaza si la ce servesc constructiile verzi. Care este rolul eco-antreprenorilor in educatia noilor generatii?
  • Scoli Verzi este unul dintre cele mai complexe cursuri de educatie ecologica existente in Romania. Care au fost provocarile de-a lungul timpului si unde se afla astazi?
  • CSR-ul – responsabilitata sociala corporativa este privita ca o notiune si o obligatie pe care o au doar marile corporatii. De ce este importanta implicarea antreprenorilor in comunitatea locala, indiferent de marimea afacerii pe care o conduc?

Sponsori emisiune: Polti Romania, e-cloth Romania.

Emisiunea EcoAntreprenor, marca BIZILIVE, prezinta antreprenorii din Romania care cred ca a porni o afacere sustenabila ce vizeaza grija fata de mediu, nu mai este de mult timp o moda, ci o necesitate si un model de afacere de succes. Formatul emisiunii isi propune sa aduca in fata publicului modele de succes locale si internationale, ce pot incuraja dezvoltarea acestui curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa geneream impreuna cu voi o comunitate de antreprenori eco si un eco sistem care sa sustina actiunile de mediu, locale si nationale.
Daca depinde de noi sa sustinem viata pe aceasta planeta, haideti sa o facem intr-un mod responsabil si creativ! Va invitam sa fiti proactivi si sa dati un Share, daca va doriti un oras mai curat si o planeta mai sanatoasa!

Realizator: Nicoleta Talpes, producatorul documentarului 10 zece si fondator al GreenTech Film Festival, caravana educationala Guerilla Verde si Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale.

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia. Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea. Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat Civic cu Mihai N Tudorică | Project manager ARC

Mihai N. Tudorică - project manager - Noi Initiative, Asociatia pentru Relatii Comunitare. Mai sunt numit si activist civic si sunt co-fondator al grupului de...
video

Atelier Juridic cu Georgiana Voinea | Geoffan Expert Consult

Georgiana Voinea a fondat compania Geoffan Expert Consult in urma cu 7 ani din dorinta de ajuta antreprenorii sa desluseasca hatisul legislativ din domeniul...
video

Tell me Your Story cu Marius Bostan | Iniţiatorul RePatriot

Marius Bostan este iniţiatorul proiectului Repatriot. Marius Bostan a inițiat mai multe companii, este un investitor în serie și pe piața de capital, are o...
video

Antreprenoriat & Parenting cu Oana Stoianovici

Oana Stoianovici are o experiență de peste 14 ani în coaching transformațional și procese de vindecare. A studiat tehnici de transformare în Statele Unite...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT