Acasă Socio-Cultural EcoAntreprenor Eco Antreprenor cu Asociatia Greenitiative

Eco Antreprenor cu Asociatia Greenitiative

Trebuie sa ne redescoperim generozitatea si bucuria de a darui.

Felicia Ienculescu-Popovici, invitata noastra din cadrul emisiunii, a fondat impreuna cu Marius Ienculescu-Popovici, unul dintre cele mai respectate ONG-uri care deruleaza proiectie de mediu din Romania, de peste 10 ani – Greenitiative. Eforturile sale de a promova sustenabilitatea cladirilor in Romania au fost remarcate si la nivel european, in cadrul Roger Léron Award.

Misiunea Greenitiative este de a promova un nou mod de viață și o nouă economie pentru care considerentele de mediu să fie prioritare.


Lucrurile pe care le facem, le facem pentru ca am descoperit ca este nevoie de ele in societate.

Liniile de acțiune ale ONG-ului:

  • Eco educația pentru copii si tineri
  • Promovarea unui mod de viață și de a construi mai prietenos cu natura
  • Dezvoltarea durabilă a comunităților rurale din România

O mare parte din eforturile Greenitiative se concentreaza pe proiecte de eco educație în colaborare cu școli, licee și universități, pentru a pregăti o nouă generație pentru care mediul nu mai este un obstacol în calea dezvoltării ci o provocare pentru a găsi soluții mai inteligente și mai prietenoase pentru oameni și natură.


ONG-urile angajeaza oameni. ONG-urile creeaza oameni. Luand parte la activitatile unui ONG inveti foarte multe lucruri si consier ca toate acestea se reflecta si in economia Romaniei.

Printre cele mai importante proiecte pe teme de educatie în afară de Şcoli verzi, se numără Terra, singura noastră casă (educație pe tema schimbărilor climatice în parteneriat cu ISMB și Casa ONU, cu implicare a 15 școli, 100 de profesori și 4500 de elevi), O zi verde la Mogoșoaia – educație nonformală folosind o clădire verde (sediul Greenitiative) ca instrument didactic, Eco Leadership la Liceul Iorga, Fii verde, fii selectiv cu deșeurile, Generația energiei curate, Changing with the Climate (rețea europeană de excelență Comenius educație pe tema schimbărilor climatice).

Felicia ne atrage atentia si asupra faptului ca ar trebui sa incepem sa utilizam mai mult produse realizate din materiale reciclate.


Aceasta sacosa este realizata intr-un atelier de aici, din Bucuresti si este pictata de prietena mea, Madalina Zavoianu. Sunt multe lucruri lucruri deosebite, speciale. Trebuie sa ne bucuram de specificul local si de creativitatea oamenilor locali, chiar daca produsele nu ies perfecte din prima.

Va invitam sa urmariti emisiunea aici pentru a afla mai multe despre:

  • Ce inseamna eco-antreprenoriatul pentru o tara ca Romania dar mai ales, care sunt sansele unui eco-antreprenor sa isi dezvolte ideile?
  • Cu ce este diferit eco-antreprenoriatul fata de alte domenii de antreprenoriat?
  • Cum arata casa viitorului si ce sunt acelea constructii sustenabile?
  • Ce inseamna ca se poate construi si in Romania pe principii ecologice și ca exista solutii de adaptare la schimbarile climatic?
  • Exista Green Mogo – un centru destinat instruirii profesorilor, elevilor si studentilor interesati sa afle cum se proiecteaza si la ce servesc constructiile verzi. Care este rolul eco-antreprenorilor in educatia noilor generatii?
  • Scoli Verzi este unul dintre cele mai complexe cursuri de educatie ecologica existente in Romania. Care au fost provocarile de-a lungul timpului si unde se afla astazi?
  • CSR-ul – responsabilitata sociala corporativa este privita ca o notiune si o obligatie pe care o au doar marile corporatii. De ce este importanta implicarea antreprenorilor in comunitatea locala, indiferent de marimea afacerii pe care o conduc?

Sponsori emisiune: Polti Romania, e-cloth Romania.

Emisiunea EcoAntreprenor, marca BIZILIVE, prezinta antreprenorii din Romania care cred ca a porni o afacere sustenabila ce vizeaza grija fata de mediu, nu mai este de mult timp o moda, ci o necesitate si un model de afacere de succes. Formatul emisiunii isi propune sa aduca in fata publicului modele de succes locale si internationale, ce pot incuraja dezvoltarea acestui curent care a luat avant si in Romania. Ne dorim sa geneream impreuna cu voi o comunitate de antreprenori eco si un eco sistem care sa sustina actiunile de mediu, locale si nationale.
Daca depinde de noi sa sustinem viata pe aceasta planeta, haideti sa o facem intr-un mod responsabil si creativ! Va invitam sa fiti proactivi si sa dati un Share, daca va doriti un oras mai curat si o planeta mai sanatoasa!

Realizator: Nicoleta Talpes, producatorul documentarului 10 zece si fondator al GreenTech Film Festival, caravana educationala Guerilla Verde si Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale.

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Antreprenoriat Civic cu Matei Sumbasacu | Co Fondator al Re:Rise

Antreprenoriat Civic cu Matei Sumbasacu | Co Fondator al Re:Rise De profesie inginer structurist, Matei este președinte și co-fondator al Re:Rise – Asociația pentru Reducerea...
video

Antreprenoriat & Parenting cu International School of Bucharest

Antreprenoriat & Parenting cu International School of Bucharest. Mădălina Cioc este Director de Admiteri și Comunicare la International School of Bucharest, școală internațională care urmează...
video

Antreprenoriat & Parenting cu Florina Badea | Blogger si Coach

Antreprenoriat & Parenting cu Florina Badea | Blogger si Coach. Florina Badea este Health & Food Coach, healthy lifestyle blogger, trainer . De formație educator și...
video

Tell me Your Story cu Gáspár György | Psihoterapeut relational

Tell me Your Story cu Gáspár György | Psihoterapeut relational. Gáspár György este expert național și formator de opinie în sănătate relațională. Psiholog clinician și psihoterapeut...