ECO Antreprenor cu Denise Deleanu | COO Reciclad’or.

Mediul în care trăim reprezintă una dintre responsabilitățile cele mai importante pe care le avem, de el depinzând aproape întreaga noastră viață și, din ce în ce mai mult, viața generațiilor ce urmează.
Industrializarea accelerată din ultimul secol, dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor neprietenoase mediului, transporturile pe apă, uscat sau în aer, produc daune naturii, în mare parte ireparabile. Încercările disperate ale omenirii de a reduce poluarea, concretizate prin celebrele acorduri de la Kyoto și mai recent de la Paris, par din ce în ce mai greu de pus în practică.
Societatea modernă, cea în care trăim noi, nu pare a fi îndreptată spre a proteja viitorul, ci mai degrabă pare a-și trăi la maxim, aproape iresponsabil, timpul prezent.
Reciclarea ambalajelor puse pe piață de către comercianți sau producători de bunuri, reprezintă un pas foarte important în a reduce impactul negativ asupra mediului, cauzat de fabricarea lor.
România, în concordanță cu normele Uniunii Europene, a stabilit un set de reguli ce sunt obligatoriu de urmat de către toți generatorii de ambalaje ce își desfasoară activitatea în țara noastră. În acest sens, Organizațiile de Transfer de Responsabilitate (OTR), joacă un rol esențial în a duce la îndeplinire nobila misiunea de a recicla.

Invitata emisiunii EcoAntreprenor este Denise Alexandra Deleanu, COO (Chief Operating Officer), Reciclad’OR.

Denise a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii Bucuresti, si are un master in Dreptul Afacerilor si Institutul Diplomatic Roman. Cursurile de specializare din domeniul businessului, dar si al dezvoltarii personale si ambitia de a evolua in permanenta au condus natural la dorinta de a face parte dintr-un business vizionar, a carui fundatie se scrie constant de la o zi la alta, activand astfel intr-un domeniu in care pot sa contribui la un viitor mai bun.

Ideea initiala cu privire la colaborarea in domeniul reciclarii a inceput in urma cu mai mult de 4 ani atunci cand, din dorinta de a aduce un plus valoare mediului inconjurator din Romania , s-au pus bazele unei firme care avea ca obiect de activitate colectarea deseurilor. Ulterior, proiectul a evoluat, luand nastere OTR ul Reciclad’OR.
RECICLAD’OR susține atât platformele corporatiste, cât și comportamentul responsabil individual, fiind astfel un punct de referință pe piața managementului de deșeuri.
Prin mecanismele de lucru puse în practică, RECICLAD’OR își propune să impulsioneze colectarea selectivă, să ajute la educarea și la conștientizarea populației în ceea ce privește mediul înconjurător.
Marile companii producătoare de bunuri de consum, producătorii de alimente, producătorii de băuturi, importatorii de produse alimentare sau de uz casnic, cramele de vinuri, lista putând continua pe foarte multe pagini, reprezintă preocuparea principală a RECICLAD’OR în vederea atingerii țintelor de reciclare.
RECICLAD’OR pune la dispoziția partenerilor săi un sistem informatic integrat, prin care toate informațiile referitoare la stadiul reciclării, cantități, părți implicate, termene de realizare, prețuri, vor fi disponibile prin simpla accesare a portalului reciclador.green. Sistemul permite accesarea tradițională folosind computerul de la birou, dar și prin intemediul aplicației proprii “Reciclador App” pentru iPhone, iPad sau sistemul Android.
Pentru creșterea gradului de colectare a deșeurilor de ambalaje introduse pe piața națională împreună cu operatorii economici Colectori actioneaza pe doua planuri diferite, în funcție de generatorii de deșeuri:
– colectarea selectivă municipală
– colectarea selectivă comercială

Am aflat din aceasta editie despre:
Colectarea selectiva si reciclare pe timp de vacanta.
Tehnologiile folosite in managementul deseurilor – de la comunicarea cu publicul larg pana la colectare.
Reteaua de colectare selectiva disponibila in prezent, in Bucuresti si alte orase mari din tara.