ECO Antreprenor cu Dinu Drog| Cooperativa de Energie

­čĹë Joi 28 noiembrie ora 11:00, am organizat o noua edi╚Ťie #live a emisiunii ECO Antreprenor.
Emisiunea EcoAntreprenor, marca BIZILIVE, prezinta antreprenorii din Romania care cred ca a porni o afacere sustenabila ce vizeaza grija fata de mediu, nu mai este de mult timp o moda, ci o necesitate si un model de afacere de succes.
—————————————–
Invitati special: Dinu Drog si Victor Iancu | Fondatori Cooperativa de Energie
—————————————–
Din cuprinsul emisiunii:

Ôťů De ce e nevoie de o cooperativ─â de energie verde ├«n Rom├ónia?
Ôťů Exist─â cooperative de energie verde la nivel european?
Ôťů C├ót va costa energia verde ╚Öi cum va ar─âta contractul ╚Öi factura?
Ôťů Cum devin membru cooperatist ╚Öi ce schimb─âri presupune asta?
Ôťů Cine poate deveni membru cooperatist?
Ôťů Care sunt alte beneficii ale membrilor cooperatori?
—————————————–
­čĹë Despre Cooperativa de Energie

Cooperativa de energie este primul furnizor ╚Öi produc─âtor de energie verde din Rom├ónia ├«n sistem cooperatist. Acest lucru presupune participarea direct─â ╚Öi activ─â a comunit─â╚Ťii locale ├«n cooperativ─â. Fiecare client devine membru cooperator cu putere decizional─â, va putea investi ├«n capacit─â╚Ťi de produc╚Ťie de energie regenerabil─â ╚Öi va avea acces la cump─âr─âturi colective.
Cooperativa de Energie este constituit─â ├«n baza Regulamentului 14535/2003 privind statutul societ─â╚Ťii cooperative europene ╚Öi va deveni complet opera╚Ťional─â ├«n primul semestru al anului viitor, av├ónd ca obiective:

(i) crearea unei comunit─â╚Ťi deschise, cu scopul de a democratiza pia╚Ťa de energie din Rom├ónia;
(ii) produc╚Ťia de energie electric─â verde prin achizi╚Ťionarea ╚Öi administrarea de capacit─â╚Ťi de produc╚Ťie noi sau deja existente, care vor fi de╚Ťinute ╚Öi gestionate ├«n comun de membrii cooperatori, un model de succes ├«n toat─â Europa, unde func╚Ťioneaz─â peste 1.500 de cooperative de energie verde, ÔÇ×comunit─â╚Ťi energeticeÔÇŁ;
(iii) furnizarea de energie electric─â din surse nepoluante c─âtre clien╚Ťii s─âi, membrii cooperatori – clien╚Ťi casnici, dar ╚Öi mici business-uri – care ├«╚Öi vor putea muta contractul de energie doar cu c├óteva click-uri, f─âr─â schimbarea infrastructurii: cabluri, contoare.

Orice persoană fizică sau juridică din România poate deveni membru al Cooperativei de Energie.

Spre deosebire de un furnizor clasic de energie, clien╚Ťii Cooperativei de Energie devin membri cooperatori (ÔÇťac╚ŤionariÔÇŁ), care pot participa direct ╚Öi activ la dezvoltarea cooperativei, ├«n baza principiului democratic ÔÇťun membru, un votÔÇŁ, ╚Öi vor beneficia de servicii de calitate, pre╚Ťuri 100% transparente ╚Öi proceduri 100% digitalizate.

Pozitia geografica este in avantajul Romaniei. Suntem pe locul 2 in Europa de Sud Est, dupa Polonia, in ceea ce priveste potentialul de a produce energie regenerabila.

├Än prezent, de la 15 membri fondatori, Cooperativa a crescut la 35 de membri cooperatori, fiecare cu o mare experien╚Ť─â profesional─â ├«n domeniile ├«n care activeaz─â. ╚śi num─ârul membrilor cooperatori cre╚Öte de la o zi la alta! Cooperativa de Energie este membru REScoop.eu ! REScoop.eu reune╚Öte ╚Öi reprezint─â 1500 de cooperative energetice cu mai mult de 1.000.000 de membri!

—————————————–
­čĹë Despre Realizatoarea emisiunii

Nicoleta Talpes este producatorul documentarului 10 zece si fondator al GreenTech Film Festival, caravana educationala Guerilla Verde si Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale.

Mediul ├«n care tr─âim reprezint─â una dintre responsabilit─â╚Ťile cele mai importante pe care le avem, de el depinz├ónd aproape ├«ntreaga noastr─â via╚Ť─â ╚Öi, din ce ├«n ce mai mult, via╚Ťa genera╚Ťiilor ce urmeaz─â.
Industrializarea accelerată din ultimul secol, dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor neprietenoase mediului, transporturile pe apă, uscat sau în aer, produc daune naturii, în mare parte ireparabile. Încercările disperate ale omenirii de a reduce poluarea, concretizate prin celebrele acorduri de la Kyoto și mai recent de la Paris, par din ce în ce mai greu de pus în practică.
Societatea modernă, cea în care trăim noi, nu pare a fi îndreptată spre a proteja viitorul, ci mai degrabă pare a-și trăi la maxim, aproape iresponsabil, timpul prezent.
Reciclarea ambalajelor puse pe pia╚Ť─â de c─âtre comercian╚Ťi sau produc─âtori de bunuri, reprezint─â un pas foarte important ├«n a reduce impactul negativ asupra mediului, cauzat de fabricarea lor.
Rom├ónia, ├«n concordan╚Ť─â cu normele Uniunii Europene, a stabilit un set de reguli ce sunt obligatoriu de urmat de c─âtre to╚Ťi generatorii de ambalaje ce ├«╚Öi desfasoar─â activitatea ├«n ╚Ťara noastr─â. ├Än acest sens, Organiza╚Ťiile de Transfer de Responsabilitate (OTR), joac─â un rol esen╚Ťial ├«n a duce la ├«ndeplinire nobila misiunea de a recicla.
——————————————-
­čĹë Despre Formatul Emisiuniii

Formatul emisiunii isi propune sa aduca in fata publicului modele de succes locale si internationale, ce pot incuraja dezvoltarea acestui curent care a luat avant si in Romania.
Ne dorim sa generam impreuna cu voi o comunitate de antreprenori eco si un ecosistem care sa sustina actiunile de mediu, locale si nationale.
Daca depinde de noi sa sustinem viata pe aceasta planeta, haideti sa o facem intr-un mod responsabil si creativ!
Va invitam sa fiti proactivi si sa dati un Share daca va doriti un oras mai curat si o planeta mai sanatoasa!

Related Articles