Joi 28 noiembrie ora 11:00, am organizat o noua ediție #live a emisiunii ECO Antreprenor.
Emisiunea EcoAntreprenor, marca BIZILIVE, prezinta antreprenorii din Romania care cred ca a porni o afacere sustenabila ce vizeaza grija fata de mediu, nu mai este de mult timp o moda, ci o necesitate si un model de afacere de succes.
Invitati special: Dinu Drog si Victor Iancu | Fondatori Cooperativa de Energie
Din cuprinsul emisiunii:

✅ De ce e nevoie de o cooperativă de energie verde în România?
✅ Există cooperative de energie verde la nivel european?
✅ Cât va costa energia verde și cum va arăta contractul și factura?
✅ Cum devin membru cooperatist și ce schimbări presupune asta?
✅ Cine poate deveni membru cooperatist?
✅ Care sunt alte beneficii ale membrilor cooperatori?
Despre Cooperativa de Energie

Cooperativa de energie este primul furnizor și producător de energie verde din România în sistem cooperatist. Acest lucru presupune participarea directă și activă a comunității locale în cooperativă. Fiecare client devine membru cooperator cu putere decizională, va putea investi în capacități de producție de energie regenerabilă și va avea acces la cumpărături colective.
Cooperativa de Energie este constituită în baza Regulamentului 14535/2003 privind statutul societății cooperative europene și va deveni complet operațională în primul semestru al anului viitor, având ca obiective:

(i) crearea unei comunități deschise, cu scopul de a democratiza piața de energie din România;
(ii) producția de energie electrică verde prin achiziționarea și administrarea de capacități de producție noi sau deja existente, care vor fi deținute și gestionate în comun de membrii cooperatori, un model de succes în toată Europa, unde funcționează peste 1.500 de cooperative de energie verde, „comunități energetice”;
(iii) furnizarea de energie electrică din surse nepoluante către clienții săi, membrii cooperatori – clienți casnici, dar și mici business-uri – care își vor putea muta contractul de energie doar cu câteva click-uri, fără schimbarea infrastructurii: cabluri, contoare.

Orice persoană fizică sau juridică din România poate deveni membru al Cooperativei de Energie.

Spre deosebire de un furnizor clasic de energie, clienții Cooperativei de Energie devin membri cooperatori (“acționari”), care pot participa direct și activ la dezvoltarea cooperativei, în baza principiului democratic “un membru, un vot”, și vor beneficia de servicii de calitate, prețuri 100% transparente și proceduri 100% digitalizate.

Pozitia geografica este in avantajul Romaniei. Suntem pe locul 2 in Europa de Sud Est, dupa Polonia, in ceea ce priveste potentialul de a produce energie regenerabila.

În prezent, de la 15 membri fondatori, Cooperativa a crescut la 35 de membri cooperatori, fiecare cu o mare experiență profesională în domeniile în care activează. Și numărul membrilor cooperatori crește de la o zi la alta! Cooperativa de Energie este membru REScoop.eu ! REScoop.eu reunește și reprezintă 1500 de cooperative energetice cu mai mult de 1.000.000 de membri!


Despre Realizatoarea emisiunii

Nicoleta Talpes este producatorul documentarului 10 zece si fondator al GreenTech Film Festival, caravana educationala Guerilla Verde si Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale.

Mediul în care trăim reprezintă una dintre responsabilitățile cele mai importante pe care le avem, de el depinzând aproape întreaga noastră viață și, din ce în ce mai mult, viața generațiilor ce urmează.
Industrializarea accelerată din ultimul secol, dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor neprietenoase mediului, transporturile pe apă, uscat sau în aer, produc daune naturii, în mare parte ireparabile. Încercările disperate ale omenirii de a reduce poluarea, concretizate prin celebrele acorduri de la Kyoto și mai recent de la Paris, par din ce în ce mai greu de pus în practică.
Societatea modernă, cea în care trăim noi, nu pare a fi îndreptată spre a proteja viitorul, ci mai degrabă pare a-și trăi la maxim, aproape iresponsabil, timpul prezent.
Reciclarea ambalajelor puse pe piață de către comercianți sau producători de bunuri, reprezintă un pas foarte important în a reduce impactul negativ asupra mediului, cauzat de fabricarea lor.
România, în concordanță cu normele Uniunii Europene, a stabilit un set de reguli ce sunt obligatoriu de urmat de către toți generatorii de ambalaje ce își desfasoară activitatea în țara noastră. În acest sens, Organizațiile de Transfer de Responsabilitate (OTR), joacă un rol esențial în a duce la îndeplinire nobila misiunea de a recicla.

Despre Formatul Emisiuniii

Formatul emisiunii isi propune sa aduca in fata publicului modele de succes locale si internationale, ce pot incuraja dezvoltarea acestui curent care a luat avant si in Romania.
Ne dorim sa generam impreuna cu voi o comunitate de antreprenori eco si un ecosistem care sa sustina actiunile de mediu, locale si nationale.
Daca depinde de noi sa sustinem viata pe aceasta planeta, haideti sa o facem intr-un mod responsabil si creativ!
Va invitam sa fiti proactivi si sa dati un Share daca va doriti un oras mai curat si o planeta mai sanatoasa!