Acasă Socio-Cultural EcoAntreprenor ECO Antreprenor | Nicoleta Cruceanu & Mihai Baiceanu EFdeN

ECO Antreprenor | Nicoleta Cruceanu & Mihai Baiceanu EFdeN

ECO Antreprenor | Nicoleta Cruceanu & Mihai Baiceanu EFdeN.

Nicoleta Cruceanu este Coordonator al echipei EFdeN. A lucrat cu peste 200 de studenți voluntari de la mai mult de 10 facultăți diferite pentru a dezvolta case solare premiate național și internațional și programe educaționale și de cercetare. Ca studentă a Facultății de Arhitectură de Interior este preocupată de impactul pe care spațiile construite îl au asupra oamenilor, iar ca membru cu vechime de 4 ani în proiectul EFdeN crede că o abordare interdisciplinară este singurul mod în care putem avea o dezvoltare cu adevărat sustenabilă a locuințelor și, mai mult, a orașelor în care trăim.

Mihai Băiceanu este interesat de tehnologiile surselor regenerabile de energie şi de instrumentele moderne de modelare şi proiectare ale clădirilor şi instalaţiilor, Mihai e de părere că putem ajunge la un mediu construit mai bun doar înţelegând legătura dintre construcţii şi instalaţiile eficiente.
Mihai este în prezent coordonatorul departamentului de instalații mecanice și eficiență energetică din EFdeN. A coordonat două ediții ale “Ghidului Condițiilor de Confort” și este certificat de Institutul Passivhaus ca executant de Case Pasive.

Despre participarea EFdeN la Solar Decathlon 2018:

Rezultatul final și premiile obținute de echipa EFdeN la Solar Decathlon 2018 reprezintă o performanță unică în istoria participării României la această competiție. Solar Decathlon, cea mai importantă competiție internațională de case solare, a avut loc în perioada 14-29 noiembrie 2018, în Dubai. EFdeN, echipa din România, a concurat alături de alte 14 echipe din 11 ţări, printre care se numără SUA, Australia, Franța, Italia, Olanda şi ţări din Asia și Orientul Mijlociu.
Solar Decathlon Middle East a presupus proiectarea şi construirea unor case solare, inteligente şi prietenoase cu mediul care să se adapteze condiţiilor climatice din Orientul Mijlociu. Competiția a fost una extrem de dură și de exigentă: dintr-un total de 21 de case calificate pe baza concursului inițial de proiecte, numai 18 au reușit să finalizeze casele și să ajungă în Dubai, iar apoi numai 15 dintre acestea au reușit să treacă de inspecțiile preliminare și să intre efectiv în competiție.
Casa cu care a participat EFdeN în competiție se numește EFdeN Signature și a avut un buget total de aproape 4 ori mai mic decât al proiectului care a câștigat competiția, FutureHaus din SUA. Sursele de finanțare pentru realizarea casei EFdeN Signature sunt integral private, obținute din parteneriate cu peste 100 de companii comerciale, iar proiectul este unul 100% educațional și de cercetare, realizat de studenți români.
Performanțele EFdeN Signature la Solar Decathlon Middle East 2018
• EFdeN a obținut Locul I la Comunicare, proba care evaluează capacitatea de comunicare și de conștientizare socială a echipelor, având în vedere creativitatea, eficacitatea și eficiența împărtășirii subiectelor relevante ale competiţiei (sustenabilitate, eficiență energetică și utilizarea energiilor regenerabile), precum și obiectivele echipei.
• Locul II le-a revenit tinerilor pentru proba de Inginerie și Construcție. Proba a avut ca obiectiv să evalueze construcţia şi sistemele incluse, inovaţia, integrarea şi implementarea soluțiilor. Ei au demonstrat un nivel ridicat de funcţionare a structurii, instalaţiilor electrice, mecanice şi echipamentelor.
• Echipa a obținut Locul II și la Condiții de Confort, probă monitorizată prin senzorii amplasați în casa EFdeN Signature pe parcursul celor 10 zile de competiție. Scopul a fost de a asigura confortul interior prin controlul temperaturii, umidității, luminii, calității aerului interior și performanțelor acustice.
• La proba de Sustenabilitate au urcat din nou pe podiumul mondial pentru Locul III. Juriul a evaluat modul în care fiecare echipă a reuşit să reducă impactul locuinţei asupra mediului pe durata ciclului de viață, păstrand în acelaşi timp condiţiile de confort şi sănătate. De asemenea, proiectarea interdisciplinară și inițiativele de conservare a apei și vegetației au fost parte a acestei evaluări.
Casa EFdeN Signature a fost construită integral de studenţii din echipa EFdeN, mai întâi în București, în parcarea unui centru comercial din nordul Capitalei, unde a putut fi testată și vizitată de bucureșteni. Apoi a fost transportată în Dubai și reconstruită pe situl competiției, în doar 14 zile.

Am aflat din acest episod:

Despre casele solare si competitita din Dubai, unde au reprezentant Romania in cel mai mare concurs international de case solare.

Cristina Paraschiv
Sunt Cristina și îmi place sa citesc și sa călătoresc !

Latest articles

video

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany

Antreprenoriat & StartUp cu Alex Pană | Co Fondator Cleany. Alex Pana a fondat Cleany, impreuna cu Alex Nicoara si Dan Valentin Bînă. Cleany este prima...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR

Antreprenoriat & StartUp cu Sorin Faur | Fondator Academia de HR. Sorin Faur este Expert Resurse Umane, Antreprenor, Fondator la Academia de HR - Recrutare...
video

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe

Antreprenoriat & StartUp cu Anastasia Staicu | Seneca Anticafe. Anastasia Staicu este Fondator Seneca AntiCafe. Ca vicepresedinte al Asociatiei SNK, permanent lucrez impreuna cu superechipa Seneca...
video

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties

ImoBizi cu Madalina Vasile | Broker/Owner Re/max Properties. Madalina Vasile este Broker/Owner RE/MAX Properties. Formarea mea profesionala nu are nici o legatura cu domeniul in care...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT