More

  Ediţie Specială Departamentul Financiar cu Valentina Saygo

  Vă invităm la o Ediție Specială a emisiunii Departamentul Financiar.
  Tensiune majoră între angajatori și autoritaţi: o mare parte din angajaţii aflaţi în somaj tehnic nu figurează ca asiguraţi in sistemul de sănătate.
  Invitată Specială: Valentina Saygo | Consultant Fiscal Mananging Partner Ask for Accounting

  “În momentul de faţă, o mare parte din angajaţii aflaţi în somaj tehnic nu figurează ca asigurați în sistemul de sănătate. Au constatat acest lucru în momentul în care au fost nevoiți să se prezinte la medic și nu li s-au oferit serviciile medicale. Parţial si punctual, situaţia a fost remediată individual, prin solicitarea de adeverinţă de salariat din partea angajatorului” declară Valentina Saygo consultant fiscal la Ask for Accounting.

  “Starea de fapt este gravă, deoarece angajaţii nu sunt asiguraţi, bazele de date sunt alterate, iar angajatorii sunt obligaţi să remedieze această anomalie pe banii şi pe timpul lor”, a mai spus Valentina Saygo, consultant fiscal la compania Ask for Accounting.

  Discutam LIVE cu Valentina Saygo despre:

  De ce o mare parte dintre cei 1,2 milioane de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic figurează ca neasiguraţi la sistemul de sănătate?
  De casa de sanatate afirmă că angajatorii ca nu au încadrat corect personalul aflat în șomaj tehnic și nu a fost specificată perioada în care personalul s-a aflat în șomaj tehnic?
  Soluția propusă de Casa de Sănătate pentru remedierea situației este una viabilă?
  Invalidarea calității de asigurat de către Casa de Sănătate

  Despre Valentina Saygo

  Valentina are o experiență de peste 20 de ani în contabilitate. De-a lungul carierei sale a purtat mai multe pălării: economist, expert contabil, manager, antreprenor și, astfel, cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă persoanele din aceaste categorii.
  Este activa in comisia de dialog social, prin intermediul căreia a avut contribuții la modificarea actelor legislative, la modificarea procedurilor fiscale sau a emis opinii pentru proiecte de acte normative. In anul 2017, din august pana in decembrie, a avut un rol activ in minimizarea efectelor legislatiei privind Split TVA si a fost singurul contabil din Romania care a purtat discutii in comisiile de dialog social din Ministerul Finantelor si Parlament, pana cand a fost adoptata forma finala a legii si minimizarea efectelor sale.
  În anul 2013, Valentina Saygo a fost prima care a implementat în țara noastră conceptul TAX Free, creând prima companie din Romania specializată în restituirea TVA pentru bunuri achizitionate de pe teritoriul Romaniei în regim Tax Free de către cetațenii non-ue, iar in prezent pe aeroportul Henri Coanda avem, in sfarsit, un ghiseu de restituire TVA. Tax Free în Romania este expresia unei societăți civilizate care își cunoaște și cere drepturile.
  Constant, Valentina participă la numeroase conferințe și evenimente fiscale în calitate de speaker, scrie articole în presa economică sau este invitată la emisiuni TV, tocmai în ideea de a traduce din română în română și a explica pe ințelesul tuturor constrangerile legislative cu care mediul de afaceri se confruntă în fiecare zi. Ca expert contabil este în permanență în contact cu afaceri din diverse domenii de activitate, precum și cu persoanele care conduc aceste afaceri, iar acest lucru o îndreptățește să le reprezinte problemele, provocările și piedicile cu care se confruntă oamenii de afaceri.
  Cariera sa a fost cladită cu responsabilitate și pasiune și, mai ales, cu dorința de a face lucrurile diferit, și anume ridicarea serviciilor de contabilitate la rang de consultanță și participarea în mod direct la succesul clienților săi. Valentina Saygo și-a asumat întru totul rolul de consultant, respectiv de a analiza avantajele și dezavantajele deciziilor pe care oamenii de afaceri trebuie să le ia, astfel încat decizia să fie luata în cunoștință de cauza și potrivita cazului lui.