Educatie Financiara cu Corneliu Ionescu | Banometru.

Corneliu Ionescu a infiintat Asociatia Educatie pentru Viata Reala din pasiune pentru educatie financiara si antreprenoriala.
Cornel aduce in cursurile sale experienta lui practica de peste 20 de ani din business si consultanta, astfel incat teme aride precum antreprenoriatul, finantele si educatia financiara sa fie usor de inteles. Experienta lui acopera de la evaluarea de companii si gestionarea procesului de achizitie si preluare a lor (Astra Vagoane Arad, Phoenix Baia Mare, Meva Drobeta-Severin etc.), dezvoltare imobiliara, pana la consultanta in dezvoltarea de afaceri sociale, unele dezvoltate de ONG-uri in cadrul diverselor programe derulate cum ar fi Fundatia Pact, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, SOS – Satele Copiilor.

Banometru este un program gratuit de educație financiară destinat persoanelor care doresc să își obțină independență financiară.
Banometru este un program gratuit și flexibil prin care descoperi un nou mod de a privi încercările tale financiare. Este modul ideal de a folosi sprijinul unui profesionist pentru creionarea unui plan care chiar funcționează.
Te uiți diferit, dar în ritmul tău. Banometru îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie.
Poți accesa acest program atât de acasă, cât și prin participarea fizică la seminar sau la întâlnirile 1 la 1.
Banometru este un program de responsabilitate socială coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare și este realizat cu sprijinul ING Bank. Partenerul de implementare este Asociația Educație pentru Viața Reală, protagonist în educație.

Asociația pentru Relații Comunitare
Fiecare comunitate are nevoie de un liant. De 14 ani încercăm să oferim premizele unor perspective comune prin care oamenii, companiile și ONG-urile să-și unească forțele pentru schimbare. Ceea ce căutăm este impactul pozitiv, de aceea punem accent pe educare, pe oferirea unor mecanisme de sprijin. Ne dorim ca prin proiectele noastre, fiecare să descopere cum să evalueze nevoia cu care se confruntă, unde să își caute resursele și cum să acționeze cât mai eficient.Website: www.arcromania.ro

Ing Bank România
ING Bank Romania se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, în acord cu politica de sustenabilitate a întregului grup ING, care include domenii şi proiecte relevante în plan local. Strategia de responsabilitate socială cuprinde: educaţia financiară, antreprenoriatul, educaţia pentru copiii din grupurile dezavantajate şi dezvoltarea urbană. Banca îţi încurajează angajaţii să se implice în cauze sociale şi sa susţina comunitaţile prin voluntariat.

Echipa Banometru:
Silvia Misu
Diana Ghindă
Ina Custura
Vali Miron
– Eliza Postolescu
– Carmen Costescu
Mariana Albert

Am aflat din acest episod despre:

– Programul Banometru
– Principalele greseli financiare ale romanilor
– Modalitati de crestere a nivelului educatiei finananciare
– Planificare financiara, economisire si investitii inteligente