Publicitate
Educatie Financiara cu Ligia Georgescu Golosoiu| Presedinte APPE.

De 13 ani FinZoom.ro monitorizeaza activ si analizeaza impartial piata financiara si ajuta consumatorii sa economiseasca timp, bani si efort.
In acelasi loc, pe www.FinZoom.ro consumatorii gasesc comparate gratuit ofertele tuturor bancilor, actualizate zilnic (credite de consum si pentru locuinta, depozite, carduri, investitii).
Prin sfaturi utile si practice, analisti FinZoom.ro ajuta consumatorii sa se ghideze prin “jungla” financiara: la ce sa fie atenti cand folosesc un produs financiar, cum sa evite capcanele unor produse finaciare, ii invata despre bani (cum sa-i economiseasca, cum sa-i investeasca, cum sa-si faca un buget personal), cum pot sa se imprumute eficient si sa-si reduca datoria inteligent. Cu calcule si studii de caz concrete, cu ghiduri practice si analize comparative, avantaje si dezavantaje.
De asemenea, copiii, parintii si dascalii gasesc pe FinZoom.ro o sectiune de Educatie Financiara dedicata lor: Revista “Educatia financiara pe intelesul tuturor” pe care o pot rasfoi online, ajunsa la numarul 25; resurse online, prezentari de produse bancare pe intelesul copiilor in sectiunea Consumer Classroom; articole, actiuni si evenimente “Bani pe intelesul copiilor”, alaturi de Paraluta – mascota FinZoom.ro
www.FinZoom.ro este un comparator de produse financiar-bancare si o platforma online de educatie financiara, atat pentru adulti, cat si pentru copii – consumatorii financiari de maine.

Ligia Georgescu Golosoiu este presedinte Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie.
„Nascuta in sudul tarii, la confluenta Oltului cu Dunarea, educatia mi-a fost influentata atat de cultura zonei in care am crescut, cat si de orginile ardelenesti ale mamei. Turnu-Magurele, orasul meu natal, avea sa devina piatra de temelie pusa la alegerea carierei de mai tarziu, prin simplul fapt ca am deschis ochii pentru prima oara intr-o banca – Banca Nationala a Romaniei, datorita meseriei imbratisate de tatal meu (directorul filialei ) care mi-a insuflat dragostea pentru aceasta cariera.
Primul articol din viata mea a fost inspirat de dorinta de a face un studiu despre inceputurile Bancii Nationale a Romaniei din zona si mi-a definit nevoia de a studia mai mult in domeniul bancar si de a impartasi si altora din cunostintele dobandite in acest domeniu.
Probabil ca nu intamplator, viata mea s-a desfasurat inca de la inceputurile ei, in “mediul economic” si dragostea pentru acesta a influentat alegerea locului de munca in domeniul bancar si in activitatea didactica, fiind sustinuta de intreaga familie care, intamplator sau nu, are aceeasi pregatire – sotul meu este absolvent al Facultatii de Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar fiul meu Serban a absolvit in anul 2008 cursurile Facultatii de Marketing din Academia de Studii Economice.”
Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație este o organizație non-guvernamentală care își dorește maximizarea performanței în educația din România prin susținerea studierii discilinei „educație financiară” înca de la o vârstă fragedă.
APPE va funcționa ca un tampon (buffer) între Banca Națională a României, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și actorii de pe piața financiar-bancară din România, utilizând atent resursele în vedere realizării continuității proiectului național.
Credem ca procesul de educație stă la baza piramidei nevoilor ca parte definitorie a dezvoltării personale și sociale. De asemenea, considerăm că acest proces are nevoie de timp pentru a da roade, investiția în educație fiind o investiție pe termen mediu și lung.Viziunea APPE este să contribuie la formarea unei noi generații de români informați și educați din punct de vedere financiar-bancar pentru care să primeze economisirea și antreprenoriatul.
Doar educând viitoarele generații, vom fi capabili să evităm crizele financiare!

Am aflat in aceasta editie despre:

– De ce este nevoie de “alfabetizare” financiara si de la ce varsta este necesara?
– Copilaria optionalului de educatie financiara din scoli si povesti de la olimpiada micilor bancheri
– Ce studiaza copiii la scoala si ce cuprind manualele si revista de educatie finaciara?
– Ce se intampla in celelalte tari si are Romania o strategie nationala de crestere a educatiei financiare?
– Cine si cum se poate implica in sustinerea proiectului de educatie financiara in scoli?

 

Publicitate