Acasă Familie & Stil de Viață Educatie Financiara Educatie Financiara cu Valentin Nedelcu - Trecerea de la Angajat la Antreprenor

Educatie Financiara cu Valentin Nedelcu – Trecerea de la Angajat la Antreprenor

Este foarte important sa constientizam si sa analizam motivatia pe care o avem atunci cand vrem sa facem schimbarea de la angajat la antreprenor. Daca banii sunt motivatia, trebuie sa avem in vedere faptul ca banii se pot face in multe moduri, nu doar prin a deveni antreprenori. Trebuie sa avem si  alte teluri pe langa bani pentru ca antreprenoriatul sa ni se potriveasca. 

Valentin Nedelcu este un vechi prieten al emisiunii BiziLive TV, fiind deja la a treia invitatie in studioul nostru. Este investitor, coach si trainer financiar, cu o experienta de 15 ani in zona de investitii, ebook-uri, ore de consultanta, webinarii si cursuri efectuate pana acum. Angajat fiind inca, si-a pus la treaba pasiunea pentru independenta financiara, incepand sa-si scrie ideile pe site-ul si comunitatea StiintaBanilor. A urmat in mod firesc trecerea la stadiul de antreprenor, sustinand deseori ca este una dintre cele mai bune decizii financiare si personale.

Valentin ne spune ca cea mai buna abordare pentru a vedea daca ni se potriveste “meseria” de antreprenor, este sa ne incepem afacerea in timp ce continuam sa mergem la locul de munca actual. De cele mai mutle ori teoria nu este la fel cu practica, asa ca este mai bine sa testam concret daca afacerea functioneaza inainte de a ne da demisia si a continua pe cont propriu.


Trebuie sa analizam si sa alegem varianta de antreprenoriat care ni se potriveste cel mai bine. Nu trebuie sa luam in considerare numai antreprenoriatul clasic. Sunt si alte alternative, cum ar fi afacerile online, freelancing-ul. De asemenea, analiza situatiei financiare este un element important inainte de a ne hotari sa ne deschidem o afacere.

Printre cele mai des intalnite greseli la cei care vor sa devina antreprenori, Valentin enumera urmatoarele:

  1. Nepregatirea Financiara. Nu este resomandat sa ne imprumutam foarte mult la inceput.
  2. Faptul ca oamenii vor sa inceapa de la inceput ceva foarte mare. Inainte de a construi cu succes ceva mare, trebuie sa dobandim abilitatile de a gestiona ceva mic. Incepe un business mic, si apoi transforma-l in ceva mare. 
  3. Pornirea afacerii dintr-o motivatie gresita. Daca iti doresti mai mult timp liber acum, nu incepe o afacere, pentru ca ea iti va consuma foarte mult timp la inceput. Vei avea mai mult timp liber dupa o perioada de timp, atunci cand deja afacerea e dezvolata si sunt alti oameni implicati sa o gestioneze, nu doar tu.

Atunci cand creeam planul afacerii noastre trebuie sa ne intrebam ce isi doresc oamenii si cum putem noi, prin afacerea noastra, sa aducem un plus de valoare.

Este bine sa combinam ceea ce facem cu placere cu ceea ce este de folos celorlalti.


Prima provocare este sa facturam prima suta de euro…atunci cand primim primii bani pentru serviciile pe care le oferim noi. In momentul in care facturam pentru prima data un client multumit, ne putem numi antreprenori.

Dintre subiectele discutate in cadrul emisiunii live:

  • Cum stiu ca sunt pregatit pentru schimbarea catre antreprenoriat?
  • Ce ne tine in pozitia de angajat? Sunt fricile blocaje sau forme de protectie?
  • Legatura intre blocaje si nivelul veniturilor personale
  • Care afacere e cea mai potrivita pentru mine?
  • Care sunt provocarile antreprenoriatului?
  • Care sunt principalele trei greseli ale antreprenorului si cum le evit?

Realizator si moderator: Istrate Adriana
Sponsori emisiune: Polti Romania, e-cloth Romania

Educatie Financiara este formatul BiziLive TV prin care ne dorim cresterea nivelului de prosperitate in Romania, mai intai pentru persoanele fizice si, in mod indirect, pentru mediul economic. Ultimele topuri mondiale, plaseaza Romania pe ultimul loc in Europa si pe locul 124 din 146 mondial, in ceea ce priveste notiunile de educatie financiara.
Plecand de la aceste date, misiunea noastra este de a contribui cu solutii si idei practice prin care sa sprijinim pe cei de acasa, intr-un format in care sa asezam in acelasi ring, atat specialistii din domeniul educatiei financiare cat si pe cei care doresc un stil de viata echilibrat si un mediu economic competitiv. Pentru a intalni aceste obiective, vom aduce invitati cu experienta, care au testat si implementat cele mai bune metode a-ti atinge obiectivele financiare dar si de viata in general.

Ariadna Vlad
Ariadna Vlad este Knowledge Manager (KM) certificat de catre Institutul KM din Elvetia.Ariadna isi foloseste experienta acumulata in mai bine de 8 ani in jurul dezvoltarii strategiei si a activitatilor corespunzatoare pentru Managementul Cunostintelor (KM) din cadrul companiilor, urmarind obiectivul de a disemina bune practici si de a promova colaborarea.Obiectivele care guverneaza activitatea Ariadnei implica stimularea inovatiei si demonstrarea impactului major al unei bune structurari a informatiei in cadrul companiilor. Un alt aspect important pentru crearea unui mediu de colaborare este colectarea de cunostinte si informatii relevante iar apoi punerea acestora la dispozitia profesionistilor pentru a fi usor de gasit si folosit.

Latest articles

video

Departamentul Financiar cu Mariana Burlacu | Condec Consulting

Mariana Xianmei are experienţă de peste 20 ani în domeniul financiar-contabil si fiscal, activând pe piaţa românească, la început ca free lancer, apoi, din...
video

ECO Antreprenor cu Elena Gaspar – Ion | Presedinte SNRB

Invitata emisiunii a fost Elena Gaspar-Ion - Presedinte SNRB - Sistemul National de Reciclare a Bateriilor.Sistemul National de Reciclare a Bateriilor este membru fondator –...
video

Educatie Financiara cu Mihai Bobocea | Purtător de cuvânt APAPR

Mihai Bobocea este purtător de cuvânt APAPR. Cu o experiență de 14 ani în zona fondurilor de pensii private, întâi ca jurnalist de business și...
video

UpGrade cu Mădălina Dobre si Andreea Purcaru

Andreea Purcaru se auto-caracterizează drept o tânără ambițioasă și motivată, aflată într-un proces constant de învățare. Este pasionată de antreprenoriat și start-upuri tech, în...
Informații de business, studii de caz și rezumatul emisiunilor TV! Abonează-te GRATUIT