More

  Horeca Trends cu Mirela Mateescu | Profa de Vin

  Invitata speciala: Mirela Mateescu | Profa de Vin

  Din cuprinsul emisiunii:

  ✅ Vocatia sau povestea reinceperii unui drum nou, complet diferit
  ✅ Cursurile online prin care oamenii invata despre vin
  ✅ Licitatiile de vin, statutul de colectionar de vin
  ✅ Recomandari de vin pentru asocieri de success cu preparatele specifice sarbatorilor Pascale

  Despre Mirela Mateescu

  Despre mine pot sa spun inainte de orice ca sunt o iubitoare de vin. Probabil o mare iubitoare de vin daca ar fi sa judecam dupa curajul de a face o schimbare radicala in cariera in jurul varstei de 40 de ani.
  Relatia mea cu vinul a inceput acum 7 ani (inainte de asta nu consumam nici un fel de alcool), deci nu de mult, dar ce inseamna anii cand vine vorba de vin si cand iti doresti cu el o relatie stabila, pe termen lung, pe care sa o cultivi si sa ai grija de ea ca de via cea mai roditoare

  Mirela vine dintr-un domeniu destul de rece si calculat, destul de clar si la obiect, real estate.

  Dupa 12 ani de rapoarte de vanzari si inchirieri, return of investment, planuri, randari si semnari de contracte… m-am intalnit cu un pahar de vin si mi s-a schimbat toata lumea… Un strop din magia aromelor, un pic mai mult de curiozitate m-au facut sa las o cariera care ajunsese intr-un punct destul de sus si sigur si sa ma reapuc de studiu cladind un nou drum de la zero.

  A finalizat cursurile nivelului 3 WSET (Wine and Spirits Education Trust), scoala de somelieri sub indrumarea lui Sergiu Nedelea, cursul de initiere in aprecierea vinului de la ADAR, este studenta in anul I la masterul de Tehnologii Performante, Management si Marketing Viti-vinicol in cadrul USAMVB.

  Mirela incearca sa nu rateze nicio degustare de vin, concurs, targ sau lansare de vinuri noi, cu dedicare si entuziasm participa in calitate de jurat la concursuri nationale de vin (Centura de Roze-uri, Premiile de Excelenta Vinul.ro, Concursul National BIB”).Este curatorul de vin al casei Artmark si maître priseur al licitatiilor specializate de vin.

  Business-ul sau, VinOriunde, isi propune sa imprieteneasca vinurile linistite sau cele spumante, cele seci si cele dulci, cele albe, rose sau rosii cu cat mai multi iubitori. In acest scop, se organizeaza evenimente/ cine sau ateliere educative in sala de meeting a clientului, intr-un restaurant, in locuri altfel.

  Important e sa ne simtim bine, sa fie o seara memorabila iar vinul sa fie printre ingredientele indispensabile.

  Daca esti iubitor de vin si ai o agenda plina ochi si nu prea iti mai ramane timp de scoala sau degustarile din oras. Mirela a initiat un atelier in care le spune oamenilor dornici de cunoastere, povesti cu soiuri autohtone sau internationale, povesti cu crame, degustari si asocieri culinare, totul in format video si audio trasmis pe whatsapp… doar sa dai play cand ai timp si chef seara sa bei un pahar si sa asculti o poveste.

  Taste Romania este proiectul sau de suflet prin care asociaza 12 mancaruri din gastronomia romaneasca cu vinuri din soiuri autohtone iar evenimentele sunt presarate cu tips and tricks despre cum se tine corect paharul, la ce temperatura il servim, cum alegem la raft un vin sau din meniul de restaurant.